Review Internationaal Bierfestival 2012

Eén souvenir krijg je gratis mee van het Internationale Bierfestival 2012. Je wordt de volgende ochtend wakker met heerlijk veel koppijn. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat je 14 verschillende bieren door elkaar hebt gedronken. Zoals al aangegeven in het voorbereidende artikel, waren er 2000 verschillende biersoorten aanwezig.

Een succesvolle editie

Het weer was prima op zaterdag 4 Augustus. Het was lekker druk op het Bierfestival en er waren een hele hoop verschillende biermerken aanwezig. Het festival was uitgestreken over de lengte van drie U-Bahn stations. Vanaf Frankfurter Tor tot Strausberger Platz was het één groot bierfestival.

Internationaal Bierfestival 2012 Berlijn buitenHet weer zat zeker niet tegen op het Internationale Bierfestival 2012

Jammer genoeg kun je natuurlijk maar een klein deel van de biersoorten proberen maar het is toch erg vermakelijk om alle verschillende soorten bier te zien en te proeven. Want proeven kon gratis: Je mocht altijd eerst vragen om een bodempje bier om te proberen. Als het niet zo druk was geweest had ik misschien nog een poging gedaan één slok van alle biermerken te proberen.

Meckatzer en Bajithka

Het lekkerste bier wat ik gedronken heb was het Beierse Meckatzer. Het deed me een beetje denken aan het Nederlandse Hertog Jan, wat ik graag drink als ik in Nederland ben. Verder was een Russisch biertje genaamd Bajithka ook prima te dronken.

Internationaal bierfestival in berlijn BajitkaHet lijkt een beetje op het oktoberfest, alleen dan buiten en in Berlijn

Ook qua eten was er tijdens het bierfestival voldoende te kiezen. Ons landje was onder andere vertegenwoordigt met lekkere oliebollen. Nederlandse bieren ben ik verder niet tegengekomen. Helaas. Wel zijn er altijd veel vermakelijke mensen aanwezig, zo ook de vrouw op de laatste foto.

Het bierfestival was eerst een beetje (te) druk maar werd na 21.00 gezelliger en rustiger. Het is maar één keer per jaar in Berlijn te vinden maar zeker een aanrader om niet te missen.

Internationaal Bier Festival BerlijnOok Italië was aanwezig. Geen bijzonder goede bierbrouwers als je het mij vraagt.

Internationaal Bierfestival Berlijn optredenEr was ook typisch Duitse muziek aanwezig tijdens het bierfestival

Vrouw met hond in rolstoelZo kun je de hond natuurlijk ook uitlaten

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!