Op Enjoy-Berlin.nl komen regelmatig goede feestjes in Berlijn voorbij. Jammer genoeg kun je in Berlijn echter niet snowboarden of skieen. Daarom hebben we de beste wintersport feestbestemmingen op een rijtje gezet.

Snowbombing in Mayrofen, Oostenrijk

Er zijn veel redenen te bedenken om in het OostenrijkseMayrofen te gaan wintsporten. Het gebied Zillertal is absoluut de moeite waard en je kunt het hele winterseizoen van geweldige apres-ski genieten. Alsof dat nog niet voldoende is, tof winterfestival wilt genieten moet je begin April naar Mayrofen gaan. Hier vind je namelijk het wintersport festival Snowbombing. Uit eigen ervaring kan ik melden dat dit festival qua line-up absoluut te vergelijken is met goede feestjes in Berlijn

Carl Cox SnowbombingWintersport-festival Snowbombing met Carl Cox (© http://www.snowbombing.com/)

In 2015 staan onder andere Carl Cox, Fatboy Slim, Basement Jaxx, Modeselektor en Henrik Schwarz aanwezig. Er zijn meer dan vijf verschillende locaties waar de feestjes gegeven worden en je koopt aan het begin van de week een bandje waarmee je overal naar binnen kunt. Meer informatie kun je vinden op de website van Snowbombing.

Wanneer: 6 tot 11 April 2015
Waar: Mayrofen
Website: www.snowbombing.com

Snowjam in Les 2 Alpes, Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn er geweldige wintersportgebieden te vinden. In de Alpen heb je geweldige afdalingen, leuke apres-ski en de appartementjes zijn vaak erg goed betaalbaar. Les 2 Alpes en Val Thorens zijn twee populaire bestemmingen die zeker de moeite van een bezoek waard zijn.

SnowjamFeesten in Les 2 Alpes, Snowjam (© www.snowblend.nl)

Snowjam is een wintersportfestival in Les 2 Alpes wat dit jaar al voor de 14e keer georganisseerd wordt. Er zullen 20 verschillende bands en DJs aanwezig zijn en voornamelijk Belgische feestgangers. Overdag strijden snowboarders en skieers om de titels in de categorieen freestyle snowboard en ski in disciplines als Big Air, Cross, Half Pipe en Slopestyle.

Wanneer: 11 tot 18 April 2015
Waar: Les 2 Alpes
Website: www.snowblend.nl/nl/events/snowjam

Dutchweek in Italië, Frankrijk of Oostenrijk

Wanneer je wilt feesten tijdens je wintersport, kan ook de Dutchweek een goede optie zijn. De Dutchweek wordt op meerdere locaties georganiseerd: Je kunt in Val Thorens in Frankrijk, Sauze d’Oulx in Italë of Saalbach in Oostenrijk met veel Nederlanders een geweldige feetweek ervaren. Vooral Val Thorens heeft een geweldig gebied om te snowboarden en skieen, met veel toffe pistes en mooie afdalingen.

Dutchweek in SaalbachDutchweek in Saalbach (© dutchweek.nl)

Vergeleken met Snowbombing is de Dutchweek veel minder een wintersport-festival en veel meer een extra uitgebreide apres-ski week. Maar aangezien het speciaal voor Nederlanders is en er vele extra activiteiten en evenementen plaats vinden, is dit zeker de moeite waard als je wilt feesten tijdens je wintersport vakantie. Meer informatie kun je vinden op

Wanneer: 2 tot 9 Mei 2015
Waar: Val Thorens
Website: www.dutchweek.nl

Steel de Show

Wanneer je ervoor kiest een wintersport festival of feestbestemming te bezoeken is het natuurlijk belangrijk dat je er op de piste ook strak uitziet. Er zullen weinig families aanwezig zijn en veel jonge, aantrekkelijke mensen dus je wil er op je best uitzien op en buiten de pistes. Vooral een toffe skibril draagt hier aan bij: Zelf heb ik enkele toffe ski en snowboardbrillen op Bever gezien. Daar zijn verschillende merken (Oakley, Apex, Giro) te vinden en ook verschillende lensen. Een donkere lens kan ideaal zijn als je de avond ervoor flink gestapt en gedronken hebt, aangezien je dan waarschijnlijk niet teveel fel zonlicht in je ogen wilt krijgen.

Mochten jullie nog suggesties hebben voor toffe wintersport festivals, laat dan even een reactie achter.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.