Wanneer je in Berlijn op zoek bent naar accomodatie heb je in principe keus genoeg. Aangezien je niet erg veel tijd op je kamer zult doorbrengen zou ik ervoor kiezen om in een hostel te overnachten. De hostels in Berlijn zijn scherp geprijsd en hebben vaak een prettige locatie. Zo ook het Sunflower Hostel in Friedrichshain.

Friedrichshain

De keus voor de juiste wijk ik Berlijn is niet altijd makkelijk. Elke wijk heeft zijn eigen charmes en doordat het openbaar vervoer in Berlijn goed geregeld is, hoef je ook niet persé heel centraal te verblijven. Drie wijken die zeker aan te raden zijn als je in Berlijn accomodatie zoekt, zijn Prenzlauer Berg, Kreuzberg en Friedrichshain. Het Sunflower Hostel is gelegen in de laatste wijk en is daarom qua locatie zeker een aanrader. In Friedrichshain zitten erg veel goede clubs, goedkope restaurantjes en chille barretjes. Het stadsdeel heeft niet voor niets de hoogste gastronomie-dichtheid van Berlijn.

  [row][column width=”50%”]Sunflower Hostel Berlin Entrance[/column][column width=”50%”]Sunflower Hostel Berlin [/column][/row]Het hostel is gelegen in Friedrichshain

Het Sunflower Hostel

Al sinds 2001 heeft het Sunflower Hostel zijn deuren geopend voor gasten van over de hele wereld. Door middel van vriendelijk personeel, een kleurrijke uitstraling en redelijke prijzen besluiten veel toeristen terug te keren bij een volgend bezoek aan Berlijn. Op Tripadvisor krijgt het hostel een zogenoemd “certificaat van uitmuntendheid” en vooral de locatie en de service worden daar positief beschreven. Verder heeft het Sunflower Hostel nog enkele voordelen die hieronder weergegeven zijn:

  • Een goedkoop ontbijt voor slechts 3€ die tot 12.00 te verkrijgen is
  • Een receptie die 24-uur geopend is
  • een gezellig bar waar je 23-uur per dag terecht kunt
  • Check-Out tot 11.00
  • Gratis rondleidingen door de stad (in het hoogseizoen)
  • Gratis Wifi

Sunflower Hostel Berlin LoungeDe lobby van het Sunflower Hostel

Prijzen

Zoals bij de meeste hostels biedt ook het Sunflower Hostel verschillende opties op het gebied van kamers. De kosten zijn afhankelijk van het feit of je de kamer wilt delen en in welke maand je arriveert. De prijzen beginnen bij 10 euro per nacht (8-persoonskamer in het laagseizoen) en eindigen bij 36,50 per nacht voor een éénpersoonskamer in het hoogseizoen. Ook kun je ervoor kiezen om in het 4-persoonsappartement te verblijven voor omgerekend 21,50 per persoon (hoogseizoen). Hieronder zijn de verschillende mogelijkheden in het Sunflower Hostel nog een keer op een rijtje gezet.

Prices Sunflower HostelDe prijslijst van het Sunflower Hostel (www.sunflower-hostel.de)

Meer informatie

Al met al kun je het Sunflower Hostel zeker in overweging nemen wanneer je op zoek bent naar accomodatie in Berlijn. Hieronder zijn de verschillende feiten nog een keer opgesomd en wanneer je meer informatie wilt kun je ook terecht op de website van het Sunflower Hostel. Onderaan het artikel kun je de locatie van het hostel ook nog wat beter bekijken.

Naam: Sunflower Hostel
Adres: Helsingforser Straße 17
Stadsdeel: Friedrichshain
Prijs: Vanaf 10 euro per bed per nacht
Website: www.sunflower-hostel.de

Sunflower Hostel Berlin Lounge ReceptionDe receptie van het Sunflower Hostel
[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Helsingforser Straße 17, Berlin{}5-default.png{}Sunflower Hostel” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.