Karneval der Kulturen 2012

Berlijn staat bekend als een een van de meest multiculturele steden ter wereld. Deze naam is geen verrassing aangezien bijna een half miljoen van de 3,5 miljoen inwoners een andere nationaliteit heeft. Afgelopen weekend werd dit nog eens extra benadrukt tijden het jaarlijkse “Karneval der Kulturen“

Sinds 1995 wordt dit 4-daagse festijn georganiseerd en ook dit jaar trok het evenement weer veel aandacht. Alleen voor de optocht van zondag waren al 700.000 mensen op de been. In 2006 waren er in totaal 1,5 miljoen mensen aanwezig, verspreid over alle vier de dagen.

Het heerlijke temperatuurtje maakte ook voor de deelnemers een heerlijk dagje. Ruim 4800 deelnemers vertegenwoordigden al zingend en dansend hun land. In totaal waren bijna negentig groepen uit zeventig verschillende landen aanwezig. Van trommelende Ghanezen tot blauwe draken uit Azië, het was zo gek niet te bedenken.

Carnaval der Kulturen in Berlijn 2012

De stoet startte om 12.30 bij het U-Bahn station Hermann-platz om van daaruit zijn weg te vinden via Hasenheide en de Gneisenaustrasse. Uiteindelijk eindigde het feest bij Sudstern in de buurt van de Yorckstrasse. Daar stonden vooral veel bezoekers om de deelnemers warm te onthalen.

Een groot pluspunt aan de Karneval der Kulturen zijn ook de kraampjes met traditioneel voedsel uit verschillende landen. Uit de verschillende landen waren goedkope hapjes te proeven en ook drank was goedkoop te krijgen. Al met al een feest voor toeristen en studenten.

Op pinkstermaandag, een dag na het grote feest, werden de winnaars van de geldprijzen bekend gemaakt. Zo was erbij Karneval der Kulturen een prijs te winnen van maar liefst 1000 Euro voor de beste formatie. Uiteindelijk ging deze hoofdprijs naar Sri-Lanka die met een mix van dansen, zingen en trommelen de jury wist te overtuigen. De jongerenprijs van 500 Euro ging naar een groep Angolezen.

Nadat de optocht al lang afgelopen was ging het feesten nog enkele uren door. Op straat waren verschillende stijlen muziek te vinden en toen alle deelnemers moe naar huis gingen na een lange dag, gingen de jongeren in Berlijn nog lang door met housen en dansen.

Tijdens Karneval der Kulturen is het mooi om te zien dat multiculturaliteit niet altijd negatief in het nieuws hoeft te zijn!

Carnaval der Kulturen Berlin

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Hermannplatz, berlin{}5-default.png{}U-Bahn station Hermannplatz” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!