Een mooi gebaar!

Overal ter wereld verwerken mensen het overlijden van een naaste op een andere manier. In Europa is het normaal om verdrietig te zijn en in Afrika maken ze er in sommige landen een feestje van.

Toen ik vorige week door Berlijn reed kwam ik een erg mooi gebaar tegen. Langs de weg in Berlijn stond een fiets die geheel wit gespoten was met een bordje eraan. Op het bordje stond “Radfahrer, 21 Jahre”.

Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik erachter dat er in totaal elf fietsen door Berlijn geplaatst waren. Deze elf fietsen staan er als gedenkteken voor de elf overleden fietsers in 2011. De fietsen staan ook daadwerkelijk op de plek waar het ongeval gebeurd is. Erg tragisch allemaal.

Het initiatief komt van de Duitse fietsbond (ADFC). In 2009 moesten negen fietsen door Berlijn verspreid worden en in 2010 lag het aantal gelukkig lager met zes.

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het inderdaad gevaarlijk is om in Berlijn te fietsen. Er is ook niet bepaald een vriendschap te zien tussen autorijders en fietsers.

Deze elf mooie gebaren geven in ieder geval wat meer aandacht aan het onderwerp. Ik zal morgen goed uitkijken op weg naar mijn werk…

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

2 Comments

  • I cycled in Berlin and found it lots safer than cycling in Amsterdam or Paris. Berlin strikes me as a lots quieter place than aforementioned. Have fun…

    • Hi Vikta,

      Thanks for your comment. I guess it depends a bit on the part of Berlin you are cycling but you could be right.

      Have a nice day!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!