Goed alternatief voor Berlijn: Hamburg

Berlijn is natuurlijk onze favoriete stad in Duitsland. Ondanks het feit dat we er al sinds 2012 wonen, leren we nog steeds geweldige nieuwe plekjes kennen. Maar er zijn nog een aantal andere Duitse steden die zeker de moeite waard zijn. Naast Dresden, waar vooral veel mooie gebouwen te vinden zijn, is ook Hamburg een geweldige stad.

Hamburg als alternatief voor Berlijn

Als je Berlijn al vele malen gezien hebt of om één of andere reden een keer wat anders wilt, is Hamburg een perfect alternatief voor Berlijn. Ze noemen Hamburg ook wel Mini-Berlijn omdat er redelijk wat overeenkomsten tussen beide steden zijn. Enkele hiervan hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

Lekker goedkoop
Net als Berlijn zijn de prijzen in Hamburg heerlijk. Het maakt niet uit of het in de club, in een restaurant of rondom activiteiten is: De stad Hamburg is heel goed te betalen.

Genoeg te Shoppen:
Ook in Hamburg heb je een groot aantal fijne boutiques en leuke winkeltjes die je tijdens het shoppen in Berlijn ook kunt vinden.

 

 

Veel groen
Beide steden hebben veel natuur te bieden. Al zijn het beide echt wel grote Duitse steden, toch zijn er enorm veel parken, water en tuinen te vinden. Dit is natuurlijk heerlijk als je wat langer in Hamburg bent omdat je af en toe ook de drukte even wilt ontvluchten.

Mooie gebouwen
Een stad die als alternatief voor Berlijn door moet gaan, moet natuurlijk ook wel wat cultuur te bieden hebben. Hamburg heeft gelukkig genoeg mooie gebouwen in de aanbieding. De stad heeft niet zo’n rijke geschiedenis als Berlijn maar toch zijn er genoeg mooie verhalen te ervaren.

Hamburg at night
Hamburg at night (Enjoy-Berlin.nl)

Pluspunten van Hamburg

Natuurlijk zijn er ook dingen die Hamburg te bieden heeft en Berlijn niet. Zo heeft Hamburg een eigen haven die echt een bezoekje waard is. Ook is de stad iets overzichtelijker doordat het allemaal wat kleiner is. Hamburg heeft qua inwoners ongeveer de helft in verhouding met Berlijn. Een ander groot voordeel van Hamburg is de Reeperbahn, daarover echter meer in onderstaande paragraaf.

 

 

Feesten in Hamburg

Als je aan feesten in Hamburg denkt, moet je eigenlijk meteen aan de Reeperbahn denken. De Reeperbahn is een lange straat vol met clubs en gezelligheid waar vooral in het weekend enorm veel te doen is. Je kunt er allerlei verschillende soorten bars, kroegen en clubs vinden. Iedereen zal hier wat vinden. Hamburg heeft sowieso genoeg te bieden op het gebied van feesten: Zo is de club Ubel und Gefahrlich de moeite waard en zijn er ook toffe Duitse festivals in Hamburg, zoals Ms Dockville.

Ubel und Gefahrlich
Het indrukwekkende gebouw van de club Ubel und Gefahrlich ( © residentadvisor.net)

Reizen naar Hamburg: Praktische tips

Hamburg is vooral een bezoek waard omdat het een stad is die je erg gemakkelijk kunt bezoeken vanuit Berlijn. De stad ligt nog geen 300km van Berlijn dus je kunt er binnen drie uur zijn. Naast tijd bespaar je hierdoor ook kosten in verhouding met citytrips naar het buitenland. Je kunt al voor ongeveer 10 Euro in Hamburg zijn, afhankelijk van het transportmiddel en het moment van boeken. Een site die de goedkoopste manieren om Hamburg te bereiken op een rijtje zet is GoEuro. In het geval van Hamburg is de trein, bus of auto waarschijnlijk de beste optie.

Een mooi plekje in Berlijn
Een mooi plekje in Hamburg (Enjoy-Berlin.nl)

Hamburg samengevat

Alles bij elkaar is Hamburg gewoon echt de moeite waard. Je kunt de stad makkelijk bereiken en het is als alternatief voor het steeds populairder wordende Berlijn zeker een optie. Wanneer je tips hebt, horen we dat natuurlijk graag omdat we zelf ook regelmatig in Hamburg te vinden zijn.

Genoeg cultuur te vinden in Hamburg
Genoeg cultuur te vinden in Hamburg (Enjoy-Berlin.nl)
Tags : Citytriptips

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.