Een lijst met de beste techno-festivals in Duitsland. Alle festivals worden in de zomer van 2023 georganiseerd, richten zich op elektronische muziek, zijn inclusief camping en liggen niet verder dan 3 uur van Berlijn.

Het bezoeken van festivals is voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. Genieten van geweldige muziek, een leuke tijd hebben met je vrienden en even weg zijn van de dagelijkse stress is belangrijk voor ons. Op het gebied van muziekfestivals heeft Duitsland veel te bieden.  Elk jaar worden er duizenden muziekfestivals georganiseerd. Als je van elektronische muziek houdt, ben je hier aan het juiste adres, want in dit bericht staan ​​de beste techno-festivals in Duitsland in 2023.

Feel Festival 2016
Ook in de nacht kan er gedanst worden

Waarom een festival in Duitsland bezoeken?

Duitse festivals zijn uniek. Vooral de techno-festivals zijn bijzonder en bieden een groot aantal voordelen. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom je een techno-festival in Duitsland zou moeten bezoeken:

 • Betaalbaar: Elektronische festivals in Duitsland zijn betaalbaar. Je betaalt meestal zo’n 50€ per dag en dat is minder dan in de meeste andere westerse landen.
 • Eigen alcohol meenemen: In Nederland mag je op de meeste festivals alleen je eigen drank meenemen naar de camping. Op de meeste techno-festivals in Duitsland kun je zonder problemen je drank meenemen naar de podia.
 • Heerlijke DJs: Als het op techno en andere elektronische muziek aankomt, biedt Duitsland tal van getalenteerde DJs. De meeste van hun staan ​​te popelen om in de zomer van 2023 in een Festival in hun eigen land te spelen.
 • Unieke vibe: Duurzaamheid, wederzijds respect en zorg voor elkaar zijn zeer belangrijke normen op elektronische festivals in Duitsland. We kunnen bevestigen dat de festivals in deze lijst een vriendelijke sfeer bieden.
Techno festivals around Berlin are all about the values above
Techno festivals around Berlin are all about the values above

De beste elektronische muziekfestivals in Duitsland

Alle festivals in deze lijst richten zich voornamelijk op elektronische muziek. Techno, electro en house hebben vaak een eigen podium maar op de meeste festivals vind je ook kleinere podia met muziekstijlen als trance, disco, dubstep, drum & bass en meer. Sommige van de grotere Duitse festivals hebben een podium voor bands. De ranking in deze post is vooral gebaseerd op de prijs per dag, de sfeer, de kwaliteit van de line-up en de locatie.

Om de techno-festivals in Duitsland gemakkelijk te kunnen vergelijken, kun je ook direct naar het overzicht van alle informatie aan het einde van dit bericht.


01. Fusion Festival 2023

Als je op het internet op zoek gaat naar de beste festivals ter wereld, zul je regelmatig het Duitse festival Fusion (ook wel Фузион) tegenkomen. Dit festival is absoluut één van de meest unieke festivals ter wereld. Al sinds 1997 wordt Fusion georganiseerd op een militaire basis in Lärz, op ongeveer 150 km afstand van Berlijn. Er komen jaarlijks minimaal 60.000 bezoekers op dit muziek-festival in Duitsland af en officieel duurt Fusion vijf dagen lang. De populariteit van dit weekend-festival komt naar voren bij de kaartverkoop: Fusion is eigenlijk altijd uitverkocht en je kunt niet zomaar kaarten bestellen maar moet ingeloot worden om bij dit festival in Duitsland aanwezig te mogen zijn.

Fusion Festival is the best German festival (© jonasginter.de)
Fusion Festival is ons favoriete Duitse Festival (© jonasginter.de)

Het beste festival in Duitsland

Het Fusion Festival is het beste Duitse festival. De laidback vibe, de geweldige muziek en het gebrek aan regels maakt het gewoon heel bijzonder. Ook in 2023 kun je weer genieten van muziek op 20 verschillende podia. Ook al wordt de line-up vooraf niet bekend gemaakt, toch hoef je je hier geen zorgen te maken een paar geweldige DJs te gaan zien. Naast muziek is er nog een groot aanbod van workshops en dingen als karaoke, stand-up comedy, poetry slams en noem het maar op.

Waarom naar Fusion Festival 2023?

Twintig verschillende podia, een geweldige line-up en een officiële line-up van donderdag tot en met maandag. Fusion Festival is gewoon extreem op alle gebieden en je moet er minstens 1x in je leven geweest zijn.

Naam: Fusion Festival 2023
Afstand vanaf Berlijn: 157 km
Datum: 28.06.2023 – 02.07.2023
Ticket-Prijs: 220€
Aantal dagen: 4-5 dagen
Aantal bezoekers: 60.000
Aantal Podia: 20
Website: www.fusion-festival.de
Muziek: Electro, Techno, House, Bands
Line-up: Niet bekend tot een week voor het festival


02. Wilde Möhre Festival

Zo’n 120km ten zuiden van Berlijn ligt een bos waar jaarlijks de Wilde Möhre wordt georganiseerd. De eerste editie werd in 2013 georganiseerd en wat ons betreft wordt dit Duitse festival elk jaar beter. Er was zoveel toewijding dat dit festival zelfs in het zware Corona-jaar 2020 plaats heeft gevonden. De organisatoren maken veel goede keuzes en luisteren echt naar hun bezoekers. Eén voorbeeld hiervan is het vasthouden aan verschillende kleinere edities van Wilde Möhre in plaats van één jaarlijkse editie die behoorlijk druk was.

Een van de stages van het Wilde Möhre Festival (© wildemoehrefestival.de)

Kies jouw Wilde Möhre Weekend

Zoals hierboven vermeld, zullen er verschillende edities van het Wilde Möhre-festival zijn. Ze bieden allemaal elektronische muziek aan maar hebben daarnaast een eigen thema. Er is meestal een podium met techno maar ook enkele podia met meer melodieuze elektronische muziek. Vorig jaar stonden er getalenteerde dj’s als Bebetta, Isabeau Fort en David Jach op het programma. Naast muziek kun je tafeltennissen, lekker vegetarisch eten en meedoen aan karaoke en workshops. Dit zijn de Wilde Möhre edities in 2023:

 • Seelenschaukel – 28.07. – 31.07.2023
  Naast DJs kun je genieten van Workshops gericht op Body & Soul (bijv. Meditatie, Yoga)
 • Klimperkiste – 11.08. – 14.08.2023
  Naast DJs zijn er ook bands en andere live-acts en doe-het-zelf-workshops
 • Maskenball 18.08. – 21.08.2023
  Naast DJs kun je genieten van optredens en inspirerende presentaties

Waarom Wilde Möhre Festival?

Als je ook een beetje wilt ontspannen op een festival, is een klein festival soms een betere keus als Fusion of Melt. Je zult dezelfde mensen meer dan eens ontmoeten en je vrienden terugvinden als je ze kwijt bent (wat altijd gebeurt). Het feit dat de organisatie daadwerkelijk luistert naar de bezoekers is ook een sterk argument voor Wilde Möhre.

Naam: Wilde Möhre Festival
Afstand vanaf Berlijn: 120 km
Datum: 3 verschillende weekenden (zie boven)
Ticket-Prijs: 139-179€
Aantal dagen: 3
Aantal Podia: 4
Aantal bezoekers: +/- 5.000
Website: www.wildemoehrefestival.de
Muziek: Elektronische muziek, bands
Line-up: Nog niet bekend


03. Feel Festival 2022

Een muziek-festival in Duitsland wat dit jaar voor de elfde keer georganiseerd zal worden is Feel Festival. Dit festival wordt direct aan de Bergheider See georganiseerd, een meer wat ongeveer 130km zuidelijk van Berlijn gelegen is. De reden dat Feel Festival hoog in deze lijst staat heeft voornamelijk met de heerlijke locatie te maken. Er zijn weinig festivals waar je in de ochtend direct uit je tent het strand op kunt lopen om een verfrissende duik te nemen. Eén van de populairste podia van het Feel Festival is direct op ditzelfde strand en geeft je het ultieme festival-gevoel.

Lekker op het strand dansen: Feel Festival (© Enjoy-berlin.nl)
Lekker op het strand dansen: Feel Festival (© Enjoy-berlin.nl)

Vooral elektronische muziek en enkele bands

De line-up van het Feel Festival 2022 zal ook dit jaar nog niet vooraf bekend gemaakt worden. De organisatie wil niet dat mensen dit festival alleen voor headliners bezoeken maar vooral interesse hebben in het gehele concept. Om je toch een idee te geven: De afgelopen jaren waren namen als Sascha Braemer, HVOB, Claptone, Monkey Safari en Lexer aanwezig. Naast een groot aantal DJs is er ook één stage waar alleen bands optreden. Als je meer wilt weten over dit Duitse muziekfestival, kun je mijn review van Feel Festival 2016 lezen.

Waarom Feel Festival 2023?

Feel Festival heeft waarschijnlijk de mooiste locatie van alle Duitse festivals in 2023. Dansen op het strand en kamperen direct aan het water is gewoon iets bijzonders. Daarnaast biedt Feel Festival veel verschillende podia en muziekstijlen.

Naam: Feel Festival
Afstand vanaf Berlijn: 130 km
Datum: 13 – 17 Juli 2023
Ticket-Prijs: 180€
Aantal dagen: 3
Aantal podia:15
Aantal bezoekers: 10.000
Website: www.feel-festival.de
Muziek: Electro, Techno, Bands
Line-up: Komt kort voor het festival

Feel festival 2017 Logo


04. Nation of Gondwana

Een ander festival bijzonder techno-festival in het oosten van Duitsland heet Nation of Gondwana. Dit is het oudste Duitse festival in deze lijst aangezien de eerste editie in 1995 georganiseerd is. Waar een Fusion meer dan 50.000 bezoekers in een weekend heeft, kiest Nation of Gondwana ervoor constant bij 8.000 te blijven. Er wordt dus voor kwaliteit in plaats van geld gekozen en dit is in de sfeer op dit Duitse festival ook meteen te merken.

Nation of Gondwana on a sunny day (© Ringo, Pyonen.de)

Techno festival bij Berlijn

Nation of Gondwana biedt haar bezoekers vier verschillende podia. Het is vooral een techno-festival maar je hoort ook wat house, trance en disco. De meest populaire plek om te dansen ligt direct aan het water. Nation of Gondwana richt zich vooral op het leveren van de beste muziekervaring met de beste geluidssystemen en lichten en niet zozeer op andere activiteiten zoals workshops. De kaartverkoop van Nation of Gondwana start in april 2023 en vorig jaar kostten de tickets 169€. Op onze Engelse blog hebben we ook een artikel geschreven over Nation of Gondwana 2022.

Why visit Nation of Gondwana?

Voor mensen die van hardere elektronische muziek houden, is Nation of Gondwana waarschijnlijk het beste techno-festival van Duitsland. De organisatie richt zich op de kern van elk festival: Het leveren van geweldige artiesten en een goed geluid. Als je in Berlijn verblijft, is het natuurlijk ook lekker dat Nation of Gondwana op slechts 45 minuten afstand ligt.

Naam: Nation of Gondwana
Afstand vanaf Berlijn: 60 km
Datum: 21-23 Juli 2023
Ticket-Prijs: 169€
Aantal dagen: 2,5
Aantal podia: 4
Amount of Visitors: 10.000
Website: www.pyonen.de
Muziek: Techno & House
Line-Up: Nog niet bekend

Logo Nations of Gondwana

05. Mit Dir Festival 2023

Als je graag een intiem festival bezoekt, kun je overwegen het Mit Dir Festival in het zuiden van Berlijn te bezoeken. Dit festival verkoopt ongeveer 2.500 tickets en is niet commercieel. De organisatie is een vriendengroep die vooral plezier wil hebben en tevreden is als ze geen geld verliezen aan het festival. Persoonlijk houden we erg van kleinere festivals omdat de sfeer meestal heel vriendelijker is en ook het aankomen en vertrekken veel gemakkelijker is.

An impression of Mit Dir Festival
An impression of Mit Dir Festival (© mit-dir-festival.de)

Kleiner festival met 2 Podia en een goede sfeer

Het Mit Dir Festival is de laatste jaren enorm positief ontvangen door zijn bezoekers. Er zijn twee podia met muziek en een derde met dingen als karaoke, poetry-slams en interactieve dingetjes. Ook dit Duitse festival zal direct aan het water georganiseerd worden dus neem je zwemspullen mee. De laatste jaren waren op dit festival toffe DJs als Reinier Zonneveld, Marcus Meinhardt en Jan Oberlaender aanwezig, dus maak je over de line-up maar geen zorgen.

Why visit Mit Dir Festival?

Groot is niet altijd hetzelfde als leuk. Festivals als Fusion zijn indrukwekkend maar je moet grote afstanden lopen, verliest snel je vrienden en de aankomst-dag is vol met stress. Een klein festival als Mit Dir heeft deze nadelen niet maar heeft toch een goede line-up en een vriendelijk sfeertje.

Naam: Mit Dir Festival
Afstand tot Berlijn: 110 km
Datum: 27 – 30 Juli 2023
Ticket-prijs: Last phase 175€
Aantal bezoekers: 2.500
Aantal dagen: 3
Aantal Podia:
2
Website: mit-dir-festival.de
Muziekstijl: Voornamelijk elektronische muziek
Line-up: TBA


06. Wurzelfestival 2023

Een techno-festival in Oost-Duitsland waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, is het Wurzelfestival. Dit festival vindt plaats in het zogenaamde Secret Forest. Er zijn 6 muziekpodia met elektronische muziek en nog 3 stands/plekken voor activiteiten, optredens en shows. Jaarlijks bezoeken zo’n 8000 mensen het Wurzel Festival en in 2023 viert dit Duitse festival zijn 10e verjaardag.

German techno festival: Wurzel Festival (© Berlin-Enjoy.com)
German techno festival: Wurzel Festival (© Berlin-Enjoy.com)

Duits techno-festival met alle soorten elektronische muziek

Op de stages van het Wurzel Festival vind je een breed scala aan muziekstijlen. Naast de gebruikelijke Techno, House en Electro kun je genieten van minder mainstream stijlen als Afrohouse, Synth Pop, Dubstep, Psytrance en Drum & Bass. Wij bezochten het Wurzel Festival in 2018 en kunnen een bezoek aan dit elektronische muziekfestival aanraden. Dit festival wordt in de omgeving rondom Berlijn weleens mini-Fusion genoemd.

Waarom het Wurzel Festival?

Een festival midden in het bos met veel verschillende elektronische muziekstijlen. Als je vrienden graag naar verschillende soorten elektronische muziek luisteren, zou dit festival perfect voor jou kunnen zijn. Het is ook gunstig dat dit techno-festival slechts 80 km verwijderd is van Berlijn.

Naam: Wurzel Festival
Afstand Berlijn: 70 km
Datum: 08 – 11 Juni 2023
Ticket-Prijs: 175 – 185 Euro
Aantal bezoekers: 5.500
Aantal Dagen: 3-4
Aantal Podia: 10
Website: www.wurzelfestival.de
Muziek: Vooral Elektronische muziek
Line-up: TBA


07. 3000 Grad Festival

Een gaaf kleiner festival ongeveer 140 km ten zuiden van Berlijn, heet het 3000 Grad Festival. De sfeer op dit festival is erg gemoedelijk en dat kan te maken hebben met het bezoekersaantal: Jaarlijks bezoeken slechts 4500 mensen dit festival en de recensies zijn eigenlijk altijd positief. Je kunt dit festival een beetje vergelijken met een Open-Air festival in Berlijn: Lekker in de buitenlucht feesten, een duik in het water kunnen nemen en en heerlijke elektronische muziek luisteren.

The 3000 Grad Festival south of Berlin
The 3000 Grad Festival south of Berlin

Festival met bands en live optredens

Het 3000 Grad Festival biedt een mooie mix van getalenteerde DJ’s en bands & live-acts. De line-up voor 2023 is nog niet bekend maar de afgelopen jaren hebben DJs als Dole & Kom, Judith van Waterkant, Kollektiv Ost, Super Flu en Pan-Pot hier opgetreden. Net als enkele andere festivals gaat het 3000 Grad Festival direct aan het water georganiseerd worden. Dit is midden in Augustus natuurlijk wel lekker.

Waarom 3000 Grad Festival?

Praat met iemand die dit Duitse festival eerder heeft bezocht en die zal je vertellen dat 3000 Grad Festival een geniaal festival is met een geweldige sfeer. De locatie is bijzonder, de line-up is solide en de tickets hebben een acceptabele prijs.

Naam: 3000 Grad Festival
Afstand Berlijn: 135 km
Datum: 11 – 13 Augustus 2023
Ticket-Prijs: 179€
Aantal bezoekers: 4.500
Aantal Dagen: 2-3
Aantal Podia: 4
Website: 3000-festival
Muziek: DJs en Bands
Line-up: Nog niet bekend

The 3000 Grad Festival south of Berlin

08. Garbicz Festival 2023

Een techno-festival dat zich net over de Poolse grens bevindt, maar nog steeds slechts 135 km van Berlijn verwijderd is, heet Garbicz Festival. Het ligt direct aan een water, waardoor het in augustus een perfecte locatie is. Elk jaar bezoeken ongeveer 7.000 mensen het Garbicz-Festival en is daarmee middelgroot in vergelijking met de andere festivals in Duitsland. Onderstaande afbeelding toont de prachtige locatie en maakt ons persoonlijk al enthousiast voor het festivalseizoen.

The awesome lake of the Garbicz Festival
The awesome lake of the Garbicz Festival (© facebook.com/garbiczfestival/photos)

Beroemde techno DJs

Garbicz biedt op verschillende podia een mix van elektronische muziekstijlen. Op eerdere edities stonden hier techno-dj’s als RØDHÅD, Seth Troxler, AndHim en Ricardo Villalobos. Dit betekent dat je muziek kunt verwachten die vergelijkbaar is met de technoclubs in Berlijn.

Een van de duurste Duitse techno-festivals

Het Garbicz Festival is het duurste Duitse festival in deze lijst. De kaartjes kunnen worden gekocht voor 390-480€ (afhankelijk van hoe vroeg je koopt). Een gratis busrit vanuit Berlijn en 80€ aan tegoed op je bandje zijn bij het ticket inbegrepen. Dit neemt echter niet weg dat Garbicz twee keer zo duur is als de meeste Duitse festivals.

Waarom Garbicz Festival?

Zoals de afbeelding hierboven laat zien, is Garbicz georganiseerd op een fantastische plek in Polen. Daarnaast zijn de DJs die hier gaan draaien over de hele wereld bekend. Dus als je het niet erg vindt om wat meer geld uit te geven aan een festival, overweeg dan om naar Garbicz te gaan.

Naam: Garbicz Festival
Afstand Berlijn: 135 km
Datum: 2-7 Augustus 2023
Ticket-Prijs: 390-480€
Aantal bezoekers: 7.000
Aantal dagen: 4
Aantal podia: 7
Website: garbiczfestival.com
Muziek: Elektronische muziek
Line-up: Nog niet bekend


09. Praerie Festival 2023

Het Praerie Festival wordt georganiseerd in het laatste weekend van Juli en ligt ongeveer 150 km ten noorden van Berlijn. Het is een van de nieuwere festivals, maar de meeste reacties van de afgelopen jaren zijn erg positief. Met 2000 bezoekers is het één van die kleine, gezellige festivals met een goede sfeer. Een klein treintje brengt je naar een watertje voor een verfrissende duik.

An impression of the great vibe on Praerie Festival
An impression of the great vibe on Praerie Festival

Voornamelijk Duitse DJs

Een deel van de line-up voor de zomer van 2023 is al bekend. Namen als Oliver Koletzki, Jan Oberlaender, Andreas Henneberg en Bonnie Ford zullen zorgen voor goede elektronische livesets. Naast elektronische muziek zijn er ook enkele live-acts en vele workshops. Er zijn 4 verschillende stages om uit te kiezen. De tickets voor het Praerie Festival begonnen bij 99€ (early-bird) en kunnen momenteel gekocht worden voor 150€ (late bird).

Waarom Praerie Festival?

Een kleiner festival met een stevige line-up, een goede sfeer en een groene locatie. Hoewel Praerie een van de nieuwere festivals is, maakt het snel naam voor zichzelf. Onze ervaring is dat het in de eerste jaren altijd leuk is om een opkomend festival te bezoeken.

Naam: Praerie Festival 2023
Afstand Berlijn: 168 km
Datum: 28-30 Juli 2023
Ticket-Prijs: 100-150€
Aantal bezoekers: 2.000
Aantal Dagen: 3
Aantal Podia: 3
Website: praerie-festival.com/
Muziek: Mainly DJs
Line-up: Andreas Henneberg, Bonnie Ford, Oliver Koletzki, Foolik, Alex Stein, Jan Oberlaender.

Praerie Festival 2023
Praerie Festival 2023

10. VËRYL Festival

Het VËRYL-festival wordt georganiseerd in de buurt van Berlijn in de stad Werneuchen. Je hoeft met de auto maar 30 minuten te rijden maar er rijdt ook een gratis pendelbus vanuit Berlijn. Naast muziek van hoog niveau kun je ook genieten van een breed scala aan workshops en een zwembad. Het VËRYL Festival tilt het eten op een festival ook naar een hoger niveau door op donderdag en vrijdag een driegangendiner aan te bieden.

VËRYL techno Festival near Berlin
VËRYL techno Festival near Berlin

House, Techno, Workshops en meer

Op het VËRYL Festival kun je op 3 verschillende podia dansen met voornamelijk techno en house muziek. Vorig jaar stonden talentvolle DJ’s als Job Jobse, DJ Tennis en Roi Perez op dit dancefestival. De tickets zijn te koop voor 119€ en daarmee is het een van de goedkopere techno-festivals in deze lijst.

Waarom VËRYL Festival?

Als je op zoek bent naar een festival in de buurt van Berlijn, dan zou het VËRYL Festival op je lijstje moeten staan. Het is erg handig om niet uren naar een festival te reizen (vooral op de terugweg met een kater). Een stevige line-up, een eerlijke prijs en tal van workshops en nevenactiviteiten maken het aanbod van VËRYL Festival compleet.

Naam: VËRYL Festival
Afstand Berlijn:
30 km
Datum: 24-27 Augustus 2023
Ticket-Prijs:
119€
Aantal bezoekers: 2.000
Aantal dagen: 3
Aantal podia: 3
Website:
www.veryl-festival.de
Muziek: Elektronische Muziek
Line-up:
Nog niet bekend


11. Melt Festival

Een festival in Duitsland wat al sinds 1997 van de partij is en elk jaar door bezoekers van over de hele wereld bezocht wordt, is het Melt Festival. Dit festival wordt georganiseerd in het locatie met de naam Ferropolis, wat ook wel bekend staat als de Stad van ijzer. Het Ferropolis was vroeger een kolenmijn en kan het beste beschreven worden als een soort eiland waarop nog steeds veel gigantische machines aanwezig zijn. Dit klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar deze machines geven het festivalterrein van Melt een unieke stijl. Zoals vele andere Duitse festivals is rondom het festival water, daardoor kun je tijdens het festival ook een verfrissende duik nemen. Hierbij moet je echter geen strand zoals bij Feel-Festival of Garbicz voorstellen.

Melt Festival (© facebook.com/meltfestival)
Melt Festival (© facebook.com/meltfestival)

Vergeleken met andere festivals in deze lijst is Melt een meer commercieel festival te noemen. De headliners, de grote sponsors en de prijzen verschillen per festival als Mit Dir Festival, Fusion en Nation of Gondwana. Maar dit is niet per se een slechte zaak: als je van headliners houdt, zoals Bicep, Solomun, Boys Noize, Marcel Dettmann en nog veel meer zullen optreden in de zomer van 2023. Melt was vroeger een van de duurdere festivals, maar de prijs is gebleven stabiel de afgelopen jaren en met 169€ is het een van de meer betaalbare festivals in 2023. In 2013 was ik zelf aanwezig op Melt dus voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen in dit artikel over het Melt festival.

Waarom Melt Festival?

Als jij en je vrienden naar meer willen luisteren dan alleen elektronische muziek, dan is Melt misschien wel het beste festival in 2023 voor jou. De 12 podia bieden een breed scala aan verschillende muziekstijlen en Ferropolis is een geweldige locatie.

Naam: Melt Festival 2023
Afstand Berlijn: 137 km
Datum: 8-11 Juni 2023
Ticket-Prijs: 169€
Aantal bezoekers: 20.000
Aantal dagen: 3
Aantal Podia: 12
Website: www.meltfestival.de
Muziek: Mix of DJs, Bands & Artists
Line-up: Bicep, Solomun, Southstar, Boys Noize, Marcel Dettmann


12. Jubel Jahre Festival 2023

Een klein festival dat in Galenbeck wordt georganiseerd (net als Praerie Festival) heet Jubel Jahre. Het festival wordt deze zomer voor de 3e keer georganiseerd en de eerste edities zijn een groot succes gebleken. Vooral de goede sfeer, de ongecompliceerde aankomst en de muziek worden door de bezoekers geprezen.

Jubel Jahre Techno Festival
An Impression of the Jubel Jahre Festival

2 stages van Vrijdag tot Zondag

Het Jubel Jahre Festival biedt 2 dansvloeren met voornamelijk elektronische muziek. De podia openen op vrijdag 12.00 uur en sluiten op zondag 20.00 uur. Dit maakt het iets korter dan de meeste andere dancefestivals in deze lijst. Maar het goede is dat het betaalbaar is: als het je lukt om 4 vrienden te vinden, betaal je slechts € 555 voor 5 tickets, wat een eerlijke prijs is.

Waarom Jubel Jahre?

Een gezellig festival met een goede vibe. Als je vier vrienden op kunt trommelen betaal je per persoon maar 111€ en dat maakt Jubel Jahre één van de goedkoopste Duitse techno festivals.

Naam: Jubel Jahre 2023
Afstand Berlijn:
168 km
Datum: 16-18 Juni 2023
Ticket-Prijs:
144€ (Group ticket 111€)
Aantal Bezoekers: 1.000
Aantal dagen: 2
Aantal Podia: 2
Website:
jubeljahre.today
Muziek:
Elektronische Muziek
Line-up:
Nog niet bekend


13. Habitat Festival

Het Habitat Festival is een festival dat zich voornamelijk richt op elektronische muziek en wordt georganiseerd in Hamburg. Vanaf Berlijn heb je ongeveer 2,5 uur nodig met de trein. Habitat duurt korter dan de andere Duitse festivals in deze lijst omdat het op zaterdag rond 14.00 uur begint en op zondag 22.00 uur eindigt. Vorig jaar zat er geen camping in het ticket maar de organisatie beloofde ons dat ze dit proberen te veranderen voor de zomer van 2023. Dit is fijn voor de mensen die graag even gaan liggen voordat ze naar huis reizen.

One of the shorter German techno festivals: Habitat
One of the shorter techno festivals in Germany: Habitat (32 hours only)

32 uur techno tussen Berlijn en Hamburg

Zoals hierboven vermeld, is het Habitat Festival een beetje anders dan de andere festivals in deze lijst: het is eigenlijk een non-stop rave van 32 uur. Zoals gezegd is de Habitat iets korter maar dit is ook terug te zien in de ticketprijzen: Tickets zijn te koop voor 55€ (Early Bird) en daarmee het goedkoopste techno-festival in deze lijst. Vorig jaar stonden techno-dj’s als Ellen Allien, Joseph Disco, Bloody Mary en Annett Gapstream op dit techno-festival in Duitsland.

Waarom Habitat Festival?

Als je 3 dagen achter elkaar een beetje te gortig vind en nog steeds een Duits festival wilt meepakken is Habitat misschien iets voor jou. Op 8 verschillende podia staan volop leuke techno DJs.

Naam: Habitat Festival
Afstand Berlijn: 295 km
Datum: 22-23 Juli 2023
Ticket-Prijs: 55€
Aantal bezoekers: 8.000
Aantal dagen: 1,5
Aantal Podia: 8
Website: habitat-festival.de
Muziek: Techno en andere elektronische muziek
Line-up: Nog niet bekend

Logo Habitat Festival

14. SonneMondSterne 2023

Het jaar 1997 was een speciaal jaar want drie grote Duitse Festivals werden toen voor de eerste keer georganiseerd: naast Melt en Fusion namelijk ook SonneMondSterne. In dat jaar, ondertussen alweer meer dan 20 jaar geleden, kwamen 2500 bezoekers op dit festival af en vorig jaar waren het er meer dan 30.000. SonneMondSterne heeft misschien niet de speciale vibe en de losse instelling zoals de festivals in de top-5 van deze lijst maar als je van bekende DJs houdt ben je hier zeker aan het goede adres. Ook bij dit festival in Duitsland kun je lekker met je tentje op de camping verblijven en er is ook genoeg water aanwezig om in de warme Augustus-maand een verfrissende duik te nemen.

The German festival SonneMondSterne (© facebook.com/SonneMondSterne.Festival)
The German festival SonneMondSterne (© facebook.com/SonneMondSterne.Festival)

Headliners als Armin van Buuren en Macklemore

Als je op een festival graag danst op bekende headliners, dan is SonneMondSterne waarschijnlijk het beste elektronische festival in Duitsland voor jou. Met namen als Ben Böhmer, Boris Brejcha, Charlotte de Witte, Amelie Lens, Armin van Buuren en Macklemore ziet de line-up er nu al geweldig uit. Stap voor stap komen er meer grote namen bij. De enige reden waarom we SonneMondSterne niet wat hoger plaatsen is omdat dit festival commerciëler is dan de andere festivals en ook niet die vriendelijke sfeer heeft zoals Wilde Möhre, Mit Dir of 3000 Grad.

Waarom SonneMondSterne?

De line-up is het belangrijkste argument om SonneMondSterne te bezoeken. We houden van de echte Berlijnse techno-festivals, maar als je namen als Charlotte de Witte en Boris Brejcha leest, word je behoorlijk enthousiast. De locatie is ook top en de prijs is meer dan redelijk als je naar de line-up kijkt.

Naam: SonneMondSterne Festival
Afstand Berlijn: 291 km
Datum: 11-13 Augustus 2023
Ticket-Prijs: 169€
Aantal bezoekers: 30.000
Aantal dagen: 2,5 (tot Zondag 16.00)
Aantal Podia:: 9
Website: www.sonnemondsterne.de
Muziek: House, Electro, Techno
Line-up: Ben Böhmer, Boris Brejcha, Charlotte de Witte, Amelie Lens, Armin van Buuren

 

Overzicht – Vergelijk Duitse festivals

Al met al kunnen we concluderen dat er genoeg interessante techno-festivals zijn in Duitsland. Het is moeilijk om tussen het grote aanbod te kiezen, zelfs als je elk woord van dit artikel hebt gelezen. Onderstaand overzicht kan helpen om de belangrijkste gegevens nog een keer te vergelijken. Zoek gewoon uit wat voor jou het belangrijkst is en beslis op basis van die kolom.

Festivals Datum BezoekersKostenDagen
Fusion28.0670.000220€5
Möhre28.07 5.000179€3
Feel13.0710.000189€4
Nation21.0710.000169€2
Mit Dir 27.072.500170€3
Wurzel08.065.500175€3
300011.084.500179€2
Garbicz02.087.000390€4
Praerie28.072.000150€4
VËRYL24.082.000119€3
Melt08.0620.000169€3
Jubel16.061.000144€2
Habitat22.0710.00055€1
SMS11.0830.000169€2

The sleepless floor on Melt: One of the German festivals
The sleepless floor on Melt: One of the German festivals

Veelgestelde vragen

Als je na het lezen van dit bericht nog vragen hebt, kan de volgende veelgestelde vraag nuttig zijn. Aarzel niet om andere vragen achter te laten in het commentaargedeelte en we nemen binnen een dag contact met je op.

Wat kosten techno-festivals in Duitsland meestal (inclusief kamperen)?

De meeste techno-festivals in Duitsland in 2023 rekenen tussen € 169 en € 189 voor een kaartje.

Wat is het goedkoopste techno-festival in Duitsland (meer dan 1 dag festival)?

Kijkend naar techno-festivals die meer dan 1 dag duren, zou het Habitat Festival zijn voor 55€ (vroege vogel). Als je wilt dat een camping in het ticket wordt opgenomen, is dat Mit Dir Festival.

Welk techno-festival ligt het dichtst bij Berlijn?

Nation of Gondwana, VERYL Festival en Wurzelfestival liggen op ongeveer 30 minuten rijden van Berlijn.

Wat is het grootste techno-festival in Duitsland?

Het Fusion Festival had vorig jaar 70.000 bezoekers en is daarmee het grootste techno-festival van Duitsland.

Author

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

5 Comments

 1. Goedkoop-treinkaartje.nl Reply

  Zelf bij Melt geweest en Fusion staat zeker nog op de bucketlist.

  Volledig en Gave blog, Good Job ;)

 2. Heb je goede tips voor 2x hippe 40+ers in het pinksterweekend? Rond 17 mei dus

  • Job Reply

   Hoi Rene,

   Sputnik Springbreak zal dan plaats vinden maar daar is de gemiddelde leeftijd erg jong. Verder staan er in onze lijst geen festivals in dat weekend maar je kunt natuurlijk ook in Berlijn een gaaf feestje bezoeken. Kijk even in dit artikel, die updaten we elke maand.

   Veel plezier!

  • Job Reply

   Thanks for the compliment Sören. Hope you will be able to visit one of these German Festivals this summer :)

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.