Festival tip voor de zomer 2018: Lollapalooza Berlin

De afgelopen week hebben we eindelijk wat meer zon te zien gekregen. Gezellige steden als Berlijn klaren altijd meteen enorm op zodra de zon begint te schijnen. De mensen hebben een beter humeur, de stad ziet er aantrekkelijker uit en de outdoor-feestjes en festivals beginnen ook weer te lopen. Een paar weken geleden hebben we al een artikel gepubliceerd met enkele geweldige Duitse festivals maar één van die festivals is het waard nog eens extra in het daglicht te zetten: Lollapalooza Berlin.

Het Lollapalooza festival

Lollapalooza komt oorspronkelijk uit Amerika maar is de laatste jaren in 6 verschillende landen georganiseerd. Naast verre landen als Argentinie, Brazilie en Chili zijn nu ook Europese steden als Parijs en Berlijn aan dit rijtje toegevoegd. In Berlijn zal het festival op 8 en 9 September plaats gaan vinden. Ook al is het niet mogelijk om in een tentje te overnachten, toch vinden wij het festival een aanrader omdat het met de trein slechts 30 minuten van station Alexanderplatz georganiseerd zal worden. Je kunt dus lekker in een hostel gaan slapen en overdag genieten van geweldige artiesten.

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn
Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

De locatie: Olympiastadion

Dit jaar zal het Lollapalooza festival voor de vierde keer in Berlijn plaats vinden. Het eerste jaar was het oude vliegveld bij Tempelhof de locatie, in 2016 westen van Berlijn in het Olympiastadion gevierd worden. Dit is een goede keus van de organisatie van het festival omdat vorig jaar heel veel problemen ontstaan zijn bij de terugreis van het festival. Sommige mensen hebben uren nodig gehad om de weg naar huis te vinden. Het Olympiastadion is ervoor gemaakt duizenden mensen bij voetbalwedstrijden te ontvangen, daarom zal dit in 2018 niet gaan gebeuren. Ook dit jaar zijn er weer vier verschillende stages waar meer dan 50 verschillende artiesten zullen gaan optreden. Sinds enkele weken is de volledige line-up van Lollapalooza 2017 bekend gemaakt.

Martin Garrix Lollapalooza
Martin Garrix op Lollapalooza

The Weekend, David Guetta, Ben Howard en meer

Tot nu toe heeft Lollapalooza eigenlijk altijd geweldige namen op hun festivals laten optreden. Op eerdere edities in Berlijn stonden Foo Fighters, Mumford & Sons, Paul Kalkbrenner en vele andere topartiesten. Het fijne aan Lollapalooza is, dat er zoveel verschillende muziekstijlen aangeboden worden. Je kunt dus prima met een grote groep naar dit festival en toch allemaal aan je trekken komen. De 2018 in Berlijn editie zal dan ook weer genoeg te bieden hebben. Gave bands als de The National, The Weekend, Imagine Dragons, the Wombats en Ben Howard zullen bijvoorbeeld aanwezig zijn. Ook met de voetjes van de vloer zal geen probleem zijn met DJs als David Guetta, Oliver Koletzki, Kygo, Scooter en Armin van Buuren. De volledige lijst met namen kun je op de website van Lollapalooza vinden.

Rudimental op Lollapalooza 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)
Rudimental op Lollapalooza 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)

Meer als alleen muziek

Naast een geweldige line-up is er op Lollapalooza ook genoeg anders te vinden. Zo is er een “Der Grüne Kiez” waar je workshops over duurzaamheid kan volgen en is er ook een speciale afdeling voor kinderen (Kidzapalooza). Wat ik van de vorige editie ook nog kan herinneren is, dat er enorm veel kleine shows tussen de podia te vinden is. In 2015 waren er bijvoorbeeld veel verklede dansers zoals je kunt zien op de foto’s hieronder. Het geheel maakt hierdoor een erg vriendelijke en gezellige indruk.

Hardwell als afsluiter op Lollapalooza Berlin 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)
Hardwell als afsluiter op Lollapalooza Berlin 2017 (© Enjoy-Berlin.nl)

Lollapalooza samengevat

Op dit moment zijn er nog steeds tickets beschikbaar voor Lollapalooza. Ze kosten 139 Euro voor het weekend, wat heel redelijk is als je in je achterhoofd hebt dat een concert van artiesten als Ben Howard, Scooter en David Guetta alleen al 40-50 Euro kosten. Wanneer je een after-movie wilt zien zodat je een indruk kunt krijgen, kun je hier klikken. Wanneer je trouwens meer informatie wilt over andere festivals in Duitsland en Nederland, kun je bij de informatieve artikel-reeks van HomeToGo kijken. Die hebben op een hele overzichtelijke manier op een rijtje gezet wat voor festivals je in Europa kunt bezoeken in 2017.

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn
Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

Tags : Festival Tip

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!