De `Wild Wonders of Europe´ aan de Hauptbahnhof

Sinds 22 Mei staat de achtertuin van de Hauptbahnhof in Berlijn in het teken van de `wilde wonderen van de natuur´ in Europa. Een expositie van honderd foto`s die nog maar eens benadrukken hoeveel de natuur te bieden heeft, ook dichtbij huis.

Het project `Wild Wonders of Europe´

Naast mooie kiekjes heeft dit project ook zeker een achterliggende boodschap. Wild Wonders of Europe laat zien dat het beschermen van bedreigde diersoorten de laatste 40 jaar zeer succesvol is gerealiseerd. Vele gefotografeerde dieren zijn sinds enkele jaren niet meer bedreigd. Helaas moet er naast dit succes ook nog steeds veel aandacht besteedt worden aan de ernst van milieuvervuiling en de jacht op dieren. De mensheid blijft nog steeds de grootste vijand van vele diersoorten.

Het begon bij vier fotografen

Het project Wild Wonders of Europe is opgestart door de vier fotografen Magnus Lundgren, Florian Möllers, Steffan Widstrand en Bridget Wijnberg. Zij hebben ervoor gezorgd dat de laatste vijf jaar maar liefst 69 fotografen bezig zijn geweest met dit project. De honderd foto’s zijn genomen in alle 48 landen van Europa. Bij elke foto van de Wild Wonders of Europe staat een kort uitleg geschreven in zowel Duits als Engels. De verhalen geven vaak weer hoezeer het beschermen van bedreigde diersoorten aan de orde van de dag is.

De uitgave van het boek `Wild waters of Europe´

Een groot deel van de foto’s in deze expositie zijn onderwater genomen. Enkele van de bekendste onderwater-fotografen hebben meegewerkt aan het project. Later dit jaar zal een boek verschijnen met de naam: Wild waters of Europe. Een selectie van de beste waterfoto’s zal in dit boek verschijnen. Wanneer deze expositie je bevallen is, is het zeker de moeite waard om dit boek aan te schaffen.

Tot 27 Juli beschikbaar

De Wild Wonders of Europe-expositie is dag en nacht gratis te bekijken in het hartje van Berlijn. Tot vrijdag 27 Juli kan men terecht om te genieten van de prachtige beelden. De locatie is natuurlijk een heel groot voordeel voor vele toeristen. Aangezien deze aankomen op station Hauptbahnhof krijgen ze meteen een warm welkom in de hoofdstad van Duitsland.

De gratis expositie zal voor vele bezoekers als `eye-opener´ fungeren: We kunnen allen genieten van de mooie natuur in Europa maar het is niet vanzelfsprekend dat dit er over 50 jaar nog steeds in dezelfde proporties mogelijk zal zijn.

 Meer dan honderd foto’s staan tentoon tijdens de Wild Wonders of Europe

Deze foto laat zien hoe de fotografen hun leven gegeven hebben voor sommige foto’s

Direct in de achtertuin van Hauptbahnhof in Berlijn

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Hauptbahnhof Berlin{}zoo.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Tags : Gratis

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!