Qua restaurants kan je in Berlijn eigenlijk alle kanten op. Je kunt enerzijds uitgebreid tafelen in een duur restaurant op Alexanderplatz maar anderzijds ook voor 10 euro je buikje rond eten in één van de knusse studenten-restaurantjes. In veel grote steden zitten de goedkopere restaurantjes buiten het centrum maar in Berlijn kom je zo ook in het midden van het centrum tegen: ComViet is een vietnamese restaurant in Berlin-Mitte en zeker een bezoekje waard.

ComViet in de Münzstraße

Het kleine en knusse vietnamese restaurant ComViet is gelegen in de Münzstraße, precies tussen station Alexanderplatz en Hackischer Markt. ComViet heeft geen website en doet ook niet aan reclame of marketing: De scherpe prijzen en het heerlijke eten zijn voldoende om dit restaurant elke dag te vullen. ComViet is populair onder werkende Berliners die snel wat willen lunchen maar wordt ook in de avond goed bezocht.

IMG_20140411_193734Het eenvoudige maar gezellige interieur van ComViet

No-Nonsense

Veel Vietnamese restaurants hebben dezelfde no-nonsense houding die ComViet ook uitstraalt. Een bijzondere aankleding, mooi opgemaakte borden of een opgedoste serveerster zul je hier niet vinden: Daarvoor in de plaats krijg je erg lekker eten voor een belachelijk lage prijs (zeker voor Nederlandse begrippen). ComViet is niet bedoeld voor mensen die uren willen tafelen maar voor no-nonsense eters die van de vietnamese keuken houden.

Curry, Loempia en Mango Lassi

Sommige mensen kun je ervoor wakker maken en andere vinden het maar niets: De Vietnamese keuken. Persoonlijk ben ik groot fan van deze keuken. Gezonde ingredienten, lekkere kruiden en dit alles voor een aangename prijs. Je kunt in ComViet echt voor 10 Euro een driegangenmenu eten en je moet een grote eter zijn om dit op te kunnen.

[row][column width=”50%”]IMG_20140411_193610[/column][column width=”50%”]IMG_20140411_193746[/column][/row]Twee voorbeelden van lekkere gerechten en een tweede impressie van ComViet

Als voorgerecht zou ik de “Frühlingsrolle” willen aanraden, deze kosten slechts 1 Euro per stuk maar smaken heerlijk! Verder zijn de curry’s en de noodle-soepen ook geweldig lekker en gaat er niets boven een fruitige mango-lassi.

ComViet Samengevat

Meestal kun je een restaurant het beste gewoon een keer proberen. Over smaak valt niet te twisten en bij ComViet hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je met een (te) lege portemonnee naar buiten komt. Het vietnamese restaurant is makkelijk te voet te bereiken vanaf Alexanderplatz of Jannowitzbrucke dus ook voor een lange reistijd hoef je een bezoekje niet te laten.

Hier nog wat gegevens op een rijtje:

Naam: ComViet
Adres: Münzstraße 3
Voorgerecht: 1-3 euro
Hoofdgerecht: 4-8 euro
Drankjes: 1,50 – 3 euro

[google-map-v3 shortcodeid=”TO_BE_GENERATED” width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” enablegeolocationmarker=”false” enablemarkerclustering=”false” addmarkermashup=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Münzstraße 3, Berlin{}4-default.png{}Comviet” bubbleautopan=”true” distanceunits=”miles” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.