In het artikel over de beste open-airs in Berlijn kwam al naar voren dat Lichtpark één van mijn grote aanraders is voor deze zomer. Al voor meerdere zomers lang is Lichtpark een geweldige plek om je zonnige middagen door te brengen aan de spree.

Update 08.04.2015 = Helaas zal Lichtpark in 2015 zijn deuren niet meer openen. De club heeft vanaf nu een andere naam en heet Rampe Club. De Rampe Club en andere open-airs kun je vinden in het artikel over de beste open-airs in Berlijn.

Open-air in Lichtpark

Het Lichtpark is gelegen aan de spree en het gehele terrein is in de buitenlucht te vinden. Het grote voordeel van een open-air is meestal de erg goedkope entree. Vele open-airs (waaronder Lichtpark) kosten slechts 5 euro entree, maar soms heb je in Lichtpark zelfs de regel “bepaal zelf hoeveel je uit wilt geven”. Het is dan een beetje gierig om helemaal niets te geven maar wanneer je een paar euro geeft zijn ze over het algemeen gewoon tevreden.

Lichtpark Berlin Panorama

Strand en dansen

Een ander groot voordeel van het Lichtpark is de splitsing van het terrein. Enerzijds bestaat Lichtpark uit een dansvloer maar anderzijds is ook zeker de helft van het terrein zacht zand waar je lekker op strandstoeltjes of banken kunt zitten. Aangezien de open-airs vaak van 12.00 tot 00.00 duren, kun je dus rustig even gaan chillen in het zand en een uurtje later weer lekker verder gaan met dansen. Hierboven is een afbeelding te zien die vanaf de uiterste hoek van het strandgedeelte genomen is, ver op de achtergrond zie je de dansvloer.

Praktische Informatie

First things first: De biertjes kosten in Lichtpark 3 euro (Becks). De bar bij de dansvloer is meestal erg druk en het kan lang duren voordat het je lukt om een drankje te bestellen maar daarvoor heb ik een Lichtpark-tip (waarmee ik overigens mijn eigen ruiten ingooi): Achter bij de wc’s is nog een tweede bar waar bijna niemand bestelt. Belangrijk is wel om te onthouden dat je daar alleen flesjes kunt bestellen (geen shots en mixjes).

Lichtpark BerlinLichtpark is direct aan de Spree gelegen
Lichtpark is te bereiken via de Michaelsbrucke, halverwege de brug over de Spree zie je meestal wel een uitsmijter of een rij mensen staan. De Michaelsbrucke is precies gelegen tussen Jannowitzbrucke en Ostbahnhof en daardoor dus erg makkelijk te bereiken. Als U-Bahn reiziger kan je er ook nog voor kiezen om bij Heinrich-Heine Straße uit te stappen. Wanneer je weet waar de Kater Holzig te vinden is, kun je Lichtpark ook vinden want deze uitgaangelegenheden zijn buren van elkaar.

Conclusie

Uiteindelijk is de boodschap vrij simpel. Lichtpark heeft goede muziek, redelijke prijzen en heeft de hele zomer lang minstens één keer per week een open-air. Loop gewoon eens binnen en oordeel zelf. Voor meer informatie over Lichtpark kun je het beste de facebook-fanpage in de gaten houden. Wanneer je meer informatie over het specifieke programma in Lichtpark wil weten kun je het beste op Resident-Advisor kijken.

Strand Lichtpark BerlinHet strandgedeelte van deze open-air

Feiten over het Lichtpark

Hieronder staan de feitjes over Lichtpark nog een keer op een rijtje. Helemaal onderaan het artikel kun je ook nog een kaart van Berlijn zien om een indruk te krijgen van de locatie op de kaart. Een betere indruk van de locatie zelf krijg je in deze video van een feestje in Oktober 2011.

Adres: Michaelkirchstraße 22/23
Openbaar Vervoer: Ostbahnhof/Jannowitzbrucke
Prijs: 0 tot 5 euro
Website: www.lichtpark.org

Avond Lichtpark Berlin Open AirDe feestjes gaan tot in de avonduurtjes door
Lichtpark Berlin Open AirLet vooral op het grappige bordje met “Feuer, Erde, Wasser”
Lichtpark Berlin Open Air BarNaast de dansvloer is de (drukke) bar te vinden

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.