International Bierfestival in Berlijn 2018

Dat onze oosterburen wel van een pilsje houden is de meeste van ons wel bekend. Vele lekkere bieren komen uit Duitsland en bij het woord bierfestival denken veel mensen direct aan het Oktoberfest in München. Maar ook Berlijn heeft zijn eigen bierfestival: Elk jaar wordt er in het hart van Berlijn een festival georganiseerd waar het allemaal alleen maar om het smakelijke gele goedje draait. Onder het motto de langste biergarten in de wereld kun je van 3 tot 5 Augustus enkele dagen genieten van heerlijke biertjes, lokale muziek en een goede sfeer.

Berlijns Bierfestival 2018

Het internationale bierfestival in Berlijn wordt dit jaar voor de 22e keer georganiseerd. Ook dit jaar zullen weer meer dan 340 verschillende brouwerijen uit meer dan 87 verschillende landen meedoen in de zogenaamde Biermeile in het hartje van Berlijn. Deze brouwerijen brengen in totaal 2400 verschillende bierspecialiteiten met zich mee dus als bierliefhebber mag je het Bierfestival in Berlijn eigenlijk niet missen.

Internationaal bierfestival in berlijn Bajitka
Een indruk van het Berliner Bierfestival

 

 

World’s Longest Beer Garden

Het Bierfestival in Berlijn vind plaats op één van de bekendste straten in Berlijn: De Karl-Marx Allee. Al sinds 1997 is dit de locatie waar elk jaar veel toeristen en inwoners van Berlijn samen komen om het bestaan van het gouden goedje met de schuimlaag te vieren. De Biermeile is ongeveer 2,2 kilometer lang en loopt van Frankfurter Tor naar Strausberger Platz. Door deze lengte heeft het Guinness Book of Records het Berlijnse Bierfestival uitgeroepen tot s’werelds langste biergarten. Voor de bezoekers betekent het niets anders, als dat je elke 10 meter een ander biermerk kunt drinken.

 

Motto: Bier uit Nieuw-Zeeland

Het International Berlin Beer Festival heeft ook elk jaar een eigen motto. Dit jaar gaat het om bier van de andere kant van de wereld. Er zal namelijk ook bier uit Nieuw Zeeland aanwezig zijn op het bierfestival. Buiten deze biertjes zijn er ook altijd veel nieuwe biermerken aanwezig die nog niet zolang bestaan als Heineken of Pilsner Urquell. Op de website van het Bierfestival kun je zien welke biermerken er te vinden zijn. Wanneer je precies wilt weten waar welk biermerk te vinden is, kun je het beste even op deze pagina kijken.

Als het zonnetje schijnt kun je lekker bijkomen op het gras naast de Karl Marx Allee
Lekker bijkomen in het zonnetje

Geen festival zonder muziek

Bij een festival hoort natuurlijk ook muziek en ook op het Berlin Beer Festival zal genoeg muziek aanwezig zijn. Verwacht echter geen populaire DJs of bands zoals in mijn party-kalender, het gaat hier eerder om lokale helden en schlager-muziek. Toch kun je met een biertje in je hand een erg leuke avond hebben omdat hier ook echte Berliners samenkomen. Wanneer je wilt weten wie er allemaal optreden tijdens het bierfestival, kun je hier een kijkje nemen.

Bierfestival berlijn
Ook voor muziek is gezorgd tijdens het bierfestival (© Enjoy-Berlin.nl)

 

 

Persoonlijke review van het bierfestival

Zelf ben ik ook al enkele keren bij het bierfestival aanwezig geweest. Het is een erg leuk festival als je van een biertje houdt maar op zaterdagmiddag kan het wel enorm druk worden. Daarom zou ik, als je flexibel bent, later in de avond pas te gaan of voor 12 uur s´middags. Ook de zondag is een stuk relaxter aangezien de meeste lokale mensen maandag weer aan het werk moeten. Ook dit jaar lijkt de zon weer volop aanwezig te zijn dus het is zeker een aanrader om even een kijkje te gaan nemen op het internationale bierfestival in Berlijn.

Openingstijden en praktische informatie

Je kunt het Internationale Bierfestival in Berlijn bereiken met het openbaar vervoer. Het makkelijkst kun je met de U5 richting station Strausberger Platz, Weberwiese of Frankfurter Tor reizen. In al deze gevallen kun je bij het verlaten van het station de tentjes en de menigte niet over het hoofd zien. Je kunt het hele weekend terecht op de het Bierfestival in Berlijn, hieronder zijn de openingstijden te vinden.

Vrijdag, 3 Augustus: 12.00 – 00.00
Zaterdag, 4 Augustus, 10.00 – 00.00
Zondag, 5 Augustus, 10.00 – 22.00

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.