Vorige maand schreven we een artikel over een veelbelovend festival in Oostenrijk met de naam Snowbombing. We waren zelf zo enthousiast geworden dat we enkele dagen vrij genomen hebben en helemaal naar Mayrofen gereden zijn om dit muziek-festival in de sneeuw met eigen ogen mee te maken. In deze review delen we onze ervaringen, foto’s en een groot aantal tips met jullie.

Wat is Snowbombing?

Stel je voor dat je je favoriete festival kunt combineren met alle voordelen van een wintersport-vakantie. Je kunt overdag genieten van de piste en de prachtige omgeving en in de avonduurtjes helemaal los gaan bij optredens van grote artiesten. Klinkt onmogelijk? Dat is het niet! Het snowbombing festival biedt deze combinatie elk jaar in het begin van April. Omdat het georganiseerd wordt in Mayrofen kun je genieten van 139km piste en de organisatie zorgt voor en hele sterke line-up.

Mayrofen Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Mayrofen Snowbombing

The Prodigy, Bastille & Fatboy Slim

De headliner van Snowbombing 2016 waren niemand minder dan de wereldberoemde groep The Prodigy. Ik dacht vooraf dat ik zo ongeveer alleen Smack My Bitch Up en Firestarter zou kennen maar je staat verstelt hoeveel nummers je van deze jongens kent (test hier zelf hoeveel je kent). The Forest Party was waar ze optraden en dit is definitief één van de kleinste podia waar ze ooit gespeeld hebben. Een geweldige show en als je het mij vraagt was dit alleen al een ticket voor Snowbombing waard.

Snowbombing Forest Party Prodigy (© Enjoy-Berlin.nl)
Snowbombing Forest Party met The Prodigy

Naast The Prodigy waren ook de optreden van Bastille, Idris Elba, Anja Schneider, Fatboy Slim en Jamie Jones van geweldige kwaliteit. De meeste podia bij Snowbombing zijn relatief klein waardoor je echt intens van de verschillende bands en DJs genieten kon. Als je enkele livesets van DJs op Snowbombing wilt terugluisteren, kun je hier op Soundcloud een groot aantal sets (Ben Pearce, AndHim) terugvinden.

[row][column width=”50%”]

De Lead Singer van Bastille Dan Smith (© Enjoy-Berlin.nl)
De Lead Singer van Bastille Dan Smith

[/column][column width=”50%”]

Bastille Forest Party Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Bastille bij de Forest Party van Snowbombing

[/column][/row]

Beerpong, Skilift-daten & Mr.Motivator

Naast de stevige line-up had Snowbombing 2016 ook een groot aantal andere grappige activiteiten in de aanbieding. Van een heuse Beerpong-Competitie tot speeddaten in een skilift en van karaoke in een gondel tot een geweldige kerel die Mister Motivator heet. Deze laatste man is een 64-jarige fitness-instructeur die een groot deel van de snowbombers elke dag zo ver kreeg met hem te dansen. Snowbombing is juist zo leuk door alle kleine activiteiten rondom de grote optredens.

Mister Motivator Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Mister Motivator motiveert de bezoekers van Snowbombing

De Arctic Disco

Als je ooit besluit om Snowbombing te gaan bezoeke is het zeker de moeite waard om extra tickets voor de Arctic Disco te kopen. Dit is een Iglo boven op de berg (3000 meter hoogte) waar je tijdens Snowbombing kon genieten van optredens van Ben Pearce, Fatboy Slim, Kerri Chandler en Hannah Wants. Dit is absoluut één van de meest unieke locaties waar je ooit hebt mogen genieten van goede muziek en een koud drankje. Buiten zijn kampvuurtjes te vinden en je moet om 22.00 weer met de gondel terug naar Mayrofen.

[row][column width=”50%”]

Arctic Disco Mayrofen (© Enjoy-Berlin.nl)
Arctic Disco Mayrofen

[/column][column width=”50%”]

Fire Arctic Disco Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Opwarmen bij het vuur (© Enjoy-Berlin.nl)

[/column][/row]

Tips voor een geslaagd Snowbombing-Festival

Ook al had ik Snowbombing enkele jaren niet meer bezocht, toch ben ik in totaal al 4 keer bij het festival aanwezig geweest. Door de jaren heen heb ik enkele tips en trucs opgeslagen die je kunnen helpen een geslaagd Snowbombing Festival te hebben:

  • Bezoek de lokale slager Hans the Butcher en geniet van zijn heerlijke Fleischkäse, Chicken Wings of Schnitzel
  • Neem voldoende warme kleding mee. De beste tip tegen de kou is om veel lagen over elkaar te dragen
  • Maar denk er ook aan om zonnebrand mee te nemen. Het kan warm zijn boven op de berg en je verbrand 2x zo snel in de sneeuw
  • Richt je niet alleen op de grote optredens: Kleinere activiteiten als Beerpong, Ski-lift Karaoke en een gigantisch sneeuwballen-gevecht maken Snowbombing juist zo gaaf.
  • Breng eventueel wat alcohol en versnaperingen mee van thuis. Er zijn supermarkten in Mayrofen maar die zijn een stuk duurder dan wij hier in Berlijn gewend zijn.
  • Pas op met drugs. Op de heenreis hebben we meerdere keren gezien hoe de politie een auto doorzocht op verboden middelen.
  • Get yourself up the mountain! Zelfs als je een dikke hangover hebt moet je richting het Snowpark gaan en kom je vanzelf weer in de stemming…
Snowpark Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Hier begint het feest elke dag: Het Snowpark

Hoeveel kost een week Snowbombing?

Sinds ik terug ben in Berlijn hebben enkele mensen me gevraagd hoeveel zo’n week snowbombing kost. Wintersport is niet goedkoop en een festival met grote namen is meestal ook prijzig in Nederland. Over het algemeen vind ik de kosten erg meevallen: Vooral als je een pakket koopt waarbij je accomodatie en een ticket koopt kun je al voor 400 Euro bij dit festival aanwezig zijn. Daarbij moet je natuurlijk nog een skipas kopen, die zijn voor een hele week vanaf 200 Euro te krijgen. Als je vooral voor het feesten gaat kun je er ook voor kiezen om per dag te bekijken wanneer je de berg opgaat, er zijn ook halve-dagpassen te koop. Verder moet er natuurlijk gegeten en gedronken worden: Biertjes zijn vanaf 3 Euro te krijgen in de betere Après Ski-Barren en een pizza kost een 10tje. Uiteindelijk hang het er natuurlijk altijd vanaf hoe zuinig je leeft maar een week Snowbombing kan al beginnen bij 800 Euro.

Review Samengevat

Snowbombing is een festival wat je eigenlijk minimaal 1x in je leven moet hebben meegemaakt. De kombinatie van sneeuw en echt goede optredens vind je nergens anders. Daarbij komt dat de sfeer erg goed is, ik heb tijdens 4 edities niet één opstootje of onenigheid gezien. We kijken alweer uit naar de volgende Snowbombing! Als je niet kunt wachten tot volgend jaar April om een festival te bezoeken kun je ons artikel met de beste Duitse festivals in 2016 lezen.

Als deze review je nog niet overtuigd heeft kun je hieronder nog enkele foto’s vinden om je te overtuigen:
 

Snow Mayrofen Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
A great sunny day in Zillertal
Snowbombing Maria (© Enjoy-Berlin.nl)
Whatever tomorrow brings…
Bezoekers Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Enkele gezellige bezoekers van Snowbombing
Forest Party Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Forest Party Snowbombing
Norman Jay Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Norman Jay Snowbombing
Mister Motivator - Derrick Evans (© Enjoy-Berlin.nl)
Mister Motivator – Derrick Evans
Beerpong Competition (© Enjoy-Berlin.nl)
Beerpong Competition
Grappige Bezoekers Snowbombing (© Enjoy-Berlin.nl)
Feestende bezoekers tijdens Snowbombing
Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.