Het internationale Bierfestival in Berlijn 2019

Dat onze oosterburen wel van een pilsje houden is geen geheim. Ook in Nederland drinken we graag Duitse biermerken en bij het woord bierfestival denken veel mensen direct aan het Oktoberfest in München. Niet veel mensen weten dat Berlijn ook zijn eigen bierfestival heeft. Elk jaar in het begin van Augustus wordt in het hart van de stad het internationale bierfestival Berlijn georganiseerd. Hier draait het een weekend lang alleen maar om het geliefde gouden drankje waarvan in Duitsland elk jaar meer dan 100 liter per persoon gedronken wordt. 

Berlijns Bierfestival 2019

Het internationale bierfestival in Berlijn wordt dit jaar voor de 23e keer georganiseerd. Ook dit jaar zullen weer 350 verschillende brouwerijen uit 87 verschillende landen meedoen aan de Beerfest in het hartje van Berlijn. Deze brouwerijen brengen in totaal 2400 verschillende bierspecialiteiten met zich mee dus als bierliefhebber mag je het Bierfestival in Berlijn eigenlijk niet missen.

Een indruk van het Berlijnse Bierfestival
Een indruk van het Berlijnse Bierfestival

Langste biergarten in de wereld

Het Bierfestival in Berlijn gaat ook dit jaar weer plaats vinden op één van de bekendste straten in Berlijn: De Karl-Marx Allee. Al sinds 1997 is dit de locatie waar elk jaar veel toeristen en lokale bewoners van Berlijn samen komen om het bestaan van het gouden goedje met de schuimlaag te vieren. De Biermeile is ongeveer 2,2 kilometer lang en loopt van Frankfurter Tor naar Strausberger Platz. Door deze lengte heeft het Guinness Book of Records het Berlijnse bierfestival uitgeroepen tot s’werelds langste biergarten. Voor de bezoekers betekent het echter voornamelijk, dat je elke 10-15 meter een ander biermerk kunt proberen.

Italiaans Bier in Berlijn
Italiaans Bier in Berlijn

Motto: Bierzomer in Berlijn

Het International Berlin Beer Festival heeft ook elk jaar een eigen motto. Dit jaar is het motto: Biersommer im Herzen von Berlin. Er zullen zomerse festival-bieren van over de hele wereld te vinden zijn. Buiten deze exotische biertjes zijn er ook altijd veel nieuwe biermerken aanwezig die nog niet zolang bestaan als Heineken of Pilsner Urquell. Op de website van het Bierfestival kun je zien welke biermerken er te vinden zijn. Wanneer je precies wilt weten waar welk biermerk te vinden is, kun je het beste even op deze pagina kijken.

Even bijkomen in het zonnetje tijdens het Bierfestival in Berlijn
Even bijkomen in het zonnetje tijdens het Bierfestival in Berlijn

Geen festival zonder muziek

Bij een festival hoort natuurlijk ook muziek en ook op het Berlin bierfestival zal genoeg muziek aanwezig zijn. Verwacht echter geen populaire DJs zoals in mijn party-kalender, het gaat hier eerder om lokale helden en Duitse schlager-muziek. Toch kun je met een biertje in je hand een erg leuke avond hebben omdat hier ook echte Berliners samenkomen. Er worden ook veel covers gespeeld en live-muziek is altijd goed om in de juiste stemming te komen.

Ook voor muziek is gezorgd tijdens het bierfestival
Ook voor muziek is gezorgd tijdens het bierfestival

Persoonlijke review van het bierfestival

Zelf ben ik ook al enkele keren bij het bierfestival aanwezig geweest. Het is een erg leuk festival als je graag een biertje drinkt. Nieuwe biermerken proberen is een leuke activiteit (en wordt met elk biertje leuker). Een groot nadeel vond ik wel de drukte op zaterdagmiddag. Daarom zou ik, als je flexibel bent, later in de avond pas naar het bierfestival gaan. In de avond is er muziek en zijn er een stuk minder families met kinderen. Ook de zondag is in verhouding met zaterdag een stuk relaxter aangezien de meeste lokale mensen maandag weer aan het werk moeten. Ook dit jaar zal de zon vast en zeker weer aanwezig zijn dus het is zeker een aanrader om even een kijkje te gaan nemen op het internationale bierfestival in Berlijn.

Twee verschillende soorten bier
Twee verschillende soorten bier op het bierfestival

Openingstijden en praktische informatie

Je kunt het internationale bierfestival in Berlijn heel gemakkelijk bereiken met het openbaar vervoer. Het makkelijkst kun je met de U5 richting station Strausberger Platz, Weberwiese of Frankfurter Tor reizen. In al deze gevallen kun je bij het verlaten van het station de tentjes en de menigte niet over het hoofd zien.

Je kunt het hele weekend terecht op de het Bierfestival in Berlijn, hieronder zijn de openingstijden te vinden.

Vrijdag, 2 Augustus: 12.00 – 00.00
Zaterdag, 3 Augustus, 10.00 – 00.00
Zondag, 4 Augustus, 10.00 – 22.00

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

1 Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!