Oststrand aan de Spree

Wanneer het zonnetje schijnt is het heerlijk om in Berlijn aan de Spree een drankje te doen en te genieten van het uitzicht. Eén van de betere plekken om dit te doen is de strandbar genaamd Oststrand aan de Mühlenstrasse in Berlin-Mitte.

Oststrand

Er hangt bij het Oststrand een heerlijk laidback sfeertje en het strand ligt op een geweldige locatie. Je zit namelijk letterlijk direct aan de Spree en de strandbar in Berlijn is vanaf station Ostbahnhof met de benenwagen makkelijk te bereiken. Daarnaast zijn ook de prijzen in orde. Je betaald 3 euro voor een Corona en 2,50 voor een gewoon biertje. Naast een heerlijk biertje is er ook huigemaakte pizza verkrijgbaar. Je hoeft niet te wachten totdat je pizza klaar is, wanneer er een bel klingelt weet je dat je pizza klaar is om op te halen. De prijzen van de pizza’s varieren tussen de 6 euro (Margeritha) en de 9 euro. Ook hier kun je niet te moeilijk over doen.

Oststrand Berlin, Boat at the SpreeHet oude schip aan de waterkant van de Spree

De twee delen van Oststrand

Het Ostrand is opgesplitst in twee delen. Je kunt ervoor kiezen om rechtstreeks aan de waterkant te zitten. Hier ligt een oud schip en kijk je heerlijk uit op het water en de langskomende schepen. Je kunt ook iets “hoger” gelegen in het zachte zand je biertje drinken. In beide gevallen zit je in een heerlijke strandstoel. In de zomermaanden kun je hier dus prima een middagje vertoeven in het zonnetje.

Beach at Oststrand in BerlinHet hoger gelegen gedeelte met zacht zand

Route langs East Side Gallery

Als je vanaf Ostbahnhof naar Oststrand wilt, moet je ongeveer 10 minuten lopen. Dit is totaal niet vervelend omdat je het hele stuk langs de East Side Gallery loopt. Je kunt onderweg dus genieten van de beschilderingen van het langste stuk Berlijnse Muur wat momenteel nog te bezichtigen is.

Oststrand heeft de titel: “grootste Urban-Beach van Berlijn” en er is plek plek voor ongeveer 2000 man dus er kan een aardig feestje gevierd worden. Dus twijfel niet als je een keer een lekker dagje wilt chillen aan het water: Oststrand is the place to be!

Alle info op een rijtje

Hieronder volgt mijn beoordeling van deze locatie.

Adres: Mühlenstraße 61
Openbaar vervoer: Station Ostbahnhof
Entree: Gratis
Bier: 2,50 euro

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”12″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Mühlenstraße 24, Berlin{}5-default.png{}Oststrand Berlin” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!