In de meeste artikelen komen wel enkele foto’s uit Berlijn naar voren maar het is alweer bijna een halfjaar geleden dat we een artikel gepost hebben waar foto’s centraal stonden. Vandaag staan er daarom weer eens vijf foto’s uit de hoofdstad van Duitsland centraal. Dit keer gaat het echter niet om een willekeurige selectie maar alleen om foto’s van de Fernsehturm.

Foto’s van de Fernsehturm

Het blijft geweldig om in Berlijn een rondje langs de grote attracties te maken met je camera: De Reichstag, Berliner Dom of Brandenburger Tor zijn geweldige attracties en kunnen heel gaaf op de foto gezet worden. Er is echter één toeristische attracties die letterlijk en figuurlijk boven de andere attracties uitsteekt en dat is de Fernsehturm. Vooral omdat de Fernsehturm van overal in Berlijn te zien is, gaat het fotograferen van de 367 meter hoge toren nooit vervelen. Hieronder zijn vijf foto’s te zien waar je kunt zien hoe veelzijdig de Fernsehturm te fotograferen is.

Net als bij de vorige artikelen met foto’s uit Berlijn moet ik me ook dit keer weer bedanken bij Christian Engel. Hij heeft het grootste deel van deze foto’s geschoten en het blijft een kunstenaar met een camera.

1. Samariter Straße/ Frankfurter Allee

Fernsehturm

Deze eerste foto is genomen van een flink stukje afstand. In de buurt van de Samariter Straße en de Frankfurter Tor kun je een stuk gras vinden tussen twee straten. Daar is deze foto genomen. Doordat de Fernsehturm zo mooi in het midden tussen de gebouwen opduikt is het één van mijn favorieten foto’s in dit lijstje.

2. Rondvaart op de Spree

Fernsehturm Spree

Wanneer je in Berlijn bent is het zeker aan te raden om een rondvaart over de Spree te doen. Voor ongeveer 10-15 euro kun je lekker op het water met je camera aan het werk. Deze foto is vanaf een brug genomen maar de fijne sfeer en het mooie uitzicht vanaf de boot worden goed weergegeven.

3. Alexanderplatz at night

Fernsehturm at night Berlin
Samen met het hoge Park-Inn gebouw en de Fernsehturm is Alexanderplatz natuurlijk één van centrale locaties in Berlijn. Op deze foto komen de mooie paarse lucht, de twee straatlantaarns en de Fernsehturm op een mooie manier samen. Ook de Galleria Kaufhof is overigens te zien op deze foto.

4. Berlin at sunset

Fernsehturm Zonsondergang

De zonsondergang in Berlijn is een geweldige aangelegenheid. Dat je de Fernsehturm tussen de wolken kunt zien maakt het allemaal nog een stukje specialer. Wanneer je nog een zonsondergang in Berlijn wilt fotograferen kun je eens een kijkje nemen op het dak van de verlaten ijsfabriek. Hier heb je een geweldig uitzicht en kun je nog net wat meer zien als vanaf de grond.

5. Fernsehturm tijdens Festival of Lights

Fernsehturm Festival of Lights
Deze foto is genomen tijdens de achtste editie van de Festival of Lights. De camera is op een wat langere sluitertijd ingesteld waardoor je de auto’s voor de Fernsehturm voorbij kunt zien schieten.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.