De meeste barren en kroegen in Nederland zien er vrij gelikt en netjes uit. Vaak hebben ze een mooie bar met daaracht een mooie opstelling van verschillende likeuren en andere alcoholflessen. Je krijgt er dorst van. In de verschillende bars in Berlijn zie je vaak een totaal andere setting terug. Zo ook in het Mauerblümchen in het noorden van Berlijn.

Het Mauerblümchen

Aan de Wisbyer Strasse in Prenzlauer Berg kan de totaal onopvallende bar het Mauerblümchen gevonden worden. Wanneer je de bar binnenkomt doet het voornamelijk denken aan een buurtkroeg met enkele vaste klanten. Maar als je verder naar achteren loopt kom je in een gezellige woonkamer-achtige ruimte terecht met heerlijke relax-banken en gezellige versieringen. Verder is er ook nog een extra ruimte waar een lekker potje tafelvoetbal gespeeld kan worden.

Mauerblümchen Berlijn
Een van de zithoeken in het Mauerblümchen

Een huiselijk sfeertje

Het Mauerblümchen staat vooral bekend als een bar die de herinneringen uit de DDR in leven weet te houden. De muren hangen vol met bijzondere voorwerpen schilderijen, lp-platen en andere opmerkelijke voorwerpen. Het sfeertje wordt afgemaakt met retro-meubels en gordijnen uit de jaren zestig. Al met al zorgt het Mauerblümchen er tijdens het eerste bezoek al voor dat je je heerlijk op je gemak voelt.

Mauerblümchen Berlijn Kroeg
Deze foto geeft een goede indruk van het sfeertje in het Mauerblümchen

Prijzen en informatie

Het Mauerblümchen wordt voornamelijk door inwoners van Berlijn bezocht. De locatie is voor toeristen niet perfect maar het kan wel een toevoeging zijn om eens niet in een toeristische bar te gaan zitten. Het station Schonhauser Allee (S of U-bahn) ligt op loopafstand van het “muurbloempje”.

De bar biedt hele redelijke prijzen, een halve liter Radeberger of Berliner kost slechts 2,90€. Daarnaast kun je voor een paar euro een lekker tussendoortje bestellen om een beetje bij te komen van de goedkope biertjes. Het Mauerblümchen is niet de meest speciale bar in Berlijn maar wanneer je op zoek bent naar een gezellige sfeer en fijne prijzen is deze bar zeker het overwegen waard.

Adres: Wisbyer Strasse 4
Openbaar vervoer: Schonhauser Allee
Website: www.hog-mauerbluemchen.de


Mauerblümchen Berlijn TafelvoetbalEr kan in deze bar ook tafelvoetbal gespeeld worden

Mauerblümchen BerlijnJe hebt als bezoeker de keus uit verschillende zithoeken 

Toilet newspapersDe toilet is totaal behangen met oude kranten dus je verveelt je niet tijdens het plassen

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.