The Holi Festival of Colour in Berlijn: De review

Eindelijk was het dan zover: Na lang wachten mocht ik dan toch zelf het Holi Festival in Berlijn meemaken. Op 11 Mei 2013, stond het Reiterstadion in het westen van Berlijn 10 uur lang in het teken van het kleurenfestival uit India. Nadat een ander evenement, het Holi One festival, halverwege April opeens de festivals in Berlijn en Munchen annuleerde, kwam de organisatie van het Official Holi Festival of Colours gelukkig wél netjes zijn afspraken na.

Holi Festival BerlinHet Reiterstadion stond vol met gekleurde feestgangers (copyright: JFRcreatives)

Het Reiterstadion + Line-Up

Wanneer je gisteren bij het station Olympia-Stadion uitstapte, kwam de muziek je na een stukje lopen al tegemoet. Het Holi Festival in Berlijn werd georganiseerd in de buurt van het Olympastadion en was zeker niet kleinschalig aangepakt. Het Reiterstadion is een enorm grasveld waar de mensen gisteren van 12.00 tot 22.00 terecht konden. Met een Line-Up van onder andere Levy & K-Paul, Dumme Jungens, Andhim and Drauf und Dran was voor goede muziek ook zeker gezorgd.

Holi Festival Berlin 2013 ReiterstadionEen countdown op het Holi Festival in Berlijn

Toekomstige Holi Festivals in Duitsland en Nederland

Heb je het Holi Festival in Berlijn gemist? Geen zorgen, er zullen de komende maanden nog andere Holi Festivals georganiseerd worden in 12 andere steden in Duitsland. Onder andere Munchen, Stuttgart, Dortmund. en Leipzig komen nog aan de beurt. Daarnaast zullen er deze zomer ook in ons kikkerlandje Holi Festivals in Amsterdam en Utrecht plaats vinden. Voor meer informatie over de toekomstige Holi Festivals kun je op Holifestival.com kijken.

 Holi Festival handsJe handen zijn een paar dagen na het festival nog steeds gekleurd

Tips voor een geslaagd kleurenfestival

Nu ik eindelijk uit eigen ervaring kan spreken, kan ik ook enkele tips geven voor de toekomstige bezoekers van het Holi Festival. Ten eerste is het verstandig om niet je allernieuwste kleding aan te trekken. In principe krijg je het (originele) poeder wel uit je kleren gewassen, maar toch zou ik lekker in oude kleren gaan. Qua kleur is wit natuurlijk de absolute aanrader. Hoe beter je het poeder kunt zien, hoe leuker. Verder zijn mondkapjes en brillen ook zeker een aanrader.

Holi Festival Berlin Green BeerZelfs je bier wordt gekleurd als je niet oppast bij het Holi Festival

Als tweede tip is het verstandig om je drankjes buiten de grote feestmenigte even op te drinken voordat je weer met poeder aan de gang gaan. Zoals je op de foto hierboven kunt zien, ziet een mix van bier en poeder er niet heel smakelijk uit.

Mis het niet!

Er zijn op Enjoy-Berlin.nl al verschillende artikeltjes over het Holi Festival voorbij gekomen en de filmpjes en foto’s spreken eigenlijk al voor zich. De boodschap is: Zorg dat je in de zomer van 2013 een Holi Festival meepakt! Zodra je het terrein oploopt krijg je de smaak te pakken en we hebben gisteren van het begin tot het einde enorm veel plezier gehad. Iedereen heeft plezier met elkaar, er hangt een geweldig goede sfeer en voor 17 euro kun je eigenlijk niet moeilijk doen. Bekijk het programma van het Official Holi Festival of Colours en zorg dat je één van de andere kleurenfestivals bezoekt.

Als je nog niet voldoende gemotiveerd bent kun je het filmpje hieronder nog even bekijken: Dit was het Holi Festival in Berlijn op 11 Mei 2013!


Video gemaakt door Holifestival.com
Holi Festival Berlin Maus en BasDrie “willekeurige” bezoekers bij het kleurenfestival in Berlijn
HoliEr zijn genoeg grappige bezoekers te vinden op het Holi Festival

Tags : HoliOpen-Air

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!