Het Internationaal Bierfestival 2012 (Biermeile)

Veel Nederlanders zijn bekend met het Duitse Oktoberfest in Munchen. Duitsland heeft echter nog enkele andere feesten die gericht zijn op het fijne gele goedje genaamd: Bier. Dit weekend van 3 tot 5 Augustus vind het Internationale Bierfestival 2012 plaats in het hartje van Berlijn.

Het idee van het Bierfestival

Het idee achter het internationale bierfestival is niet zo ingewikkeld. Men neemt een lange straat en geeft verschillende bierbrouwerijen de mogelijkheid hun bier aan te bieden. Dit laat je een weekend lang doorzetten met veel muziek en lekker eten en je hebt een prima concept. Onder het motto: Het hoeft niet ingewikkeld om leuk te zijn!

Berlijn pakt het groots aan

Natuurlijk moet Berlijn er als hoofdstad een schepje bovenop doen. Het internationale bierfestival van 2012 gaat een nieuw wereldrecord proberen neer te zetten. Er zal namelijk een biertafel aanwezig zijn van 1820 meter lengte. Hier kunnen heel wat aangeschoten Duitsers aan plaats nemen.

De echte duitse bierdrinkers(© bierfestival-berlin.de)

De Karl Marx Allee

De straat die uitgekozen is ligt letterlijk in het midden van Berlijn. De Karl-Marx-Allee is vanaf Alexanderplatz met benenwagen makkelijk te bereiken. Er zullen dit weekend 300 verschillende brouwerijen aanwezig zijn. Het bier zal uit 86 verschillende landen afkomstig zijn. Op deze site kan je de verschillende biersoorten alvast bekijken.

Een ander indrukwekkend aantal zijn ook de 2000 biersoorten die present zullen zijn tijdens het Internationale Bierfestival in Berlijn. De Karl Marx Allee zal opgedeeld worden in 22 verschillende regionen. Elke regio heeft zijn eigen specifieke bieren en biersoorten. Als je overal enkele biertjes uit moet proberen hoop ik dat ik de tiende regio weet te bereiken.

Het thema van het Bierfestival 2012 is overigens: Biere der Ostseeregion.

Zonder muziek geen feestje

Uiteraard moeten al die calorieën van het vele bier er weer afgedanst worden. Ook hier is aan gedacht. Er zullen op het bierfestival maar liefst 18 verschillende podia aanwezig zijn voor het nodige vermaak. De muziek zal variëren van volksmuziek tot dansmuziek en van bekende artiesten tot lokale helden.

Gratis entree, veel bier, veel mensen en een spannend wereldrecord. Ik heb er zin in!

Voor de mensen die alvast in de stemming willen komen is Beerfest wel een leuke film om in de stemming te komen.

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Frankfurter Tor, Berlin{}6-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!