Op deze regenachtige vrijdagavond was het plan eerst om naar de Open-Air in het Lichtpark, op het terrein bij Kater Holzig, te gaan. Door de regen was dat echter niet meer interessant en besloten we een club op te zoeken. Magdalena bleek een goede keus.

Centraal in Berlijn

Club Magdalena in Berlijn ligt op loopafstand van Ostbahnhof. Twee stationnetjes van Alexanderplatz is de ligging dus perfect en voor iedereen te bereizen. De ingang is niet zo heel eenvoudig te vinden: Je moet op de Schillingbrücke een afgelegen paadje inlopen en daar vind je Club Magdalena aan de Spree (Zie foto).

Club Magdalena in Berlijn Ingang

Rationalism Label Night

Naast de mogelijkheid om buiten aan het water een drankje te doen zijn er binnen twee grote zalen en een kleinere relaxruimte (zie foto). De muziek in de zalen verschilt zodat je een beetje af kunt wisselen. Op deze vrijdag 10 Augustus was het “Rationalism Label Night” in Magdalena. Een Argentijns muziek label die naar Berlijn is gekomen met hun zeer specifieke sound. In Argentinië is het label al jaren een groot succes.

Goede sfeer

Er waren in het begin in Magdalena een beetje veel mannen aanwezig. De muziek was nog steeds perfect maar een beetje gemixt publiek kan geen kwaad. Gelukkig veranderde dit later op de avond. De sfeer was prima en het publiek leek vooral te genieten van de muziek. De prijzen in Club Magdalena waren verder zoals in de meeste andere clubs (10 Euro entree en 3 Euro voor een fles Becks) met één uitzondering: Shotjes voor 1 Euro! Een goedkope variant van Jagermeister was te verkrijgen als Euroknaller. Perfect actie!

Marcel Freigeist

Chillout Area Club Magdalena Berlijn

Er was een DJ aanwezig die mij speciaal in positieve zin opviel. Tussen 02.00 en 04.00 draaide Marcel Freigeist echt een geweldige set. Lekkere opbouw en dan een geniale climax. Voor de geinteresseerden staat onderaan een filmpje (matige kwaliteit geluid). Verder draaide in deze zaal in de Magdalena van 00.00 tot 02.00 Ahoin&Cheers, van 04.00 tot 06.00 Quiring & Wendekind en om 06.00 kwam meneer D.D. Nose nog even draaien. Deze laatste DJ had geen eindtijd dus ik verwacht dat het feestje nog lang doorgegaan is (mijn lampje ging om 05.30 uit).

Magdalena is zeker voor herhaling vatbaar

Het is altijd leuk om onverwacht in een nieuwe tent te komen. Je verwacht dat je avond ergens gaat eindigen, dan veranderen je plannen en wordt je positief verrast door Club Magdalena

Ik hou Marcel Freigeist ook in de gaten en hoop dat hij in meerdere clubs in Berlijn gaat draaien. Ook zal ik de website van de Magdalena in de gaten houden want deze club is zeker nog een bezoekje waard.

Marcel Freigeist in Magdalena Berlijn
Marcel Freigeist in actie in Club Magdalena


Filmpje Marcel Freigeist (matige kwaliteit)

Feiten van de Magdalena

Adres: An der Schillingbrücke/ Stralauer Platz (tegenover Ibis Hotel)
Entree: 10 € (Woensdag gratis)
Bier: 3 € (Beck’s)
Shots: 2 € (Special prize 1 Euro)

[google-map-v3 width=”400″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Schillingsbrucke 3, Berlin{}1-default.png” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.