Feestjes rondom de jaarwisseling laten meestal uiteenlopende herinneringen achter bij de bezoekers: In Nederland is de entreeprijs van vele clubs erg hoog en soms is het door de drukte niet gemakkelijk om je favoriete dance-moves uit te kunnen voeren. Daarnaast is het rond oud en nieuw niet gemakkelijk om een taxi te krijgen en ook een BOB vinden blijkt bijna onmogelijk. Dit alles beperkt de mogelijkheden, zeker wanneer je niet in één van de grotere steden in Nederland woont. Er is echter een relatief makkelijk oplossing voor deze problemen: Vier dit jaar oud en nieuw in Berlijn!

Oud en nieuw in Berlijn 2022/2023

Mede door bovenstaande redenen kiezen sommige Nederlanders ervoor om hun oud en nieuw in het buitenland te gaan vieren. Een trip naar Parijs, Brussel of Berlijn is weer eens wat anders en zorgt definitief voor een onvergetelijke jaarwisseling. Doordat je een hostel boekt en omdat het openbaar vervoer in een grote stad als Berlijn zeer goed geregeld is, hoef je geen rekening te houden met taxi’s of wie er nuchter moet blijven.

Het is natuurlijk ook tof dat je meerdere dagen met je vrienden of familie in Berlijn kunt zijn en als hoogtepunt de jaarwisseling hebt. Tijdens die dagen kun je kerstmarkten bezoeken, een middagje gaan shoppen of gewoon van de prachtige stad genieten. 

Oud en Nieuw in Berlijn (© Berlin.de)

10 toplocaties voor oud en nieuw in Berlijn

Een ander voordeel van het vieren van oud en nieuw in Berlijn is natuurlijk dat het aanbod aan feestjes gigantisch is. Er zijn enorm veel verschillende clubs in Berlijn waaruit je zult moeten kiezen. Aangezien de feestjes in muziekstijl, locatie, aantal bezoekers en prijs enorm verschillen is de keus niet altijd even makkelijk. Om de keuze een beetje makkelijker te maken beantwoorden wij in dit artikel de vraag Waar moet ik Oud en Nieuw in Berlijn vieren? Hieronder zijn tien toplocaties voor 2022-2023 op een rijtje gezet.

We mogen meer dan 10 Tickets voor Oud en Nieuw feestjes weggeven. Neem een kijkje op onze Instagram voor meer informatie!

Je kunt hieronder op één van de feestjes klikken of natuurlijk lekker naar beneden scrollen en ze één voor één bekijken.

1. Countdown at Brandenburger Tor
2. Solid Techno in Ritter Butzke
3. All in One: Kulturbrauerei
4. For all ages: Zitadelle Spandau
5. Famous DJs in Funkhaus Berlin
6. New Years Eve on a Christmas Market
7. Deephouse music in Astra Club
8. Nice and cheap: Humboldthain Club
9. New Years Eve on a boat
10. On great heights: House of Weekend


1. Countdown bij Brandenburger Tor

Wanneer je een onvergetelijke herinnering wilt overhouden aan oud en nieuw 2022-2023 kan je ervoor kiezen om de grote countdown bij de Brandenburger Tor te bezoeken. Normaal gesproken zijn hier met de jaarwisseling minimaal 1 miljoen mensen aanwezig om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden. Deze massale groep mensen verspreid zich over de Straße des 17. Juni en probeert elkaar warm te houden. In totaal zal het grote feest met oud en nieuw plaats vinden op een oppervlakte van 2 kilometer, tussen Brandenburger Tor en de Siegessäule om precies te zijn.

Oud en Nieuw bij de Brandenburger Toren
Oud en Nieuw bij de Brandenburger Toren (© brandenburger-tor-berlin.de)

Vol programma met entertainment

De Silvesterparty am Brandenburger Tor wordt dit jaar voor de 27ste keer georganiseerd. Naast de grote countdown kun je meer dan genoeg entertainment verwachten. De deuren openen s’middags om 14.00 en vanaf 19.00 gaat het officiële programma met muziek en optredens van start. De vorige edities waren er grote namen als DJ Bobo, Bonnie Tyler en Eagle Eye Cherry aanwezig. Verder zorgen spectaculaire lasers-shows, een reuzenrad en de massale countdown voor een onvergetelijke avond.

Vier oud en nieuw in Berlijn bij de Brandenburger Tor
Vier oud en nieuw in Berlijn bij de Brandenburger Tor (© brandenburger-tor-berlin.de)

Drukste plek met oud en nieuw in Berlijn

Het is aan te raden om op oudjaarsdag vroeg naar dit evenement te vertrekken. Zoals al beschreven worden er enorm veel mensen verwacht en aangezien alle mensen gefouilleerd worden kan dit best wat tijd kosten. De Brandenburger Tor is en blijft de populairste plek om oud en nieuw in Berlijn te vieren. In de vroege avond kunnen de stations in de buurt van Brandenburger Tor vaak al niet meer bereikt worden. Het is ook aan te raden om je warm aan te kleden want je staat dus best wel een tijdje te wachten: Veel dansen is natuurlijk ook een goede oplossing voor dit probleem.

Naam: Silvesterparty am Brandenburger Tor
Adres: Straße des 17. Juni
Entree: Gratis
Tijden: Vanaf 14.00
Openbaar Vervoer: Station Brandenburger Tor (U5, S1 en S2)
Muziek: Verschillende optredens + DJ’s
Website + copyright afbeeldingen: Brandenburger Tor Berlin


2. Heerlijke techno in Ritter Butzke

Logo Ritter Butzke Berlin

Veel clubs en feestjes kiezen er met oud en nieuw voor om afwisselende muziek te spelen. Met oud en nieuw zijn vaak grote groepen onderweg en dan is een breed aanbod qua muziek geen slechte keuze. Toch zijn er met oud en nieuw in Berlijn ook nog voldoende clubs die gewoon lekker voor de stevige elektronische muziek kiezen. Wanneer je ook tijdens de jaarwisseling naar deze muziekstijl op zoek bent, is de Ritter Butzke zeker een goede optie.

Dominik Eulberg
Dominik Eulberg komt naar Berlijn (© facebook.com/dominik.eulberg)

Feestje met de naam Hippie New Year

Het feestje in de Ritter Butzke heet Hippie New Year en zal op oudjaarsdag vanaf 22.00 te bezoeken zijn. Je kunt tot de volgende morgen om 08.00 doorknallen. De line-up is nog niet bekend maar de laatste jaren ware er bekende DJs als Niconé, Monkey Safari, Super Flu en Dominik Eulberg aanwezig. De Ritter Butzke heeft 3 verschillende zalen en een grote tuin dus eigenlijk is er voor iedereen iets wils.

Naam: Hippie New Year in Ritter Butzke
Adres: Ritterstrasse 24
Entree: Vanaf 25€
Tijden: 22.00 – 08.00
Openbaar Vervoer: U-Bahn Moritzplatz
Muziek: Deephouse, Techno
Website: Ritter Butzke


3. Alles in 1: Silvester in der Kulturbrauerei

Kulturbrauerei 2013 Silvester

De Kulturbrauerei in Berlijn kan het beste beschreven werden als een binnenhof met veel verschillende bedrijven, clubs en restaurants. Deze multifunctionele locatie is te vinden in de buurt van U-bahn station Eberswalder Strasse in Prenzlauer Berg. Met oud en nieuw bundelen alle clubs in deze binnenhof hun krachten en kun je met één toegangskaart overal naar binnen. In totaal kun je in 13 verschillende zalen terecht om voor en tijdens de jaarwisseling in Berlijn te dansen.

Oud en Nieuw in Berlijn bij de Kulturbrauerei (© kulturbrauerei.de)

Jaarwisseling in 8 Clubs, op 13 Floors en met 30 Dj’s

Het is natuurlijk een groot voordeel dat je bij Silvester in der Kulturbrauerei kunt kiezen uit een groot aantal zalen en clubs. Zo kan iedereen op zijn favoriete muzieksmaak dansen tijdens de jaarwisseling 2022-2023. Om slechts een greep uit de mogelijke muziekstijlen te geven: 80s, 90s, R&B, Pop, Electro en zelfs Schlager komen hier voorbij. Clubs als de Franz Club, Alte Kantine, Club 23 en SODA zijn geopend en je kunt ook van live-optredens genieten. Er zal op deze locatie dus ook voldoende te beleven zijn tijdens oud en nieuw in Berlijn.

Genoeg afwisseling voor grote groepen

Wanneer je graag een beetje afwisseling op je feestavond hebt, is Silvester in der Kulturbrauerei het perfecte alternatief voor jouw oud en nieuw in Berlijn. Het is een groot voordeel om met één ticket in meerdere clubs naar binnen te kunnen en afwisselende muziek, mensen en sfeer te beleven. Zoals aangegeven kan de Kulturbrauerei het beste bereikt worden via station Eberswalder Strasse. Hieronder zijn de gegevens van dit feestje in Berlijn nog even op een rijtje gezet.

Naam: Silvester in der Kulturbrauerei
Adres: Sredzkistrasse 1 of Knaackstrasse 97
Entree: Vanaf 29 euro
Toegang: 21.00 – 06.00
Openbaar Vervoer: U-Bahn Eberswalder Str. (U2), S-Bahn Schönhauser Allee (S8, S9)
Muziek: 80s, 90s, R&B, Pop, Electro, Schlager
Website: Kulturbrauerei


4. Voor jong en oud: Zitadelle Spandau

Zitadelle Spandau, Lichterfest 2009, Festival of Lights

Er worden in deze lijst met feestjes rondom oud en nieuw veel evenementen voor jongeren genoemd maar er zijn natuurlijk ook locaties die geschikt voor jong en oud zijn. Neem de Zitadelle in Spandau, één van de best onderhouden burchten in Europa en daarom een prachtige locatie voor een feest met de jaarwisseling. De burcht is omringt met water en zorgt voor een echt middeleeuws sfeertje. Zelf ben ik in het Zitadelle een keer bij een concert geweest en ik kan alleen maar bevestigen dat de locatie prachtig is.

De burgt Zitadelle in Spandau
De burcht Zitadelle in Spandau (© unterwegs-in-spandau.de)

Leuk voor alle leeftijden

Met oud en nieuw kun je in het Zitadelle terecht voor een afwisselend programma. Er zal elke twee uur vuurwerk worden afgestoken zodat ook de kleinere kinderen ervan kunnen genieten. Daarnaast zal er ook een kinderdisco zijn waar de kleintjes lekker uit hun dak kunnen gaan. Vanaf 21.00 moeten ook de volwassenen met de voetjes van de vloer want dan beginnen er enkele DJs en live-bands te spelen. Naast muziek zijn er ook lichtshows, speciale optredens en veel lekkere eettentjes.

Naam: Zitadelle Spandau
Adres: Am Juliusturm 64, 13599 Berlin
Entree: 10 Euro
Tijden: Begin 15.00
Openbaar Vervoer: U7 Zitadelle
Muziek: All time Favourites
Website: Geen eigen website


5. Beroemde DJs in Funkhaus Berlin

HYTE NYE Berlin

Wanneer je met oud en nieuw in Berlijn echt enkele wereldwijd bekende DJs wilt zien, kun je ervoor kiezen om in de Funkhaus Berlin de jaarwisseling te vieren. Er staan in deze lijst meerdere feestjes met een prima line-up maar de namen die tijdens dit feestje zullen gaan optreden zijn nog net even wat extremer. DJs als Pan-Pot, Maceo Plex en Richie Hawtin zie je eigenlijk vooral op grote festivals maar niet zo regelmatig allemaal samen op hetzelfde feestje.

Oud en nieuw in de Arena Club (HYTE)
Het feestje met oud en nieuw van HYTE vorig jaar

Funkhaus Berlin

Funkhaus Berlin ligt een beetje verder oostelijk in Berlijn, in de omgeving Rummelsburg. Het gebouw Funkhaus Berlin heeft een rijke geschiedenis, stamt uit 1951 en is daarom ook echt een bijzondere locatie. Het adres is de Nalepastraße 18 en het feestje kan het beste met tram 21 vanaf station Ostkreuz bereikt worden. Dat duurt ongeveer 20 minuten en dan kun je natuurlijk op zijn Berlijns feesten tot je niet meer kunt: Dit feestje zal namelijk van 18.00 tot 18.00 plaats vinden.

Prijzige tickets

Dit feestje met oud en nieuw in Berlijn heet HYTE NYE en de volledige line-up kun je via de website hieronder bekijken. De tickets begonnen bij 52 Euro maar lopen op tot richting de 100 Euro. Dit is veel geld maar als je deze grote namen in losse concerten wilt bezoeken zou je nog veel meer geld kwijt zijn.

Naam: HYTE @ Funkhaus Berlin
Adres: Nalepastraße 18
Entree: 50€ – 100€
Tijden: 18.00 – 18.00
Openbaar Vervoer: Tram 21 naar Köpenicker Chaussee
Muziek: Techno & House
Website: HYTE Berlin


6. Jaarwisseling op een Kerstmarkt

Kerstmarkt Gendarmenmarkt (Enjoy-Berlin.nl)

In ons jaarlijkse artikel met de beste kerstmarkten in Berlijn stond ook dit jaar de kerstmarkt Weihnachtszauber am Gendarmenmarkt op de eerste plek. Dit is vooral een hele mooie kerstmarkt door de indrukwekkende locatie tussen meerdere prachtige gebouwen.

Speciaal programma tijdens de jaarwisseling

Naast een goedlopende markt biedt deze kerstmarkt tijdens oud en nieuw een speciaal programma aan. Je kunt tijdens de jaarwisseling op de Weihnachtszauber terecht voor een gezellige sfeer en verschillende activiteiten: Er zullen DJs, bands en artiesten aanwezig zijn om de muziek te verzorgen en om middernacht kun je spectaculair vuurwerk verwachten. Ook zal er hier natuurlijk een gezamenlijke countdown plaats vinden. Het volledige programma kun je op de website hieronder terugvinden.

De Kerstmarkt op de Gendarmenmarkt (© Enjoy-Berlin.nl)
De Kerstmarkt op de Gendarmenmarkt (© Enjoy-Berlin.nl)

Ontspannen programma voor Kerstmarkt-Lovers
Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van de kerstsfeer en niet persé een heel groot feest wilt bezoeken met oud en nieuw in Berlijn, kan de Weihnachtszauber de uitkomst zijn voor jou. Op oudjaarsdag kun je vanaf 21.00 terecht bij de Weihnachtszauber en de tickets zijn verkrijgbaar voor 6 Euro per stuk.

Naam: Weihnachtszauber Kerstmarkt
Adres: Gendarmenmarkt
Entree: 6 Euro
Tijden: Begin 21.00 – 01.00
Openbaar Vervoer: U2 of U6 naar Stadtmitte
Muziek: All time Favourites
Website: Weihnachtsmarkt Berlin


7. Lekker rauw in de Kater Blau

Lang geleden (2004) was er een hele beroemde club genaamd Bar25 in Berlijn. Toen hij gesloten moest worden, werd niet veel later de Kater Holzig geopend. Ook die club moest later gesloten worden en toen ontstond de Kater Blau die we nu bijna maandelijks in onze party-kalender zetten. Alle drie de clubs waren legendarisch omdat de organisatie gewoon goed begrijpt hoe je een lekkere Berlijnse club opzet. In de Kater Blau is ook een feestje met oud en nieuw en als je lekker rauw wilt feesten in Berlijn kun je hier een kijkje nemen.

Dirty Doering DJ
Dirty Doering (© www.facebook.com/dirtydoering)

Lokaal talent en grotere namen

De DJs die je op deze avond kan gaan verwachten zijn vooral lokale helden die ook op festivals als Fusion en Feel kunt aanschouwen. Namen als Britta Arnold, Dirty Doering, Mimi Love en Midas 104 zijn in Nederland misschien niet heel bekend maar bulken van het talent. De elektronische muziek die je kunt verwachten is wat harder dan je in Nederland gewend bent maar dat zijn de meeste van jullie in Berlijn wel gewend. Het feestje in de Kater Blau begint op Zaterdag om 22:00 en de deuren sluiten op Maandag 10:00. Ja je leest het goed, een feestje wat 36-uur gaat knallen.

Naam: NYE @ Kater Blau
Adres: Holzmarktstraße 25
Prijs: TBA
Openingstijden 22:00 on Tuesday till 10:00 on Thursday
Openbaar vervoer: Ostbahnhof
Muziek: Techno
Link naar event: Kater Blau


8. Feesten met oud en nieuw voor 15€: Humboldthain Club

Humboldthain Club Berlin

Enkele van de feestjes met oud en nieuw in Berlijn zijn erg bijzonder maar kosten ook best veel geld, zeker voor Berlijnse begrippen. Normaal gesproken kun je bij enkele clubs gratis naar binnen en bij vele anderen voor 5-10 Euro. Voor de feestgangers die liever niet teveel entree willen betalen hebben we ook gezocht naar een feestje met een typisch berlijnse prijs: Het feest in de Humboldthain Club kost slechts 15 euro en is voor deze doelgroep perfect.

Humboldthain club
Vier de jaarwisseling voor 10 euro in Humboldthain Club (© residentadvisor.net)

Onbekendere DJs

Wanneer je voor een 15€ in een club oud en nieuw kan vieren heb je het vermoeden dat het feestje niet heel erg bijzonder zal zijn. De entreeprijzen in Nederland beginnen met oud en nieuw immers bij 25 euro en dan sta je vaak in een eenvoudige kroeg. In 2016 was ik zelf een paar uur op dit feestje aanwezig en wij hebben het erg naar ons zin gehad. Je kan geen DJs verwachten zoals in de Ritter Butzke of Funkhaus Berlin maar onbekendere DJs kunnen ook goede muziek spelen. Daarbij komt dat je voldoende ruimte hebt en de bierprijzen ook erg acceptabel zijn. Wanneer je van techno, house en disco houdt, zul je hier een prima avond hebben en veel kun je sowieso niet veel verkeerd doen voor deze prijs.

Betaalbaar oud en nieuw vieren in Berlijn

Wanneer je de kosten voor entree rondom de jaarwisseling 2022-2023 in Berlijn beperkt wilt houden, is de Humboldthain Club voor jou de perfecte keus. Meer informatie over de artiesten en het event kun je vinden op de Soundcloud, Facebook of de link hieronder. Het feestje gaat om 22.00 van start en knalt door tot 10.00 de volgende dag. De club is gelegen tussen de stations Gesundbrunnen en Wedding en is daarom ook prima met het openbaar vervoer te bereiken.

Naam: Humboldthain Club
Adres: Hochstraße 46
Entree: 15 Euro
Tijden: Vanaf 22.00 – 12.00
Openbaar Vervoer: Humboldthain, Wedding of Gesundbrunnen
Muziek:House, Techno, Funk, Hip Hop, Classics
Website: Humboldthain Club


9. Oud & Nieuw op een boot vieren

Vaak vergelijken mensen de feestjes rondom de jaarwisseling met normale feestjes op een zaterdag. Je verwacht soms iets meer met oud en nieuw en daardoor valt het voor menig feestganger een beetje tegen. Voor deze groep mensen kan het een aanrader zijn om een keer een jaarwisseling op een totaal andere manier te vieren. Tijdens de jaarwisseling in Berlijn kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om op een boot in de Spree of Havel te vieren. Dit is weer eens wat anders en zeker niet vergelijkbaar met een normale zaterdagavond.

New Years Eve on the Spree
New Years Eve on the Spree (© Berlin.de)

Opstappen in Treptower Park

Als je oud en nieuw in Berlijn graag op een boot wilt vieren, moet je er snel bij zijn. Er zijn maar een beperkt aantal boten onderweg tijdens de jaarwisseling en een deel daarvan is al volgeboekt. De tickets voor een avond op zo’n boot zijn wel prijzig: Voor 139 euro per persoon zijn muziek, drankjes en buffet inclusief. Als je nog een ticket wilt bemachtigen kun je eens een kijkje nemen op deze website.

Natuurlijk is het geweldig om de jaarwisseling vanaf het water mee te maken. Het vuurwerk over Berlijn spiegelt prachtig in het water en het is weer eens wat anders als een normaal feestje in een club.

Naam:Silvester auf der Spree
Adres: Opstappen bij Hafen Treptow
Entree: Vanaf 105 euro
Toegang: Vanaf 19.00
Muziek: All Time Favourites
Website: Berlin.de Website


10. Oud & nieuw met een geweldig uitzicht: Weekend Club

Wanneer je het niet erg vindt om wat meer uit te geven met de jaarwisseling in Berlijn, kun je ervoor kiezen om in de Weekend Club oud en nieuw te vieren. De Weekend is een bekende club in Berlijn omdat je een geweldig uitzicht hebt vanaf het dakterras. De dansvloer van deze club ligt op de 15e etage en het dakterras kun je op de 17e etage vinden. Met oud en nieuw gaat er natuurlijk niets boven zo’n uitzicht omdat je het vuurwerk over Berlijn kan zien vliegen.

Balkon House of Weekend
Balkon House of Weekend

Hiphop & House

De muziek die je in House of Weekend kunt verwachten is afhankelijk van de zaal waarin je bent. Er is een zaal waar House & Techno aangeboden wordt en daarnaast kun je in de “Panorama-Loft genieten van R&B en Hiphop. De tickets zijn verkrijgbaar vanaf 50 Euro. Voor een club in Berlijn is dit zeker veel geld maar je viert natuurlijk niet elk jaar oud en nieuw in Berlijn.

Naam: NYE at House of Weekend
Adres: Stresemannstraße 76
Entree: 43 – 49€
Tijden: 21.00 – 08.00
Openbaar Vervoer: Station Alexanderplatz
Muziek: House/Techno, HipHop en meer
Website: House of Weekend
 


Conclusie oud en nieuw in Berlijn

Zoals te merken, zijn er genoeg mogelijkheden om oud en nieuw in Berlijn te vieren. De prijzen lopen van 6€ tot over de 100€ en ook de muziekstijlen en atmosfeer is totaal verschillend per feestje. Ik zal de komende weken proberen nog meer feestjes in deze lijst te schrijven. Sommige clubs hebben hun jaarwisselings-event namelijk nog niet vrijgegeven. Dan blijft verder niets meer over dan jullie een fijne jaarwisseling in Berlijn te wensen.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

46 Comments

 1. Antoinette Reply

  Hallo. Ik wil samen met m’n vriend o&n gaan vieren in Berlijn. Is het openbaar vervoer de gehele nacht actief of stoppen ze na verloop van tijd? We hebben nu een hotel bij de brandenburger Tor.. maar zit toch te kijken of ik het wat goedkoper kan vinden, dan in combinatie met een metro kaart. Kunt u ons advies geven.. En het avondeten… Moeten we reserveren ? Wat kunt u adviseren voor een goede ondergrond..

  • Job Reply

   Hey Antoinette,

   een deel van het openbaar vervoer zal de hele nacht beschikbaar zijn. Het avondeten moet zeker gereserveerd worden want het zal overal druk zijn.

   Het makkelijkst lijkt me iets te eten in de buurt van het feestje waar je daarna heen wilt gaan.

   Veel plezier!

 2. Hi,

  Is het openbaar vervoer de hele nacht? Wij gaan naar HYTE maar wel pas na 00:00 uur?

  • Job Reply

   Hoi Laura,

   het is niet de makkelijkste locatie om te bereiken maar de trams rijden de hele nacht. Dus je moet er uiteindelijk wel kunnen komen.

   Taxi’s zijn in Berlijn ook niet zo duur overigens.

   Groeten!

 3. Hoi!

  Ik ga dit jaar oud en nieuw vieren in Berlijn. We zijn van plan om de hele avond bij de brandenburger tor te spenderen. Nu vroeg ik mij af of dit tot midden in de nacht doorgaat daar? Of is het slimmer om ook een kaartje voor een feest erbij te kopen?

  Liefs

  • Job Reply

   Hoi Merel,

   het feest gaat daar ook na midernacht nog wel een tijdje door. Hoelang wordt nergens geschreven maar een paar uurtjes zal het wel zijn.

   Ik kan niet inschatten hoelang jullie willen feesten dus weet niet of het zinvol is nog een ticket te kopen. Je kunt natuurlijk meedoen met de vele Giveaways op onze facebook-pagina, dan kun je eventueel gratis nog een ander feestje bezoeken.

   Veel plezier!

  • Hallo Job,

   Fijn, zo’n overzicht! Ik ben ook zoek naar een leuk deephouse of house feestje voor oud en nieuw. Astra lijkt me leuk, maar zou ergens heen willen waar je voor 12 uur al binnen bent. Heb jij nog een alternatief? Of ergens waar ik een overzicht vind van deel/house feestjes? Van de Berlijnse clubsites wordt ik nog niet veel wijzer. :|

   Thanks! Grtjes Sabine

   • Job Reply

    Hoi Sabine,

    bij best veel feestjes kun je al voor middernacht naar binnen. De muziek in Berlijn is wat steviger dan in Nederland dus het is wel vaak techno en soms een zaal met deephouse. De starttijden van de feestjes staan in het artikel en bijvoorbeeld HYTE en Ritter Butzke beginnen beide voor middernacht.

    Succes ermee!

    Job

 4. Hee
  Ik ben 16 en we gaan met school naar belijn. Kan ik in berlijn drank krijgen of is dat niet mogelijk?
  Groetjuus

  • Job Reply

   Hoi Anno,

   in Berlijn gelden dezelfde regels als in Nederland dus je moet je legitimieren wanneer je alcohol wilt kopen.

   Veel plezier in Berlijn!

 5. Hoi! Ik vertrek morgen een weekje naar Berlijn en zal daar dus ook Oud & Nieuw vieren. Nu heb ik misschien een suffe vraag, maar ik ben redelijk panisch wat betreft vuurwerk en vroeg me af of je me kon vertellen hoe erg het daarmee gesteld is in Berlijn..Zijn er plekken die ik sowieso moet mijden? (ik zag dat je eerder Kreuzberg al aanhaalde) Alvast bedankt!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Thomas,

   over het algemeen kun je denk ik het beste zorgen dat je binnen bent rond 00.00. Verder kun je in de stad het beste toeristische plekken mijden (Alexanderplatz, Potsdamer Platz) omdat daar natuurlijk veel mensen samenkomen.

   Er zijn ook wel clubs die al voor middernacht te bezoeken zijn. Dan krijg je door de harde muziek niets van het vuurwerk mee ;)

   Succes ermee!

 6. Ik wil met mijn vriendin, zus en zwager oud en nieuw vieren in berlijn. Echter wegens werk gerelateerde verplichtingen willen we in de nacht ( na 12 uur ) weer terug gaan rijden. Hoe zit het met het openbaar vervoer in berlijn na 12 uur? Of waar moet je auto anders aan voldoen voor de groene sticker?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Jesse,

   Het ligt er vooral aan waar je bent rond 12 uur. Het zal op bepaalde plekken extreem druk zijn. Maar het openbaar vervoer is super in Berlijn dus je komt waarschijnlijk nog steeds wel in redelijke tijd weg.

   Een groene sticker kun je bij de ANWB kopen en daarmee mag je gewoon in het centrum parkeren.

   Succes ermee!

 7. Hi, wij gaan met twee kinderen van 13 en 14 oud en nieuw vieren in Berlijn. Heb je wellicht een tip of advies voor ons? We houden allemaal van gezelligheid en drukte maar niet van haringen in een tonnetje.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hallo Bri,

   ik denk dat het erg leuk is om lekker een hapje te eten en daarna op een plek als Alexanderplatz naar het vuurwerk te kijken. Brandenburger Tor is dé grote attractie en daar is het enorm druk maar bij alle andere toeristische attracties zal ook veel te doen zijn. De clubs en feestjes zijn helaas niet geschikt voor jullie kinderen.

   Veel succes!

 8. Weet iemand een verblijf in Berlijn van 30-12 t/m 2-1 voor 3 personen, wat niet te duur is

 9. Iemand tips voor waar het in Berlijn tijdens oud & nieuw gezellig is op straat? En waar je in de loop van de avond nog wel kan komen? Alexanderplatz bijvoorbeeld? Ik lees hierboven vooral over feesten in clubs of het evenement bij de Brandenburger Tor.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Henry,

   Je kunt gewoon wat gaan lopen vanaf Brandenburger Tor. Waarschijnlijk kom je genoeg groepjes gezellige mensen tegen. Op de populaire plekken (Alexanderplatz) zul je ook zeker veel mensen vinden. Kreuzberg is ook heel gezellig, wel heel veel extreem vuurwerk daar.

   Hopelijk heb je hier wat aan. Veel succes!

 10. Hallo,

  Ik zoek voor mijn ouders een leuke activiteit tijdens oud & nieuw. Ze zijn rond de 65. De boot is leuk, maar al uitverkocht. Verder nog tips voor hen? Dank alvast!

  Groet,
  Sarah

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Sarah,

   Misschien is Solar een idee? Je hoeft daar niet persé te gaan dansen natuurlijk. Of gewoon een leuk restaurant zoeken en verder hopen dat het weer goed is en je buiten wat kunt rondlopen. Er zijn veel plekken in Berlijn waar groepen mensen zich verzamelen.

   Veel plezier!

 11. Hoi mensen,

  Ik zit al 10 maanden in Berlijn en ontdek dit nu pas, super idee! Ik heb een vraag aan jullie, mijn vriend, zijn zusje (16 jaar) en ik willen echt leuk uitgaan met Oud en Nieuw, blijkt best moeilijk te zijn.. Heeft iemand ideeen. Groetjes, Nabila

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Nabila,

   Ik denk dat 16 jaar inderdaad moeilijk gaat worden. Ken persoonlijk geen clubs die deze leeftijd toelaten.

   Als ze er oud genoeg uitzien kun je het natuurlijk altijd proberen. En bij Brandenburger Tor kunnen ze ook gewoon aanwezig zijn.

   Veel succes!

 12. Hallo,

  Wij gaan met 6 meiden oud en nieuw 2014/2015 in Berlijn vieren. Wij zijn van plan om naar Brandenburger te gaan. Daar gaan we s’middags al naar toe. Maar kun je na 00.00 uur ook naar clubs en gewoon binnen lopen? Of moet alles van te voren geserveerd worden ivm de drukte? En heb je toevallig tips voor leuke bezienswaardigheden? Bedankt alvast.

  Groetjes!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hi Naomi,

   Veel clubs kunnen nog gewoon bezocht worden, ook zonder tickets. Vooral als je wat later in de nacht gaat zul je waarschijnlijk gewoon nog tickets bij de deur kunnen kopen omdat de eerste ticket-kopers alweer naar huis zijn gegaan.

   Geniet ervan!

 13. Job! Is de Sisyphos permanent gesloten? Dat vond ik echt heel vet vorig jaar, maar kan er niks over vinden dit jaar.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Joost, het is moeilijk in te schatten of de club nog open gaat maar dit jaar sowieso niet meer. Hopelijk zomer 2015 weer maar niets is zeker.

   Groeten aan je zussie!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Sisyphos was afgelopen weekend weer open Joost, dus dat geeft hoop!

 14. Hi!

  Ik zou graag willen weten of buiten de Silvester themed feesten de grotere techno clubs in Berlijn ook gewoon open zijn. Tresor, Berghai, watergate, suïcide circus etc…

  Wanneer ik kijk naar de agenda van een aantal clubs zie ik niets wat er op wijst dat ze deze avond open zijn. Ik hoop dat iemand mij kan bevestigen of de deuren open of gesloten zijn!

  Oud en nieuw vieren in Berlijn hangt hier helemaaaaaaaal vanaf!

  Groet,
  Max

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Max,

   Bijna alle clubs in Berlijn zijn gewoon open met Oud en Nieuw. Tresor, Suicide en Watergate hebben hun programma al online staan, alleen Berghain laat ons nog in spanning wachten. Maar ik verwacht dat die ook open zal zijn.

   Veel plezier in Berlijn!

 15. Hey!

  Thx voor de praktische info! Wij zouden oud en nieuw in Berlijn vieren met ons tweetjes. En vroegen ons af of er echt geen tickets meer beschikbaar zouden zijn om oudjaar te vieren op een boot? Tips/websites waarop we eventueel nog tickets zouden kunnen bestellen?

  Gtrz
  Joyce

  • Zo niet, nog andere tips van restaurantjes waar we met oudjaar zouden kunnen reserveren?
   Mag wel iets duurder zijn, maar niks met 5 gangen ofzo uiteraard. Gwn correct prijs-kwaliteit. ;)

   • Enjoy-Berlin Reply

    Met betrekking tot restaurants is het moeilijk te achterhalen of ze een speciale kaart hebben voor Oud en Nieuw.

    Je kunt het beste even Googlen en gewoon een mailtje schrijven en ze het direct vragen. Helaas heb ik ook geen inzicht in de prijzen en beschikbaarheid in restaurants.

    Succes!

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Joyce,

   Op de website staat dat het uitverkocht is. Je kunt natuurlijk altijd op Ebay kijken, maar oppassen dat je geen neptickets koopt ofzo.

   Succes!

 16. Hallo allemaal,

  dit jaar willen ik en 2 vriendinnen van me oud en nieuw vieren in Berlijn. Echter heb ik een paar vagen:
  – Is het feest bij de Brandenburger Tor om 00.00uur afgelopen of kun je daar de hele nacht door feesten?
  – Zijn combinaties mogelijk met de BT? Zoals naar de BT en naar Silvester in der Kulturbrauerei?
  – Heeft er iemand advies voor een goed Maar betaalbaar Hotel?

  Vriendelijke groet,
  Anne Robesin.

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Anne,

   Bedankt voor je reactie.

   – Het feest bij Brandenburger Tor gaat nog door na middernacht. Er zijn bandjes, Djs en genoeg te drinken.
   – Kulturbrauerei is niet echt op loopafstand van BT. Combineren kan altijd alleen ben je dan wel een tijdje onderweg.
   – Helaas heb ik daar niet zoveel verstand van, misschien even op airbnb.com kijken?

   Veel plezier!

   Job

 17. Bedankt voor de leuke tips! Ik ga ook oud en nieuw vieren dit jaar in Berlijn.
  Heb je toevallig ook tips voor 1 januari? Is de stad dan uitgestorven of valt het mee?
  Groetjes,
  Tessa

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Tessa! Leuk dat je in Berlijn bent aankomende week.
   Ook op 1 Januari zijn er nog genoeg feestjes te bezoeken en er zijn ook veel feestjes met oud en nieuw die langer dan 24 uur duren.

   Misschien is het leuk om nog een kijkje te gaan nemen in Kater Holzig, die sluit op 4 Januari en dat is wel de moeite waard.

   Hier is een link waar je wel wat aan hebt: http://www.residentadvisor.net/events.aspx?ai=34&mn=1&yr=2014&dy=1&v=week

   Veel plezier!

 18. Hoi!
  Ik had een vraag over de all-inclusieve feesten. Ik zie namelijk dat bij sommige feesten het ook mogelijk is om alleen entree tickets te halen (dus dat je de drank zelf moet betalen). Kunnen jullie me vertellen hoe dat gaat in deze clubs (zoals de Postbahnhof) qua betaling?

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Eva,

   In de meeste clubs is het “All-Inclusive gedeelte” afgeschermd van de rest van de club. Bij andere club mag je met de all-inclusive-tickets tot 00.00 gratis drinken en mogen de “Entrance-Only” tickets pas vanaf kort voor middernacht naar binnen. Ik denk dus dat ze de zaakjes iets (te) goed geregeld hebben en het trucje niet gaat lukken.

   Helaas zijn bij Postbahnhof de goedkope tickets ook al uitverkocht. Op de site staat nog wel dat je kans kunt maken op gratis tickets bij de verloting: http://www.facebook.com/fritzclubberlin

   Ps. Bedankt voor de tip, de links werken nu weer!

 19. Wij zijn van plan om met een groep Nederlanders uit Berlijn een Oud en Nieuw feest te organiseren om samen het nieuwe jaar in te luiden (dus begin feest voor 12u)

  graag zouden wij willen weten of er meer mensen hierin interesse hebben zodat wij hier rekening mee kunnen houden m.b.t. locatie, drank e.d.

  (zie groep Nederlanders in Berlijn op facebook)

  • Enjoy-Berlin Reply

   Leuk initiatief Rutger, hopelijk sluiten veel Nederlanders zich aan :)

   Wij hebben helaas al een afspraak, anders was ik er graag bij geweest.

   Veel plezier!

 20. Wij gaan Oud en Nieuw vieren in Berlijn. Ben nog nooit daar geweest en wil graag op 31 december om 20.00 uur een tafel in een betaalbaar restaurant/cafe reserveren in de buurt van Brandenburger Tor,
  vind het ook niet erg om even met de metro te moeten. Kunt u ons een restaurant aanbevelen. Ik wil nl niet wachten totdat ik er ben met reserveren omdat ik denk dat alles dan al vol zit. Gaat om een tafel voor 2 personen.

  Mvg Esther

  • Enjoy-Berlin Reply

   Hoi Esther! Leuk dat jullie naar Berlijn komen met de Jaarwisseling.

   Ik verwacht dat wel dat het rondom Brandenburger Tor heel erg vol zal zijn op de 31ste rond 20.00. Ken verhalen dat je daar de Metro niet meer uit kunt komen richting de jaarwisseling. Dus dat zou ik persoonlijk niet adviseren.

   Maar er zijn wel leuke restaurantjes in de buurt en dan pak je daarna gewoon de Metro (1-2 stationnetjes) of je loopt een stukje.

   Enkele suggesties die redelijk in de buurt zijn:

   Sushi: http://www.sushi-izumi.de/
   Mediterranean: http://nanoosh-germany.de
   Pizza: http://www.ristorante-roma-berlin.com

   Het zal echter overal druk zijn rond die tijd en ik weet niet wat voor invloed dat heeft op de service/kwaliteit.

   Hopelijk heb je er wat aan en veel plezier!

   • Super bedankt voor de terugkoppeling. Nanoosh en de Sushi tent spreekt me erg aan!

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.