Heerlijk chillen in YAAM

Ontsnap aan je dagelijkse sleur

Soms heb je een drukke week achter de rug en is het heerlijk om eens even lekker te relaxen. Iedereen heeft zo zijn eigen methodes om even te chillen maar YAAM is zeker een aanrader als je een stressvolle week achter de rug hebt. Ontsnap even aan de dagelijkse verplichtingen met wat lekkere raggae uit de speakers, chille rastafari’s om je heen en een heerlijk relaxed sfeertje.

Bar in de yaamEén van de vele barretjes in de YAAM

De locatie van de Yaam

YAAM ligt in dezelfde straat als het Ostsrand maar is totaal anders door de sfeer die er hangt. Je moet YAAM niet zien als een individuele tent. Het is meer een klein dorpje binnen Berlijn. Je loopt naar binnen en er zijn verschillende sportveldjes en ook verschillende barretjes. Je kunt ervoor kiezen om aan het water van de Spree te gaan zitten maar je kan ook lekker een balletje trappen in het zachte zand. Er worden zelfs toernooitjes georganiseerd voor de sportliefhebber. Zo is er deze maand bijvoorbeeld een voetbaltoernooi gaande waar maar liefst 16 teams aan meedoen.

Strand van YaamHet strand van Yaam

Rustgevend sfeertje

YAAM staat vooral bekend om zijn relaxte sfeer. De raggae-muziek past heerlijk in de setting en de mensen die hier rondlopen zijn allemaal laidback en kalm.De artiesten die uitgenodigd worden op live te spelen stellen hun playlist ook zeker in op deze locatie. Er komen hier verschillende artiesten en Dj’s wekelijks spelen/draaien.

Ingang naar het strandgedeelte YAAMDe entree naar het strandgedeelte

Zoals op de foto’s te zien is, is de oppervlakte van de YAAM best groot en kun je dus altijd je eigen stekje vinden. Persoonlijk vind ik de waterkant heel gaaf maar er zijn ook vele andere mooie plekjes binnen dit “dorpje”.

Aanreizen

Om YAAM te bereiken moet je uitstappen bij station Ostbahnhof en naar de andere kant van de straat lopen. Het ligt aan het begin van de East Side Gallery en is dus ook nog te combineren met een een toeristisch programma. Een klein nadeel is wel dat je bij de YAAM best ver verwijderd bent van vele andere clubs of activiteiten, dus je zult wel weer een trein moeten nemen om hier weg te komen. Of… je schrapt gewoon je hele dagprogramma en geniet lekker van wat muziek en het zonnetje op deze toplocatie.

Al met al is YAAM dus zeker het bezoeken waard. Het is iets unieks in Berlijn en deze sfeer heb ik ook nog nergens anders mogen proeven. Prijzen zijn in orde, mensen zijn gezellig en de muziek is laidback.

Yaam aan de spreeChillen aan de waterkant van de Spree

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”13″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”nl” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Stralauer Platz 35{}winebar.png{}YAAM” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!