Berlijn heeft vele mooie plekjes te bieden. In de artikelen met mijn favoriete foto’s van Berlijn waren al enkele van deze foto’s terug te vinden. Maar naast toeristische attracties heeft Berlijn ook een volledig eigen stijl. Vooral de vrijheden en bijzondere mensen maken Berlijn een geweldige stad om in te leven en ook dit is vaak op foto’s terug te vinden.

Typisch Berlijn in 10 bijzondere foto’s

De tien typerende foto’s van Berlijn laten de eigen stijl en persoonlijkheid van de stad zien. Naast het artikel Berlijn op zijn Best zal ook dit artikel hopelijk benadrukken wat een geweldige stad Berlijn is en dat je hier niet raar op moet kijken als je één van de volgende personen, gebaren of situaties tegenkomt. Hieronder volgen de 10 foto’s die bij typisch Berlijn passen.

1. Astronaut in Berlijn

525058_588007307878923_297497956_nAstronaut in het midden van Berlijn(© https://www.facebook.com/OpenAirBerlin)

Deze foto is genomen in het midden van Berlijn. De kans is natuurlijk aanwezig dat het simpelweg een weddenschap of een vriendengroep met een goed gevoel voor humor is, maar als je s’ochtends naar je werk rijdt en je komt dit tegen, kan je dag toch niet meer stuk?

[AdSense-A]

2. Badkuip op straat

Party Street Berlin (randomjack.tumblr.com)Straatfeestje in Kreuzberg (© randomjack.tumblr.com)

Deze foto is genomen tijdens Karneval der Kulturen in Kreuzberg. Het past naar mijn mening perfect in een het rijtje van foto’s met het thema: Typisch Berlijn. Vijf feestende jongeren in een badkuip op het midden van de straat en aan de omstanders te zien is er niemand die zich er echt druk om maakt. Aan het hoedje van de jongen links te zien is er ook een landgenoot aanwezig.

 

3. Berlin is not for Sale

562130_585797418099912_1328289391_nBerlin is not for Sale (©web90.s07.speicheranbieter.de)

Deze foto van Berlijn heeft een verhaal. De foto heeft de duidelijke boodschap dat Berlijn niet te koop is en ook nooit te koop zal zijn. Maar helaas draait het in deze wereld toch om geld en hierdoor gaan sommige mooie stukken van Berlijn toch verloren. Niet zo lang geleden werd bijvoorbeeld een klein deel van de East Side Gallery gesloopt omdat er bouwplannen zijn met dat deel van Berlijn. Gelukkig komen liefhebbers van de stad Berlijn tegen dergelijke zaken in opstand en deze foto is hier een voorbeeld van. Berlin is not for Sale.

 

4. Positieve gedachtes te vergeven

Guten gedanke zu vergebenPositive Gedanken zu vergeben (© irenesoeding.blogspot.com)

Deze afbeelding zelf is misschien niet heel erg bijzonder maar de gedachte erachter is op mooi Duits gezegd wunderschön. Wanneer je door Berlijn loopt kom je weleens dergelijke grappige en enorm lieve briefjes tegen. In dit geval gaat het erom dat voorbijgangers een positieve gedachte mee kunnen nemen. Een greep uit de mogelijkheden is “Ik ben iets heel bijzonder”, “Ik voel me goed in mijn lichaam” en “Ik steek iemand met mijn lach aan”. Naar mijn mening zijn deze briefjes een geweldig initiatief en ik geloof er graag in dat dit typisch Berlijn is.

 

5. Paard op de Brug

923452_610822522264068_1135636491_nHeerlijk figuur op het midden van een brug in Berlijn (© https://www.facebook.com/OpenAirBerlin)

Tja…wat moet je bij deze foto zeggen. Een heerlijk figuur neemt het allemaal niet zo nauw en gaat gewoon lekker op deze manier op een brug in het midden van Berlijn zitten. Zulke mensen kunnen niet genoeg in deze stad rondlopen, geweldig!

[AdSense-A]

6. U8 is the best place for buying Heroin

U8 Kottbusser TorU8 Kottbusser Tor (©blog.bohlwegstudios.com)

Niet alle delen van Berlijn zijn even charmant en veilig. Neem bijvoorbeeld de omgeving rondom station Kottbusser Tor: Hier is het niet heel moeilijk om aan drugs te komen en wordt je dan ook pro-actief aangesproken als voorbijganger. Het is wel weer typisch Berlijn dat er dan weer met grote letters op de muur staat: “U8 is the best place to buy Heroin in Berlin. Amen.” Dit is overigens een serie met Guerilla-Marketing borden die door heel Berlijn te vinden zijn. Andere varianten zijn: “Revaler Straße is the Best Technostrich Ever. Amen.” en ook “Hasenheide is the best place for buying organice homegrown greens in Berlin. Amen.” Leuke actie!

 

7. Street-art in Berlijn

Street Art Jack Nicholson BerlinJack Nicholson op de straten van Berlijn

Onder de typerende foto’s uit Berlijn moet natuurlijk ook een foto met de bijzondere street-art te vinden zijn. Deze schildering van Jack Nicholson is een mooi voorbeeld van de creativiteit die in de stad Berlijn leeft. Als je meer wilt weten kun je in dit artikel over Street-Art nog meer foto’s en informatie vinden.

 

8. Berlijn vanuit de Ruimte

East and West Berlin SpaceOost en West-Berlijn vanuit de Ruimte (© http://failblog.cheezburger.com/)

Deze foto is een paar maanden geleden opgedoken en past wel goed bij het thema Typisch Berlijn. Iedereen kent het verhaal van de muur en hoe Oost en West-Berlijn in tweeen gedeeld zijn. Deze foto laat zien dat anno 2015 het verschil nog steeds erg goed te zien is vanuit de ruimte.

[AdSense-A]

9. Hipsters Vs. Hamsters

Berlin Hipsters Board HamstersHipster vs Hamster (© huffingtonpost.co.uk)

Berlijn is natuurlijk ook bekend om zijn hipsters. Nu zag ik een paar weken geleden dit bord via Facebook langskomen. Erg grappig bedacht en hopelijk levert het deze kroeg nog een beetje extra bezoekers op.

 

10. Barbie Dreamhouse Experience

Barbie Dreamhouse AntiBarbie Dreamhous Experience in Berlijn (© zuhloo.de)

Berlijn is ook een stad waar veel demonstraties plaats vinden. Het is niet alleen typisch Berlijn maar typisch menselijk dat je voor alles wat er in de wereld gebeurd voor- en tegenstanders hebt. De foto is genomen in de buurt van winkelcentrum Alexa, hier stond lange tijd een groot centrum waar kleine meisjes de Barbie Dreamhouse Experience kunnen ervaren. De text “Sexistische Kackscheiße” hoef ik waarschijnlijk niet te vertalen en laat zien dat niet iedereen het er mee eens is dat kleine meisjes Barbie als voorbeeld nemen.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.