“You and your friends are locked in a room. You must find the hints, keys and solve the puzzles in order to escape. The clock is ticking, you have only 60 minutes!”

Bij zonnig weer is het niet moeilijk een leuke activiteit te vinden in Berlijn. De vele leuke beachbars, open-airs en sporten die je kunt ondernemen zullen een dag al snel vullen met plezier. Toch regent het ook in Berlijn soms enkele dagen achter elkaar en dan kan het moeilijker zijn een leuke activiteit te vinden. Het bezoeken van een zogenoemde Escape Game in Berlijn kan voor zulke dagen de perfecte activiteit zijn.

Wat is een Escape Game?

Het principe van een Escape Game is erg simpel. Je wordt opgesloten in een ruimte en moet door het oplossen van verschillende clues en aanwijzingen een weg naar buiten zien te vinden. De makers van deze Escape Games bedenken hele creatieve en leuke settings waardoor het een enerverende en spannende activiteit kan zijn. Daarbij is het binnen dus ook prima uit te voeren op een regenachtige dag.

jail-3-1024
Ontsnap bij een Escape Game in Berlijn

Cat in the Bag

Wanneer je in Berlijn een Escape Game wilt gaan uitvoeren zou ik persoonlijk aanraden om dit bij Cat in the Bag te doen. Deze aanbieder is pas sinds Maart 2015 actief maar heeft nu al enorm veel positieve reviews gekregen. Je kunt bij Cat in the Bag een Escape Game in drie verschillende ruimtes kiezen: De gevangenis, de Bunker en de Skihut. Alle ruimtes verschillen van elkaar en hebben een afwisselende verhaallijn dus als je wilt kun je ook meerdere ruimtes achter elkaar bezoeken.

Escape Game Cat in the Bag Berlijn
Enkele items die je tegenkomt in de gevangenis

 

De gevangenis

De gevangenis heb ik zelf mogen uitproberen en als de kwaliteit van de andere twee ruimte net zo hoog is zit het bij Cat in the Bag wel snor. Het is natuurlijk niet leuk om de clues al prijs te geven maar het heeft ons 57 minuten gekost om uit de gevangenis te ontsnappen. Naast logisch denken moesten ook kleine rekensommetjes opgelost worden en was teamwork heel belangrijk. Hieronder zijn enkele foto’s van deze Escape Game te zien.

Probeer te ontsnappen bij deze Escape Game in Berlijn
Probeer te ontsnappen bij deze Escape Game in Berlijn

Adres, kosten en tips

De Escape Game Cat in the Bag is in de Chausseestraße 15 te vinden. Het makkelijkst kun je deze locatie bereiken vanaf station Naturkundemuseum. De kosten van een Escape Game zijn afhankelijk van het aantal personen maar beginnen al bij 19,5 Euro per persoon. Je kunt echter nog geld besparen wanneer je deze Escape Game doordeweeks vóór 18.00 bezoekt is het namelijk Happy Hour en kost het uitvoeren van een ruimte 10 euro minder.

Cat in the Bag Berlijn
Een hoekje van de gevangenis

Escape Games samengevat

Al met al is een Escape Game in Berlijn, vooral op een regenachtige dag, een hele leuke activiteit. Met 2,3 of 4 mensen ben je lekker met elkaar bezig en je wordt nog een beetje uitgedaagd om je hersenen te gebruiken ook. Bang zijn dat je „niet slim“ genoeg bent hoef je niet te zijn want je kunt altijd om hints vragen zodat je in de goede richting denkt. Wanneer je twijfelt tussen de verschillende aanbieders van Escape Games in Berlijn kan ik allen aangeven dat ik een hele leuke middag bij Cat in the Bag gehad heb.

765Het lukte ons om in 57 minuten uit de gevangenis te ontsnappen

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.