Uitgaan in Berlijn is een speciale ervaring. Er zijn weinig steden in Europa die op het gebied van uitgaan meer te bieden hebben als de hoofdstad van Duitsland. Een heel groot aanbod aan clubs, extreme openingstijden, redelijke prijzen en een goede sfeer maken Berlijn een walhalla voor alle party-liefhebbers ter wereld.

Het nachtleven van Berlijn

CNN-Travel heeft een aantal jaar geleden verschillende nightlife-cities met elkaar vergeleken en het uitgaan in Berlijn eindigde op de tweede plek in hun verkiezing. De clubs in Berlijn scoorden het maximale aantal punten op het gebied van openingstijden en muziek. Als je vaker bent wezen stappen in Berlijn kun je dit waarschijnlijk alleen maar bevestigen want veel clubs lijken inderdaad helemaal nooit dicht te gaan en de line-ups zijn van bijzondere kwaliteit. Veel DJ’s die buiten Berlijn voornamelijk op grote festivals draaien zijn in de clubs in Berlijn regelmatig te zien voor 10-15 Euro. Uitgaan in Berlijn is een geweldige ervaring en de prijzen van drankjes liggen een stuk lager dan veel andere hoofdsteden in Europa.

Sven Väth Watergate
Sven Väth live in Berlijn

Welk feestje moet ik bezoeken?

Doordat er zoveel clubs in Berlijn in de aanbieding zijn, kan het handig zijn om een beetje op weg geholpen te worden met je keuze voor een leuke locatie voor een feestje. Zeker als je slecht enkele dagen in Berlijn bent wil je er zeker van zijn dat je de gaafste feestjes kan bezoeken. Om jullie als lezers een handje te helpen publiceren we op Enjoy-Berlin maandelijks een feest-agenda met de beste feestjes in Berlijn in de huidige maand. We richten ons hierbij overigens wel volledig op elektronische muziek.

Uitgaan in Berlijn: Maart 2020

Na de twee rustige maande Januari en Februari komt het toerisme in Berlijn in Maart weer een beetje op gang. De temperaturen zijn wisselvallig en daarom trekken we ons in het weekend terug in de warme clubs met goede DJs en stevige beats. Lang in de rij staan is niet optimaal dus persoonlijk zou ik kiezen voor clubs waar je weet dat je binnen gaat komen. Anderzijds kan de maand Maart ook dé mogelijkheid zijn om eindelijk een keer binnen te komen in populaire clubs als de Berghain of Kater Blau. Er staan in ieder geval weer genoeg mooie feestjes in Berlijn op het programma in Maart 2020.


Win 2×2 gastenlijst tickets bij onze giveaway. Meer informatie op onze Instagram.

Kollektiv Ost, Mimi Love, Stereo Express en nog veel meer

Zoals aangegeven staan er in Maart voldoende goede DJs op het programma. Als je graag naar elektronische muziek luistert, zeggen namen als Stereo Express, Kollektiv Ost en Rødhåd je waarschijnlijk wel wat. Als dat niet het geval is kun je altijd op de soundcloud-links in dit artikel klikken en je voorbereiden op een tof weekendje in Berlijn.

Hieronder volgen de beste feestjes in Berlijn voor de maand Maart 2020. Je kunt naar beneden scrollen of op één van de links hieronder klikken:


Vrijdag 06.03.2020
Edgar Peng in Golden Gate

De Golden Gate is één van de rauwere clubs in de hoofdstad van Berlijn. De club is gelegen in een vervallen gebouw tussen Jannowitzbrucke en Alexanderplatz en uit ervaring weet ik dat je er beter niet te netjes uit kunt zien waneer je hier graag naar binnen wilt. De club heeft extreme openingstijden en past perfect in het plaatje van het uitgaan in Berlijn. De line-up is niet vergelijkbaar met de grote namen van Watergate of Ritter Butzke maar er komen regelmatig talentvolle DJs naar de Golden Gate.

Edgar Peng gaat deze maand optreden in Berlijn
Edgar Peng gaat deze maand optreden in Berlijn

Edgar Peng is een DJ uit Berlijn die vaak in de verschillende techno-clubs in Berlijn terug te vinden is. Hij is intussen al flink wat jaartjes in het muziekwereldje onderweg en weet ook goed hoe je een publiek moet bespelen. Daarom verwachten wij dat deze avond in Berlijn de moeite waard gaat zijn. Wanneer je eerst even naar zijn muziek wilt luisteren kun je hier klikken.

DJs: Edgar Peng
Club: Golden Gate
Adres: Dircksenstrasse 78
Entree: 10-12 Euro
Muziek: Techno
Link to club: Website


Zaterdag 07.03.2020
Yetti Meißner in Birgit

Birgit & Bier zit op loopafstand van station Schlesisches Tor en is naast een goede club ook bekend als locatie waar toffe open-airs georganiseerd worden. In Birgit & Bier worden daarnaast ook overdag veel verschillende activiteiten aangeboden: Je kunt er naar een design-market en bij belangrijke wedstrijden wordt er ook voetbal uitgezonden. Al met al een heerlijke tent om in de zomer een keer te gaan kijken!

Yetti Meißner
Yetti Meißner (© facebook.com/yetti.meissner)

Yetti Meißner is een geboren Berlijnse DJ die aangesloten is bij het label van Sisyphos. Persoonlijk heb ik haar leren kennen door haar optreden op Fusion Festival 2015. Daar heeft ze samen met Oliver Schories een geweldige liveset neergezet die op soundcloud terug te vinden is. Ook in de Rosi’s verwacht ik van Yetti Meißner een knallende liveset dus zou ik er zeker een kijkje gaan nemen.

DJs: Yetti Meißner
Club: Birgit
Adres: Schleusenufer 3
Entree: 12-14 Euro
Muziek: Techno, House, 80s & 90s
Link naar club:Birgit & Bier Facebook


Vrijdag 13.03.2020
Stereo Express in Watergate

Wanneer je van grote namen tijdens het uitgaan in Berlijn houdt, is de Watergate jouw club. De club Watergate is een iets prijzigere club die gelegen is op de grens van de bezirken Friedrichshain en Kreuzberg. De club is vooral populair doordat je een geweldig uitzicht over de Spree hebt en de club dus regelmatig wereld-artiesten naar Berlijn haalt. Deze maand is het de combinatie van Niconé en Sascha Braemer die me persoonlijk enorm aantrekt. Als je meer wilt lezen over de Watergate kun je een kijkje nemen in dit artikel.

Stereo Express op Helene Beach Festival
Stereo Express op Helene Beach Festival (© Enjoy-Berlin.nl)

Stereo Express is waarschijnlijk het meest bekend van zijn remix van het nummer Sweet Dreams van Eurythmics. Deze plaat was in de zomer van 2012 op elk festival te horen en komt nog steeds regelmatig voorbij in sets. Ondertussen is Stereo Express erg populair geworden en speelt op vele grote festivals over de hele wereld. Wanneer je een liveset van deze Belgische DJ wilt horen kun je hier een set van vorig jaar op Fusion vinden.

DJs: Stereo Express
Club: Watergate
Adres: Falckensteinstraße 49
Entree: 15 Euro
Muziek: Techno, House
Link naar website: Website Watergate


Zaterdag 14.03.2020
Schlepp Geist in Kater Blau

Een van de meest beroemde clubs in Berlijn was lange tijd de Kater Holzig. In dit artikel kwam al naar voren dat je in de Kater geweldig kon feesten in Berlijn. Maar de Kater Holzig is in de tussentijd gesloten en opnieuw geopend aan de Spree. Onder de nieuwe naam Kater Blau kun je wederom genieten van een geweldige sfeer in een echte Berlijnse club.

Schlepp Geist
Schlepp Geist (© facebook.com/schleppgeistofficial/)

Schlepp Geist is Duitse DJ uit Rostock die regelmatig in het Berlijnse uitgaans-leven te vinden is. Zijn muziek is een mix tussen House en Techno en zijn livesets op Soundcloud zijn zeker de moeite waard. Zijn volledige naam is Sebastian Geist en hij zal de laatste zaterdag van September in About Blank gaan optreden.

DJs: Schlepp Geist
Club: Kater Blau
Adres: Holzmarktstraße 25
Entree: 12-14 Euro
Muziek: Techno, House
Link naar website: Kater Blau


Vrijdag 20.03.2020
Rødhåd in Berghain

De Berghain is waarschijnlijk de beroemdste club van Berlijn. Als je een keer bijzonder wilt uitgaan in Berlijn, kun je eigenlijk niet om de Berghain heen. Het enige probleem is: Het is niet eenvoudig om binnen te komen in deze club. Er staan meestal een lange rij en minimaal de helft van de bezoekers wordt niet binnen gelaten. Daarbij zijn vooral groepjes mannen niet erg geliefd bij de uitsmijters.

Maar je kunt natuurlijk lekker met een biertje in je hand in de rij gaan staan: Je hebt weinig te verliezen en erg veel te winnen. Het wachten of je binnen mag komen hoort ook een beetje bij het uitgaan in Berlijn en als je eenmaal binnen bent is het genot des te groter. Berghain is meerdere keren uitgeroepen tot beste club in de wereld dus je kunt er vanuit gaan dat je een goede avond zult hebben als je eenmaal binnen bent.

Rødhåd DJ
Rødhåd (© facebook.com/105490072868348)

Zoals regelmatig in dit artikel is ook Rødhåd een DJ afkomstig uit Berlijn zelf. Hij gaat al een flinke tijd mee in de elektronische muziekwereld en staat vooral bekend om zijn diepe sound. Rødhåd is regelmatig te vinden in de clubs in Berlijn en op de eerste zaterdag in Maart zal het de Arena zijn. Wanneer je een indruk wilt krijgen van zijn muziek kun je hier klikken.

DJs: Rødhåd
Club: Berghain
Adres: Am Wriezener Bahnhof 70
Entree: 14-20 Euro
Muziek: Techno
Link naar evenement: Berghain Website

Zaterdag 21.03.2020
Kollektiv Ost in Ritter Butzke

De Ritter Butzke is een club die eigenlijk elke maand minstens één keer vertegenwoordigd is in deze lijst. Ook deze maand hebben ze weer een paar toffe feestjes op de planning staan. Als je graag een keer in een originele en typische club wilt uitgaan in Berlijn, zul je het hier zeker naar je zin hebben. De locatie is top en zoals gezegd is de line-up meestal te vergelijken met een gemiddeld festival in Nederland. Clubs als Ritter Butzke doen je altijd realiseren hoeveel er mogelijk is in deze bijzondere stad. De stijl is gewoon net even anders als je gewend bent en ook de sfeer is uniek.

Kollektiv Ost
Kollektiv Ost (© by Ika Rus + www.facebook.com/kollektivost)

Persoonlijk trekt Kollektiv Ost me op deze Line-Up het meest. Kollektiv Ost bestaat uit Sandro Schäufler en Marcel Schulz en beide jongens komen oorspronkelijk uit Mecklenburg. Kollektiv Ost treedt regelmatig op in Berlijn en zetten eigenlijk altijd een hele prima liveset neer. Een liveset van deze jongens kun je luisteren op Soundcloud, hier waren ze bijvoorbeeld aanwezig op het Feel Festival.

Win gastenlijst-plekken voor dit feestje!

Wil jij 2×2 gratis gastenlijst-plekken voor dit feestje winnen? Alles wat je hoeft te doen is terug te vinden onder deze Instagram-Post. De winnaars van de verloting worden vervolgens ongeveer een dag voor het feestje bekend gemaakt op Instagram. Succes!

DJs: Kollektiv Ost
Club: Ritter Butzke
Adres: Lobeckstraße 30
Entree: 12-14 Euro
Muziek: Techno/House
Link naar feest: Ritter Butzke Website


Vrijdag 27.03.2020
Ron Wilson in Tresor

De Tresor is één van de meest unieke clubs in Berlijn. De club ligt in de Köpenickestrasse in Berlin-Mitte en bevindt zich in zijn geheel ondergronds. Door het overmatig gebruik van blacklight, rook stevige techno is de Tresor niet voor iedereen weggelegd maar weldegelijk een ervaring op zichzelf. De Tresor ligt op loopafstand van station Jannowitzbrucke en het deurbeleid is voor Berlijnse begrippen redelijk te noemen.

Ron Wilson DJ
Ron Wilson (© facebook.com/ronwilsondj)

Ron Wilson is een niet zo bekende DJ die in Berlijn echter wel regelmatig in verschillende clubs te vinden is. Als je zijn profiel op Facebook, Instagram of Soundcloud bekijkt, zie je meteen dat hij humeur heeft en het leven niet te serieus neemt. Zijn muziek is dan ook lekker afwisselend en erg leuk om een avondje mee uit je dak te gaan. Als je een willekeurige set van hem wilt luisteren, kun je hier klikken.

DJs: Ron Wilson
Club: Tresor
Adres: Köpenickestraße 70
Entree: +/- 12 Euro
Muziek: Techno
Link naar evenement: Tresor Website


Zaterdag 28.03.2020
Mimi Love in Mensch Meier

De club genaamd Mensch Meier is op dit moment één van de meest populaire clubs van Berlijn. De club heeft een lekkere laidback vibe en het typische rauwe wat we allemaal zo lekker vinden aan Berlijn. Mensch Meier ligt niet ver van Volkspark Prenzlauer Berg en kan makkelijk met de benenwagen bereikt worden vanaf station Landsberger Allee. Naast genoeg elektronische muziek zul je in deze club ook regelmatig wat disco-hits te horen krijgen. Al met al zeker een club om eens te bezoeken.

Mimi Love gaat optreden in Berlijn (© facebook.com/djmimilove)
Mimi Love gaat optreden in Berlijn (© facebook.com/djmimilove)

Het begon voor Mimi Love allemaal in een hele bijzondere club in Berlijn: Bar25. Intussen is deze beroemde club al vele jaren dicht maar gelukkig speeld Mimi Love nog regelmatig in Berlijn. Kater Blau is één van de Berlijnse clubs waar ze regelmatig haar skills laat zien en verder staat ze ook op festivals over de hele wereld. Wanneer je haar muziek wilt luisteren voordat je gaat stappen in berlijn, klik dan hier.

DJs: Mimi Love
Club: Mensch Meier
Adres: Storkower Str. 121
Entree: 12-14 Euro
Muziek: Techno, House, Disco
Link naar club: Mensch Meier


Party in Berlin during the week

In een wereldstad gaat het niet alleen in de weekenden uitgaan. Ook doordeweeks kun je in Berlijn regelmatig van goede DJ’s en toffe feestjes genieten. Elke week zetten we ook drie feestjes op een rijtje die niet in het weekend vallen maar toch de moeite waard zijn. Wanneer je doordeweeks wilt uitgaan in Berlijn kun je hieronder onze suggesties vinden:

 • Dinsdag 3 Maart – Sierra Sam in Suicide Club
 • Donderdag 12 Maart – Oliver Huntemann in Watergate
 • Woensdag 25 Maart – Globus in Tresor

Hopelijk helpen deze tips je om een beslissing te maken wanneer je wilt uitgaan in Berlijn. Mocht je suggesties hebben of ons uit willen nodigen voor een bepaald event die we in overweging moeten nemen, kan je altijd een comment achterlaten.


Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

113 Comments

 1. Hoi Job!
  Wij (5 vrienden; veertigers/vijftigers) zijn nogal fan van trance / dance muziek. Ik vind het nog niet zo makkelijk om daar goede clubs voor te vinden in Berlijn (wij zijn er 23/24 nov). Veel van wat jij aanbeveelt (in bijv Watergate) is te licht voor ons ( van deep house en die boiler room muziek vallen we in slaap; het mag wat meer knallen). Heb jij enkele tips voor ons?
  Alvast dank!

  • Job Reply

   Hoi Dick,

   je reactie komt me heel bekend voor, hadden jullie hem ook al op mijn Engelse blog gezet? :)

   Het is niet zo makkelijk om house-muziek in Berlijn te vinden. Techno is hier wel echt de baas om het zo maar te zeggen. Zelf vind ik ook sets met melodie het leukst bij het feesten, maar zelfs rustigere DJs als Illesnoise en Oliver Schories spelen in Berlijn vaak hardere sets als in Nederland.

   Op de 23ste komt Bebetta in de Ritter Butzke en ik denk dat jullie het, ondanks de stevige muziek, wel naar je zin zullen hebben. Je kunt op mijn blog ook nog gastenlijst-plekken winnen, kijk maar eens in het artikel.

   Groeten uit Berlijn!

 2. We zijn druk met de planning voor een weekend weg in Berlijn en dan willen we wel een paar clubs bezoeken weet jij bij welke clubs we vooraf tickets kunnen kopen of dat we wellicht een VIp tafel kunnen nemen om zeker te zijn dat we bij een bepaalde DJ naar binnen kunnen.

  Gr

  Nick

  • Job Reply

   Hoi Nick,

   dat heeft meestal met de organisator van het feestje en minder met de club te maken. Dit zijn best vaak twee verschillende dingen. Je kunt regelmatig tickets kopen bij Ritter Butzke, Chalet en Suicide Circus. Het beste even op hun site kijken.

   VIP-Tafels heb je in de clubs waar ik over schrijf niet. Dan zou je meer in het westen moeten zoeken, daar is het al snel wat meer chique.

   Veel plezier!

   Job

 3. Ik ga een bezoekje brengen aan Berlijn tussen 23 en 26 december met 2 vrienden. Zijn er met de kerstdagen nog feestjes? En misschien een off-topic vraag: zijn de kerstmarkten/winkels met de kerstdagen open?

  Groet

  • Job Reply

   Hoi Lev,

   best veel clubs zijn dicht met kerst maar als ik zou moeten kiezen zou ik op de 25ste naar Marlon Hoffstadt in About Blank gaan en de 26ste waarschijnlijk naar Suicide Circus (maar meer bij gebrek aan beter).

   Wanneer je meer wilt lezen over de openingstijden van de kerstmarkten kun je het beste dit artikel lezen.

   Succes en veel plezier!

   Job

 4. Heel tof om te lezen dit alleen gaan wij vrijdag 31 jan voor de eerste keer (!!!) een weekendje naar Berlijn…en dat weekend heb je niet beschreven ;)

  • Job Reply

   Hoi Caroline,

   we schrijven altijd aan het einde van de maand over de komende maand dus aan het einde van December komen de feestjes in Januari 2018 online.

   Even geduld hebben dus :)

   Veel plezier alvast!

 5. Hey!
  leuke site met goede tips! Binnenkort ook Kollektiv Turmstrasse in Watergate! Ik zou ze zeer graag zien, maar ik ben 20 jaar. Nu lees ik op je blog dat je bij Watergate zelfs niet moet proberen als je nog geen 21 bent. Checken ze echt ID’s bij iedereen, of gebeurt ook dat selectief (zolang je er oud genoeg uitziet)? Ik heb wat expertenadvies nodig! :)

  Bedankt!

  • Job Reply

   Hoi Anna,

   Nee, ze controleren zeker niet iedereen dus ik zou het gewoon proberen. Een risico dat je niet binnen komt heb je altijd hier en een reden zeggen ze je ook meestal niet. Misschien als eerste in je groep proberen en als het niet lukt ben je in 5 minuten ergens anders.

   Succes!

 6. Hi! Toffe blog. Onwijs blij met al je goede adviezen. Zelf een groot van van deephouse en techno. Heb jij nog weet van leuke feestjes op 9 t/m 12 april?

  • Job Reply

   Hoi Laura,

   bedankt voor de vriendelijke woorden.

   We zijn bezig met de feestjes in April dus morgen zou je die eigenlijk moeten kunnen lezen. Hopelijk zit er ook wat bij voor jullie!

   Groeten,

   Job

 7. Heey!

  Wij gaan in de kerstvakantie van 27-30 dec naar Berlijn.
  Staan er dan leuke feestjes op de planning? Toevallig ook UK-garage?
  Onze voorkeuren zijn techno/house, R&B of UK.

  Alvast bedankt.

  Groetjes uit Nederland

  • Job Reply

   Hoi Dewy,

   aan het einde van November maken we de Party-Kalender van December.

   Er zit meestal een speciaal deel in met feestje tussen Kerst en Oud&Nieuw.

   Hopelijk zit er dan een leuk feestje voor jullie tussen :)

   Veel plezier!

 8. Hoi hoi!

  Ik ga 22 tot 26 september naar Berlijn zijn er toevallig dat weekend nog leuke feestjes of festivals?
  Of toevallig nog andere tips?

  Groetjes Maris

  • Job Reply

   Hoi Maris,

   de nieuwe party-kalender komt vanavond online.

   Veel plezier in Berlijn!

 9. Hoi Job,

  Ik ga volgende week weer naar Berlijn en wil wat clubs ontdekken waar ik nog niet geweest ben. Nu twijfel ik voor de vrijdag tussen About Blank en Bitter Rutzke, weet jij welke qua sfeer het meest ‘vriendelijk’ is? En zie dat Sisyphos dan het hele weekend geopend is, is het dan een optie daar zondagmiddag/-avond heen te gaan of is het beste er dan wel af?

  • Job Reply

   Hoi Sam,

   persoonlijk vind ik de About:Blank een toffere club maar het ligt beide wel heel erg aan de avond. In de Ritter Butzke lopen meestal wat meer toeristen en ik heb daar wat onvriendelijke ervaringen met de uitsmijters gehad. Daarentegen hebben ze in de Ritter Butzke meestal wel een paar grote namen op het programma staan, in About:Blank zijn het eerder lokale helden.

   Sisyphos kun je rustig heengaan zondagmiddag, meestal is er dan nog genoeg te beleven.

   Succes!

 10. Hee! Super toffe pagina! Wij willen van 18 t/m 21 augustus naar Berlijn gaan. Heb je nog tips voor het stappen/concerten/evenementen?

  • Job Reply

   Hoi Lauwerszz,

   dit weekend ga ik de party-kalender voor volgende maand maken dus hopelijk kun je daarin wat vinden. Staat weer genoeg moois op het programma in Augustus!

   Veel plezier!

 11. Hi, I’m here till the 31st, except these parties are there some other must go parties?

  • Job Reply

   Hi Mo,

   You should go to Magdalena tonight, Kollektiv Ost is great if you like Techhouse.

   Have fun!

 12. Hi Job,

  Altijd handig goede info te krijgen uit eerste hand! Heb je toevallig nog tips qua stappen voor woensdag 4 mei en donderdag 5 mei?

  groeten

  • Job Reply

   Hi Koen,

   woensdag 4 Mei kun je ervoor kiezen om AndHim in de Watergate mee te pakken. Heel goed DJ-Duo is dat.
   Donderdag zijn er overdag heel veel open-airs en s’avonds zou ik de Garden Opening in Chalet bezoeken. Goede line-up en prima locatie.

   Veel plezier!

   • Job, top dat je nog even gereageerd. We gaan daar zeker even een drankje doen!

    groet,
    Koen

 13. Hi, leuk dat ik op je site terecht ben gekomen, ik ga hm zeker in de gaten houden. Elk jaar weer gaan wij naar Berlijn en voelt het als thuis komen. Nu zijn wij niet zulke stappers, althans niet meer. Om eens een keer iets anders mee te maken hebben we dit jaar het Nhow hotel geboekt eind juli om precies te zijn. Door de weekse dagen dus. Ik zou graag weer een naar een club gaan, hoe geen hele avond, hoeft geen dure club te zijn, gewoon lekker op zn Berlijns, een fout donker techno feestje ofzo. Ik wil gewoon weer ns de sfeer proeven, al is het maar voor een uurtje, heb je tips?

  Grtz Wendy

  • Job Reply

   Hoi Wendy,

   bedankt voor je reactie.

   Eigenlijk passen bijna alle clubs die wij maandelijks posten bij jouw beschrijving. Clubs als Suicide Circus, Tresor, Ritter Butzke en Kosmonaut zou je kunnen bezoeken.

   Je hebt geen datum genoemd in je reactie maar als je volgende maand in Berlijn bent kun je vanaf begin volgende week ook de nieuwste kalender weer op onze blog vinden.

   Groeten!

   • Hi, dank voor je reactie! In zijn de laatste week van juli in Berlijn. Je site staat nu in mijn favorieten, ik ga het zeker in de gaten houden! Ik zal je ook even liken op fb, dan zie ik vast ook het en ander voorbij komen! Thanx!!

 14. Hey,

  Ik ben het weekend van 9 april in Berlijn, zijn er dan leuke techno feestjes? (Type maceo plex/tale of us/Nina kraviz/…)

  Bedankt!

  • Job Reply

   Hoi Caroline,

   het artikel komt vandaag of morgen online, waarschijnlijk gaan we voor Ritter Butzke omdat daar Solomun, HOSH en nog een paar flinke jongens gaan draaien.

   Waarschijnlijk kunnen we ook weer vrijkaarten weggeven, daarvoor moet je onze facebook-pagina in de gaten houden.

   Veel plezier!

 15. Hey ik ga van zondag 27 maart tem 30 maart naar Berlijn
  Zijn er dan goede feestjes in Berlijn op zondag maandag of dinsdag ?
  In club tresor is er precies wel een feestje iemand een beetje uitleg of een tip voor een ander leuk feestje ?

  • Job Reply

   Hoi Kenny,

   je kunt het beste even op Resident Advisor kijken. Stad instellen en dan kun je bij Programma zien wat er op die dagen te doen is.

   Zondag is ook een goede dag om naar de Berghain te gaan, dan is de kans veel groter dat je binnenkomt.

   Succes!

 16. hey wij gaan met 6 vrienden naar berlijn om eens stevig te feesten is er toevallig een techno feestje op 19/2/2016 of 20/2/2016 thnx soraya

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Soraya,

   er staan al twee goede feestjes in mijn party-kalender. Voor het feestje in de Ritter Butzke kunnen we ook een groot aantal vrijkaarten weggeven.

   Kijk daarvoor even op onze Facebook-page, daar komt begin volgende week de actie online.

   Succes!

 17. Hi Job! Wij gaan van 4 tot 8 februari naar Berlijn, heb je toevallig ook al de agenda van februari? En weet jij of er op zondag ook clubs open zijn? Dan kan ik mijn verjaardag daar vieren! Groetjes

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hi Beau,

   die kalender komt eind Januari online dus je moet nog ongeveer een weekje geduld hebben.

   Veel plezier!!!

 18. Hee,

  Wat een handige website!

  Ik ga samen met 2 vrienden en 1 vriendin naar berlijn. We lezen veel over het CTM festival. Op vrijdag 5 februari staat het bij berghain op het programma. Kun jij iets zinnigs zeggen over het programma en de muziekstroom?

  Groetjes

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Patrick,

   Bedankt voor je reactie. De muziekstroom in de Berghain is eigenlijk bijna altijd vrij stevige techno.

   Op de website kun je meer informatie vinden over de DJs die aanwezig zullen zijn.

   Succes!

 19. Hi. Welke zijn de meer high-end clubs in Berlijn ? Ik ben een paar jaar geleden bij Felix geweest, en dat was best een leuke ervaring.

  Groetjes.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Max,

   de echte High-End Clubs zitten in het Westen van Berlijn. In mijn lijstje is vaak de Watergate te vinden, die club ziet er ook vrij netjes uit en het publiek is vaak wat netter qua kleding.

   In het oosten zitten verder vooral veel rauwe clubs.

   Succes ermee!

 20. Is de party-agenda voor december toevallig al in aantocht? Ik ga met een groepje vrienden met oud en nieuw naar Berlijn en we zijn hard op zoek naar een leuk feestje. We zijn niet van het hardere werk, maar in de latere uurtjes schuwen we het ook niet..

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hi Diik,

   Helaas kom ik daar niet aan toe tot het einde van de maand. Denk dat hij kort na het laatste weekend van November online komt.

   Zijn jullie er ook met Oud&Nieuw, dan kun je even een kijkje nemen in dit artikel.

   Veel plezier in Berlijn!

   Groeten!

 21. Hoi hoi! Ik zit momenteel in de trein naar berlijn voor werk. Heb jij voor vanavond tips? Is er een rauw feestje op dinsdag? Alvast bedankt!

  Tom

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Tom,

   Sorry, ik was op vakantie toen je reactie binnen kwam. Hoop dat je nog wat leuks gevonden hebt!

   Groeten,

   Job

 22. Wat een super handige website dit! Ik ga volgend weekend (4-6 september) voor de 3e keer dit jaar naar Berlijn met vrienden en vroeg me af waar we het beste kunnen gaan stappen? We gaan dit weekend namelijk voor de feestjes en laten de culturele dingen even achter ons. We houden van techno, maar niet té ‘deep’ af en toe een climax is wel gewenst, of een afwisseling met een house-zaal/gedeelte? Nu lees ik goede verhalen over Watergate en Tresor, kan jij dit met onze specifieke muzieksmaak ook aanbevelen? Of weet je wellicht nog wel wat meer clubs? Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Bart,

   Leuk dat jullie naar Berlijn komen. Feesten is altijd een goede reden :)

   Watergate en Tresor zijn wel twee zeer verschillende clubs. Watergate is een “mooie club” en daardoor wat minder Berlijns. Prijzen zijn iets hoger en de club ziet er tiptop uit. Tresor is daarentegen weer een echte rauwe Berlijnse Club waar het donker is en je elkaar amper kunt verstaan. Daar is de muziek ook een stuk rauwer en harder als bij Watergate.

   Als het lekker weer is denk ik dat jullie in Sisyphos wel een hele leuke avond kunnen hebben. Verder is ook About:Blank een club waar ik het altijd naar mijn zin heb. Als jullie met een groep jongens zijn moet je wel even duimen dat je binnen gaat komen, dat is bij Tresor van de clubs die ik hierboven genoemd heb waarschijnlijk het makkelijkst.

   Succes!

 23. Mooie website! Ik ben van plan om eind december voor de derde keer naar Berlijn te gaan, dus ik ga de site zeker in de gaten houden. Ik heb er nu al zin in 😊

 24. Ik ga 3-5 augustus naar Berlijn. Ik zie alleen echt bijna overal dat de beste feesten en clubs in het weekend open zijn. Suggesties voor bepaalde lekkere techno avondjes op doordeweekse dagen zijn zééér welkom!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Anthony,

   Eind deze week zet ik de party-kalender online, daar staan vast een paar mooie feestjes in.

   Als het lekker weer is kun je ook nog kijken of er een toffe open-air te vinden is.

   Veel plezier!

 25. Hey

  Bedankt voor de nuttige info!
  Ik ga met een vriendinnetje vanaf 2 augustus
  Voor een paar daagjes naar Berlijn, heb je leuke tips voor feestjes voor doordeweeks? Onze voorkeur gaat uit naar : deep en tech house….. En in welk gedeelte van Berlijn kunnen we het beste een hotel pakken?

  Alvast bedankt
  Groetjes Eline

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Eline,

   Eind deze week zet ik de party-kalender online. Ik zal mijn best doen ook wat voor doordeweeks te vinden.

   Daarnaast kun je ook nog op Resident Advisor kijken, daar kun je stad Berlijn aangeven en een datum uitzoeken.

   Veel plezier!

 26. Hé,

  Ik ben al zo’n twintig keer in Berlijn geweest omdat ik daar familie woonde van mij. Nu kom ik met een heel ander doel en dat is cultuur “snuiven” en natuurlijk party machen.

  Ik ga het weekend van 31 juli naar Berlijn en ik ben benieuwd wat het aanbod is qua festivals en feesten?

  Mijn muzieksmaak gaat uit naar deephouse, techhouse, minimal, techno

  Alvast bedankt!

  Groet,

  Leon

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Leon,

   Het feestje op vrijdag de 31ste heb ik al in de lijst gezet, de zaterdag hoort bij Juli en daarvoor moet je nog even 2 weken afwachten.

   In clubs als Ritter Butzke, Watergate en Sisyphos zijn in de zomer eigenlijk altijd wel goede feestjes te vinden!

   Succes!!!

 27. Thanks voor dit overzicht! Heel handig. Samen met een vriendin ben ik van 22 tot 26 juli in Berlijn en we zullen de feestjes die in deze data vallen gaan bezoeken! Waar kunnen we volgens jou het beste ‘opstarten’ met een drankje voor we naar Watergate, Ipse of Weekend gaan? En zijn er misschien nog andere dingen/evenementen in de dagen dat wij er zijn die we niet mogen missen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Maggy

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Maggy,

   Bedankt voor je reactie. De 3 clubs die je noemt liggen niet echt heel dicht bij elkaar maar ik denk dat het een hele leuke avond is als je wat gaat drinken in de Simon-Dach-Straße en daarna naar de Watergate gaat. Dat is beide op loopafstand van de Warschauer Straße.

   Als jullie willen heb ik ook nog wel 2 kaartjes voor het Holi-Festival op 25-Juli over.

   Veel plezier!

 28. hee,

  Wat een goeie site. Nu voor de 2de keer naar berlijn in een half jaar en gelijk maar Melt eraan vast plakken.
  Zijn er nog goeie feestje vanaf zondag 12 juli in berlijn? We zijn allebei echte techno liefhebbers. Ik hoor het graag van je.

  Een open air ergens zou ook heel fijn zijn.
  p.s. Vorige x hele goeie tips gehad voor het uitgaan. bedankt!
  Gr. Arjan

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Arjan,

   Leuk dat je weer naar Berlijn komt. Ik was twee jaar geleden op Melt en daar ga je het zeker naar je zin hebben!

   Je bent op zoek naar feestjes doordeweeks? Donderdag komt Magit Cacoon in Ipse en Woensdag komt Felix Kröcher in Weekend. Laatste is nogal een commerciele club maar wel een heel vet uitzicht.

   Succes ermee!

 29. Hi,

  Ik ga met 4 vrienden van vrijdag 26-6 t/m zondag 28-6 naar Berlijn. We zijn allemaal meet van de earlyhouse/oldschool.

  Weet je misschien een feestje dat ons zou kunnen aanstaan?

  Thanx alvast

  Alan

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Alan,

   Leuk dat jullie naar Berlijn komen. Zelf ben ik niet echt thuis op het gebied van early-house. Je kunt waarschijnlijk het beste even op Resident Advisor kijken, daar zie je alle feestjes in Berlijn.

   Succes!

 30. Hoi,

  Wat een leuke site! Keep up the good work!
  Als verassing neem ik mijn vriendin mee naar Berlijn op 10 juli. Ze hoort het pas 9 juli…

  Zijn er al leuke feesten bekend waar wij naar toe moeten :-)
  Zijn er tot zondag ochtend en willen natuurlijk het maximale uit onze eerste bezoek aan Berlijn halen.

  Thanks alvast

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Eric,

   Wat een leuke verassing. We zullen aan het einde van deze maand netjes de maandelijkse kalender publiceren. Daar zijn vast en zeker een paar mooie feestjes voor jullie bij.

   Mocht je speciale wensen hebben, moet je me even je smaak beschrijven of zelf op Resident Advisor kijken.

   Succes en veel plezier!

 31. Klinkt super! We hebben nog een aantal tips nodig voor vandaag. Mijn vriendin is vandaag 18 geworden en dat willen we dubbel en dwars vieren in Berlijn! Als iemand nog specifieke suggesties heeft horen we dat graag natuurlijk :)
  groetjes Iris en Karien!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Meiden, ik lees dit helaas te laat maar hoop dat jullie een leuk feestje hebben kunnen vinden.

   Als jullie er zondag nog zijn: Er is een geweldige open-air in Rummelsburg, georganiseerd door Stil vor Talent.

   Succes en veel plezier!

 32. Oh en wij zijn met een groep mannen van rond de 25 jaar, waar moeten we op letten om de Berlijnse clubs binnen te komen? Ik hoor van veel mensen dat je veel clubs als buitenlander niet binnen komt en dat ze ook niet heel dol zijn op grote groepen mannen (en dat je dus los van elkaar naar binnen moet)? Geldt dat ook voor Ritter Butzke en Kater Blau?

 33. Thanks voor de mei-update, hier kan ik wat mee! :)

  Ik kwam ook nog de outdoor FRÜHLINGSGEFÜHLE OPEN AIR bij KPAX tegen, is dat ook leuk? En trekt dat een beetje publiek bij lekker weer?

 34. Erg tof dit! Bedankt voor de moeite die je erin steekt. Ga je ook zo’n lijst maken voor de maand mei? Ik ben er van 7 t/m 10 mei namelijk :) (zin in!).

  Ik heb al zoveel mogelijk info opgezocht (o.a. gecheckt welke feestjes ik zelf kon vinden als ik er ben) en ik krijg het idee dat het allemaal wel heel erg techno-georiënteerd is in Berlijn, klopt dat? Ik heb zelf liever wat meer deep house en eventueel techno als afsluiting

  Is er voor Duitsland / Berlijn toevallig ook een soort Partyflock agenda met een duidelijk overzicht van de feestjes incl. genre? Of is dat http://www.residentadvisor.net?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Jan,

   Bedankt voor je reactie en de complimenten.

   We zitten blijkbaar redelijk op één lijn qua muzieksmaak en ik vind ook vaak dat het teveel techno-georienteerd is hier. Ook DJs waarvan je zou verwachten dat ze iets meer melodie in hun sets gooien, beuken er in Berlijn lekker op los. Dat wil niet zeggen dat ik niet regelmatig hele vette livesets hoor, maar je moet een beetje geluk hebben.

   Om te antwoorden op je vraag: Eind volgende week komt die party-agenda online. Verder kan ik je alleen maar aanraden een club op te zoeken die 3-4 zalen heeft (Wilden Renate, Ritter Butzke), zodat je dan in ieder geval in één zaal iets gaat vinden wat je graag hoort.

   Succes!

   Ps. Als je graag Deephouse hoort, denk ik dat je mijn Nederlandse blog Loudnoises.nl wel kan waarderen!

   • Mooi, het komt me goed uit dat we redelijk op één lijn zitten, dan kan ik je tips voor mei met een gerust hart volgen :). En ik ga je andere blog ook checken!

 35. Hoi Vans

  Wij gaan komend paasweekend naar Berlijn (3-6 april) heb je tips voor mooie feestjes?

  Thanx!

 36. Hi,

  Wij gaan dit weekend naar Berlijn. Nog tips voor goede techno/elektro feestjes?

  Thanks!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Vans,

   De feestjes waar ik zelf heen zou gaan staan in dit artikel beschreven. Ritter Butzke heeft wel echt een hele vette line-up.

   Verder kun je op Resident Advisor een kijkje nemen?

   Succes!

 37. Hi,

  Super handige site!

  Van do 12 feb t/m za 14 feb ga ik met 8 vrienden naar Berlin om te raven en te beleven. Weet je al vette techno feesten voor die datums? We gaan al voor de 3e keer en zijn al naar watergate, arena club, suicide circus, magdalena geweest.

  Alle tips zijn welkom.

  Groeten,
  Patrick

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Patrick,

   Heb net het artikel geschreven, die komt dit weekend online. Voor het weekend wat jij beschrijft zou ik vooral Ten Walls in Stattbad Wedding niet willen missen.

   Misschien zien we elkaar daar nog wel :)

   Groeten!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hallo Bert, Leuk dat jullie naar Berlijn komen.

   Ik schrijf de agenda’s altijd op de laatste dagen van de maand. De feestjes in November komen daarom over ongeveer 2 weken online.

   Als het niet wachten kan kunt u me ook een datum sturen, dan kijk ik zsm even.

   Groeten!

 38. Hi enjoy-berlin! Wij gaan 18-25 oktober naar Berlijn!!!! En willen heel graag weten wat er allemaal te doen is die week qua club avonden… De agenda’s van de meeste clubs staan nog niet online! Maar misschien heb jij tips? Superbedankt en superleuke site ;)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Liza,

   De enige tip die ik je kan geven is om op de websites van je lievelingsDJs te kijken. Daar staan die gegevens soms al wat eerder. Verder is het voor mij ook niet mogelijk om dat nu al te weten, maar over 3 weken staat de uitgaanskalender online voor Oktober. Er zijn vast en zeker een aantal leuke feestjes die week!

   Groeten, Job

 39. Hi,

  Top site! Weet je toevallig of er al een vet House/Techno feest is in het weekend van de Berlin Marathon?
  Verblijven vlakbij Tempelhof, liefst iets in de buurt dat we kruipend naar huis kunnen! ;-)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Tim,

   Bedankt voor je comment, leuk dat jullie naar Berlijn komen.
   Ben Klock komt in Berghain die zaterdag en in Ritter Butzke komen Superflu en Monkey Safari. Genoeg te doen dus!

   Veel plezier!

 40. Groot fan van jouw site en van Berlijn. Morgen rijden we er weer naartoe voor een weekendje genieten en knallen. Kun je een overzicht van de beste feestjes van augustus zsm online zetten? Of heb je nog tips, vorige keren geweest bij sisiphos, Tresor, Watergate, suïcide circus etc, dat om onze smaak even weer te geven :-) open air feestjes ook altijd leuk!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Elsje…daar is hij dan. Sorry dat het een beetje last-minute is. In de zomer aan je blog werken vergt altijd iets meer discipline ;)

 41. Hey. Ik plan met een aantal vrienden een techno weekendje in Berlijn ergens in Oktober. Is er al wat bekend over deze maand? Ik zag wel een 5-jarig jubileum feest van Ritter Butzke voorbij komen. Is dat wat?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Jesse,

   Dat kan ik helaas nu nog niet zo goed zeggen maar Ritter Butzke is wel de moeite en jubileum-feestjes hebben vaak wel een lekkere line-up.

   Tresor of Stattbad Wedding is voor Techno-liefhebbers ook wel lekker. Ritter Butzke is meestal meer Deephouse.

   Enjoy!

 42. Hey,

  Ik ga met een aantal vrienden van 21 tm 26 juli naar berlijn! We houden van techno/deephous/techhouse etc.. welke feesten zijn er in die 5 dagen die we absoluut moeten meepakken?

  Groetjes

  Dion

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Dion,

   Vanavond zou ik met alle zekerheid naar Suicide Circus gaan. Dirty Doering, Klankuenstler en Magit Cacoon zijn zeker de moeite (http://www.residentadvisor.net/event.aspx?610369)
   Maar ook de Open-Air in Weekend is de moeite waard al is dat niet echt een club die ik tof vind.

   Verder kun je hierboven zien wat ik als aanraders voor het weekend heb. Ook Helene Beach Festival is trouwens dit weekend. Dat is ongeveer 1,5uur rijden.

   Groeten en veel plezier!!!

 43. Hi!
  Je info is fantastisch!
  Ik ga er met vriendlief heen van 26 t/m 30 juni. Wij houden van feestjes als De Parade, Solar Festival, Lowlands en North Sea Jazz. Welke feestjes in dat weekend zijn dan het meest aan te raden vind jij?!

  Thanks again! keep up the great work!

  grt! Maartje

  • Enjoy-Berlin Reply

   Bedankt voor je compliment Maartje.

   Berlijn is best wel techno en house-gericht en omdat ik dat zelf ook meestal bezoek ben ik wat minder op de hoogte van bandjes enzo. Maar er zijn ook wel regelmatig bandjes te vinden en concerten zijn ook wel goedkoper als in Nederland. Ik weet bijvoorbeeld dat de club “Magnet” ook een zaal heeft met wat meer rock en top40 en zo zijn er zeker nog wel meer clubs te vinden.

   Een open-air is ook altijd aan te raden. Je kunt dan lekker van het weer genieten met een muziekje en de entree is normaal zo laag dat je daar, zelfs als het niet helemaal je muziek is, zeker een prima tijd hebt. Misschien Lichtpark even proberen?

   Succes!

 44. Top blog. Kijk nu al uit naar je blog over de partyspots van juli, ben er samen met een vriend van me het eerste weekend van juli, ben benieuwd wat je tips zijn voor dat weekend

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Ralf! Ik ga zeker mijn best doen om je iets moois voor te schotelen! Mocht je nog specifieke vragen hebben hoor ik het wel!

 45. Hee!

  Ik ga van zondag 8 tot woensdag 11 juni met 1 vriend naar Berlijn en heb nu al super veel aan al je tips! Dank daarvoor.. Heb je nog een goede aanrader voor een feestje op die dagen? Zou ik super waarderen! Thanks!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Mark! Bedankt voor je reactie.

   Als je zondag niet te laat aankomt zou ik Karneval der Kulturen sowieso nog even meepakken. Dat artikel komt morgenvroeg online (hier het artikel van vorig jaar).

   Daarnaast zijn er op zondag ook regelmatig Open-Airs. Echt de moeite waard als het lekker weer is.

   Maandag en Dinsdag zijn veel clubs ook open maar het zijn ook in Berlijn een beetje alternatieve dagen. Woensdag heeft de Watergate vaak goede artiesten… Er komt over 2 weken ook uiteraard weer een Party-agenda voor de maand Juni.

   Veel plezier!!!

   • Ik heb het artikel gelezen ziet er heel dik uit, gaan we zeker checken!

    Top ik ga je site in de gaten houden:)

    Thanks man!

 46. Enjoy-Berlin Reply

  Er zijn een paar facebook-groepen zoals “Open-Air Berlin” die je een beetje op de hoogte houden en Lichtpark is waarschijnlijk ook al open. Daarover heb ik een artikel geschreven en er staat ook nog een artikel van vorig jaar over open-airs op Enjoy-Berlin. Die ga ik nog updaten de komende weken… Succes!

 47. Jeetje wat gaaf dit! Super handig.
  Hoop op wat mooie updates eind juni.

  Keep up the good work!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Barbara, wat een leuke reactie. Bedankt voor het compliment.

   We gaan eind mei netjes een lijstje voor je maken en als je nog specifieke vragen hebt hoor ik het wel tegen die tijd!

   • Hoi,

    Leuk blog zeg! Goede informatie!
    Wij (vriendengroep; 8 man) gaan aankomend weekend naar Berlijn.
    Zijn er komend weekend nog feestjes / clubs die we echt niet moeten missen?

    Gr,

    Jochem

    • Enjoy-Berlin Reply

     Hoi Jochem,

     Dit weekend zijn er zeker mooie feestjes in Berlijn. Maar helaas beperkt een groep van 8 man normaal gesproken de mogelijkheden wel een beetje.

     Vrijdag komt Lexer in Magdalena en die hebben een prima deurbeleid. Misschien is dat iets? Zaterdag zou ik naar Magit Cacoon gaan of als het weer goed is naar één van de open-airs.

     Veel plezier en misschien tot vrijdag dan!

     • Hoi,
      Dank voor je snelle reactie!
      Dat zijn zeker interessante feestjes, we zullen eens kijken komend weekend.

      Je hebt het over open-airs; de weersvooruitzichten voor komend weekend zijn best goed, hoe weet je waar de open airs zijn?

      Gr,

      Jochem

 48. Goed bezig met die lijstjes!!
  Toevallig nog tips voor clubs waar ze 5 april wat meer stevige techno draaien? Muziek belangrijker dan de locatie ;)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Martin, bedankt voor je reactie. Vandaag komt mijn lijstje voor April online en daarin staat Magit Cacoon op 5 April, maar dat is niet echt Techno.

   Ben je er vrijdag ook al? Anja Schneider kan jij sowieso wel waarderen als je graag techno hoort.

   Qua DJs weet ik dus niet echt iets voor 5 April maar opzich kun je bij de Tresor gaan kijken? Daar wordt heel stevig gedraaid.

   Verder zijn er in Stattbad Wedding, Golden Gate en About-Blank ook meestal wel techno-feestjes te vinden.

   Hopelijk helpt dit je een beetje! Succes!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Ergens in het begin van volgende week. Er staan veel mooie feestjes in!

 49. Prima tips. Heb je echter ook nog een goeie tip voor woe 29 en do 30 januari as?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Het hangt natuurlijk een beetje van jullie smaak af.

   Woensdag is de Magdalena altijd gratis, line-up is niet super verder of je moet van Drum&Bass houden.
   James Holden is wel de moeite waard, die komt woensdag in HAU (kreuzberg).

   Donderdag zou ik persoonlijk naar Oliver Raumklang in Suicide Circus gaan, maar omdat het doordeweeks is kun je ook een gokje wagen bij grotere clubs waar je in het weekend misschien niet zo makkelijk binnen komt (berghain, wilde renate)

   Succes!

 50. Heel tof om te lezen dit alleen gaan wij vrijdag 31 jan voor de eerste keer (!!!) een weekendje naar Berlijn…en dat weekend heb je niet beschreven ;-) dus als je nog goede tips hebt dan zijn ze heel erg welkom!

 51. Jeej! Hier worden wij nou heel erg blij mee..
  Kom maar op met de maandelijkse update’s! :)
  Wie weet komen we je nog wel eens een keer tegen.
  Groetjes

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Jeanine, leuk dat ik je blij kan maken met de party-agenda! Ik zal mijn best doen om maandelijks iets leuks samen te stellen.

   Als de feestjes je bevallen komen we elkaar vast een keer tegen!

   Groeten!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.