In de maand December is Berlijn populairder als ooit. Vooral de kerstmarkten zijn enorm populair en hiervoor komen vele toeristen naar de hoofdstad van Duitsland toe. Door de koude temperatuur vallen er in de winter echter ook veel leuke activiteiten weg. Gelukkig zijn er voldoende attracties te bezoeken die lekker warm binnen zijn en daar is Madame Tussauds er één van.

Madame Tussauds Berlijn

Madame Tussauds is een wereldbekend fenomeen. De echte Madame Tussauds is in meer dan 20 steden wereldwijd te vinden en daarvan liggen er 6 in Europa. Naast Berlijn kun je in Amsterdam, Blackpool, London, Praag en Wenen genieten van de wassenbeelden van beroemdheden. Madame Tussauds Berlijn bestaat sinds 2008 en is gelegen aan de beroemde straat Unter den Linden, op loopafstand van Brandenburger Tor.

Madame Tussauds BerlijnBrad Pitt en Angelina Jolie in Madame Tussauds Berlijn

Meer als alleen Wassenbeelden

De wassenbeelden van Madame Tussauds in Berlijn zijn opgedeeld in vele categorieen. Zo zijn er muzieksterren, hollywood-stars, sporters, filmhelden en historische figuren te vinden. Populaire beelden zijn van Angelina Jolie en Julia Roberts maar ook bekende Duitsers als Angela Merkel, Mesut Özil en Sebastian Vettel zijn natuurlijk terug te vinden. Je merkt in Madame Tussauds in Berlijn dat deze attractie echt voor de bezoeker gemaakt is. Bijna elk wassenbeeld heeft een mogelijkheid voor de bezoekers om te participeren. Je kunt bijvoorbeeld op de fiet met E.T., een speech geven samen met Merkel of meedoen aan een talkshow van de Duitse Weekend Millionaire.

Madame Tussauds BerlijnMeedoen in Weekend Millionair in Madame Tussauds

Tickets en openingstijden

De entree van Madame Tussauds bedraagt 22,95€ voor een volwassene. Dit is best prijzig en daarom is het ook aan te raden om van tevoren tickets te kopen op internet: Daar krijg je namelijk 40% korting. Ook zijn kombitickets mogelijk met Berlin Dungeons, Sea Life en Legoland. Madame Tussauds is elke dag van 10.00 tot 19.00 geopend en de laatste mensen worden rond 18.00 binnen gelaten.

[row][one-third]Obama Madame Tussauds Berlijn[/one-third][one-third]Ozil Madame Tussauds Berlijn[/one-third][one-third]Madonna Madame Tussauds Berlijn[/one-third][/row]Enkele voorbeelden van Wassenbeelden in Madame Tussauds Berlijn

Praktische Informatie

De locatie, Unter den Linden, is erg makkelijk te bereiken. Met de S-bahn kun je naar station Friedrichstraße reizen maar ook vanaf Stadtmitte en U-Bahn Bundestag kun je Madame Tussauds Berlin bereiken. Zoals al aangegeven is Madame Tussauds ook in Berlijn een populaire attractie. Er staan in het weekend regelmatig rijen voor de ingang en het kan daarom verstandig zijn om te wassenbeelden op een doordeweekse dag te gaan bekijken. Als je deze attractie toch in het weekend wil bezoeken is het verstandig om na 17.00 te arriveren, dan wordt het over het algemeen wat rustiger.

Madame Tussauds BerlijnThe wassenbeelden zijn vaak in mooie setting terug te vinden

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.