In de koude wintermaanden vallen enkele mogelijkheden om te sporten in Berlijn weg. Een potje golf of een wedstrijdje beachvolleybal in Beachmitte liggen in de maanden December en Januari iets minder voor de hand. Gelukkig heb je indoor ook genoeg mogelijkheden om te sporten in Berlijn.

Futsal in Weißensee

Als mooie vervanger van de zomerse sporten kunnen voetballiefhebbers er in de winterstop voor kiezen om futsal te spelen. Indoor voetbal is goed voor de conditie en wanneer je een leuke groep vrienden bij elkaar hebt kun je zelf toernooitjes organiseren. Er zijn verschillende mogelijkheden om indoor voetbal in Berlijn te spelen maar vooral de voetbalarena Bobo Fuego in Weißensee is een aanrader.

Bobo Fuego Fussball Arena

In het noordoosten van Berlijn, in Weißensee, ligt de voetbalarena Bobo Fuego. Deze voetbalarena is makkelijk te bereiken, heeft een erg fijne kunstgras ondergrond en is goed te betalen. Je kunt hier een veldje afhuren met vrienden maar je ook inschrijven voor één van de georganiseerde toernooien. Futsal in Berlijn spelen doet men hier!

De velden

In totaal zijn er 5 verschillende veldjes beschikbaar bij Bobo Fuego. Op de twee grote velden (30×15 meter) speel je met 5 tegen 5 en op de kleinere speedcourts (12×8 meter) kun je met 3 tegen 3 strijden. De ondergrond van alle veldjes is een speciaal soort kunstgras (Green Professional Champion-Productline) welke verschillende voordelen heeft ten opzichte van vele andere soorten kunstgras. Elk veld is omringt door een vangnet waardoor de bal onmogelijk het veld kan verlaten: Geen onnodig tijdverlies dus.

Futsal Berlijn Bobo Fuego

Bundesliga en een biertje

Naast een potje futsal, kan je ook voor het kijken van een voetbalwedstrijd en een hapje en een drankje bij Bobo Fuego terecht. In de sporstbar worden de topwedstrijden uit Europa live uitgezonden en kun je ook na een intensief wedstrijdje voetbal rustig bijkomen. Voor de liefhebber is er in Bobo Fuego overigens ook een Sauna aanwezig.

Praktische details

De prijzen verschillen per tijdstip en per veldgrootte, hieronder is de informatie te bezichtigen. Uit eigen ervaring weet ik dat de eigenaar van Bobo Fuego niet te beroerd is om wat korting te geven wanneer je vaker een veldje wilt huren.

De voetbalarena Bobo Fuego is het makkelijkst te bereiken met de tram. Vanaf Alexanderplatz kun je met de M4 naar station Hansastraße/Buschallee reizen en ben je na drie minuten lopen aangekomen bij het adres voor een lekker potje indoor voetbal in Berlijn.

Adres: Falkenberger Straße 143 E
Openbaar Vervoer: Tram M4 vanaf Alexanderplatz
Prijs: Vanaf 25 euro (45 min.)
Website: www.bobo-fuego.de

Futsal Berlijn Bobo Fuego
De afmeting van de grote velden van Bobo Fuego zijn perfect voor een potje futsal 5 tegen 5

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.