De 11 beste Duitse muziek-festivals in en rondom Berlijn

Nederland is ook in 2020 weer goed vertegenwoordigt op het gebied van muziek-festivals. Festivals als Soenda, Mysteryland, Emporium en DGTL worden door bezoekers van ver over de grens bezocht en zijn ook regelmatig terug te vinden in lijsten met de beste festivals ter wereld. Wanneer je echter niet genoeg kan krijgen van festivals, is het misschien een mooi avontuur om eens één van de 11 Duitse dance-festivals in dit artikel te bezoeken.

Niet zoveel tijd? Klik hier om de introductie te overspringen.

Voordelen van Duitse Festivals

Duitsland is vijf keer zo groot als Nederland, dus het is geen grote verrassing dat er ook in 2020 weer heel wat bijzondere dance-festivals te vinden zijn. Voor een dagfestival is Duitsland waarschijnlijk wat te ver rijden maar voor een weekend-festival kun je best een paar uurtjes in de auto gaan zitten. De volgende voordelen van Duitse festivals zullen je hopelijk overhalen de reis te maken:

Eén van de vele toffe Duitse festivals - Feel
Eén van de vele toffe Duitse festivals – Feel

Goedkopere tickets
De tickets van Duitse festivals rondom Berlijn zijn duidelijk goedkoper dan de Nederlandse festivals. De tickets beginnen al bij 70€ voor een weekend.

Minder regels: Breng je eigen alcohol mee
Er zijn op Duitse festivals ook minder regels. Zo mag je op veel festivals je eigen drank meenemen naar de podia. Dit bespaart je een hoop geld en wachttijd in de rij.

Duurzaamheid
Vooral de festivals rondom Berlijn letten heel erg op duurzaamheid. Vegan eten, workshops m.b.t. duurzaamheid en het scheiden van afval zijn een paar voorbeelden.

Typisch Berlijnse festivals (Niet commercieel)
In Nederland kennen we vooral commerciële festivals maar in het oosten van Duitsland worden veel festivals met een groep vrijwilligers opgezet. Dit merk je tijdens het bezoek aan deze festivals heel sterk. Er hangt een vibe die je nergens anders kent. Ook hebben de festivals rondom Berlijn vaak een vergelijkbare atmosfeer als misschien de vele goede feestjes in Berlijn.

Duurzaamheid en wederzijds respect
Duurzaamheid en wederzijds respect

Festivals in de buurt van Berlijn

De lijst met festivals zal je hopelijk op weg helpen een beslissing te maken voor de zomer van 2020. Bij het lezen is het goed om in je achterhoofd te houden dat we een selectie van festivals bekeken hebben:

 • Alle festivals liggen dichtbij Berlijn (maximaal 3 uur)
 • Alle festivals zijn weekend-festivals (minimaal 2 dagen)
 • De festivals richten zich hoofdzakelijk op elektronische muziek.

Wanneer je trouwens liever in ons kleine kikkerlandje wilt blijven, kun je hier de Beste Nederlandse Festivals vinden.

Hier komen dan de 11 beste Duitse festivals in de buurt van Berlijn. Je kunt lekker door de tekst scrollen en kijken wat je bevalt of hieronder meteen op de link van je favoriete festival klikken.

1. Fusion Festival 2020

Als je op het internet op zoek gaat naar de beste festivals ter wereld, zul je regelmatig het Duitse festival Fusion (ook wel Фузион) tegenkomen. Dit festival is absoluut één van de meest bijzondere festivals ter wereld. Al sinds 1997 wordt Fusion georganiseerd op een militaire basis in Lärz, op ongeveer 150km afstand van Berlijn. Er komen jaarlijks minimaal 60.000 bezoekers op dit muziek-festival in Duitsland af en officieel duurt Fusion vier dagen lang. De populariteit van dit weekend-festival komt naar voren bij de kaartverkoop: Fusion is eigenlijk altijd uitverkocht en je kunt niet zomaar kaarten bestellen maar moet ingeloot worden om bij dit Duitse festival aanwezig te mogen zijn.

Fusion Festival is the best German festival (© jonasginter.de)
Fusion Festival is ons favoriete Duitse Festival (© jonasginter.de)

Beste Duitse Festival

We zijn zelf intussen vier keer op Fusion geweest en ik heb me vaak afgevraagd wat het festival zo populair maakt. Uiteindelijk komt het volgens mij toch op de geweldige atmosfeer van dit festival neer. Geen ander festival komt in de buurt van de speciale stemming waar alle mensen zich in verkeren. Ook al mag en kan bijna alles, toch misdragen mensen zich nooit.

Anti-Commercieel

Het Fusion festival noemt zichzelf anti-commercieel: De prijzen van eten en drinken zijn laag en je mag je eigen drankjes ook op het festivalterrein zelf meenemen. Je ziet nergens sponsoring en het feit dat de line-up kort voor het festival bekend gemaakt duidt er ook op dat ze niet te koop willen lopen met headliners.

Zoals aangegeven is het alleen mogelijk om tickets voor Fusion te krijgen als je je in December al hebt ingeschreven. Is dit niet het geval, gaat het dit jaar heel waarschijnlijk niets meer worden. Wanneer je een volledig artikel over Fusion wilt lezen kun je op mijn andere blog Loudnoises.nl een kijkje nemen.

Waarom Fusion bezoeken? Er hangt bij Fusion een unieke sfeer die ik nog niet bij een ander festival heb meegemaakt. Alles mag en alles kan. Dit festival moet je een keer in je leven bezocht hebben.

Naam: Fusion Festival 2020
Adres: Am Flugplatz, 17248 Lärz
Afstand vanaf Berlijn: 157 km
Datum: 24 – 28 Juni 2020
Ticket-Prijs: 145€
Aantal bezoekers: 60.000
Website: www.fusion-festival.de
Muziek: Electro, Techno, House, Bands
Aantal dagen: 4-5 days
Line-up: TBA

2. Nation of Gondwana

Een ander festival bijzonder elektro-festival in het oosten van Duitsland heet Nation of Gondwana. Dit is het oudste Duitse festival in deze lijst aangezien de eerste editie in 1995 georganiseerd is. Waar een Fusion meer dan 50.000 bezoekers in een weekend heeft, kiest Nation of Gondwana ervoor constant bij 8.000 te blijven. Er wordt dus voor kwaliteit in plaats van geld gekozen en dit is in de sfeer op het dance-festival ook meteen terug te vinden.

Nation of Gondwana on a sunny day (© Ringo, Pyonen.de)

Nation of Gondwana wordt georganiseerd in Grünefeld. Dit is een gebied wat ongeveer 60km noordwestelijk van Berlijn ligt. De camping is op vrijdag vanaf 12.00 geopend en het officiele programma duurt van vrijdag 16.00 tot zondag middernacht. Gelukkig zijn er nog wel after-parties die tot Maandag in de ochtend blijven knallen.

Wil je gratis tickets voor Nation of Gondwana winnen? Kijk dan even op onze Instagram!

Techno festival

Qua line-up moet je bij Nation of Gondwana een beetje denken aan de muziek die je ook vaak in Berlijnse Clubs te horen krijgt. Stevige techno zal genoeg te horen zijn maar ik verwacht ook voldoende house en electro. Op de line-up moet je geen wereldwijd beroemde sterren verwachten maar vooral helden uit de elektronische wereld. De ticketverkoop gaat in April van start en dat is ook het moment dat de line-up bekend gemaakt gaat worden.

Waarom Nation of Gondwana bezoeken? Een goede sfeer, sterke line-up en toplocatie slechts 60km van Berlijn

Naam: Nation of Gondwana
Adres: Zur Kiesgrübe, Grünefeld
Afstand vanaf Berlijn: 60 km
Datum: 24-26 Juli 2020
Ticket-Prijs: 115-125€
Amount of Visitors: 8.000 – 9.000
Website: www.pyonen.de
Muziek: Techno & House
Aantal dagen: 2-3
Line-Up: TBA

Logo Nations of Gondwana

3. Feel Festival 2020

Een muziek-festival in Duitsland wat dit jaar voor de achtste keer georganiseerd zal worden is Feel Festival. Dit festival wordt direct aan de Bergheider See georganiseerd, een meer wat ongeveer 130km zuidelijk van Berlijn gelegen is. De reden dat Feel Festival hoog in deze lijst staat heeft voornamelijk met de heerlijke locatie te maken. Er zijn weinig festivals waar je in de ochtend direct uit je tent het strand op kunt lopen om een verfrissende duik te nemen. Eén van de populairste podia van het Feel Festival is direct op ditzelfde strand en geeft je het ultieme festival-gevoel.

Lekker op het strand dansen: Feel Festival (© Enjoy-berlin.nl)
Lekker op het strand dansen: Feel Festival (© Enjoy-berlin.nl)

Vooral elektronische muziek en enkele bands

De line-up van het Feel Festival 2020 zal ook dit jaar nog niet vooraf bekend gemaakt worden. De organisatie wil niet dat mensen dit festival alleen voor headliners bezoeken maar vooral interesse hebben in het gehele concept. Om je toch een idee te geven: De afgelopen jaren waren namen als Sascha Braemer, HVOB, Claptone, Monkey Safari en Lexer aanwezig. Naast een groot aantal DJs is er ook één stage waar alleen bands optreden. Dit vonden wij persoonlijk heel fijn als afwisseling tussen alle elektronische muziek door.

Feel is eigenlijk een echt strand-festival maar er zijn ook enkele stages die midden tussen de bomen te vinden zijn. Als je meer wilt weten over dit Duitse muziekfestival, kun je mijn review van Feel Festival 2016 lezen.

Waarom Feel Festival bezoeken? Vooral omdat je direct aan het water kunt kamperen, overdag kun je heerlijk chillen totdat je weer zin hebt om te gaan dansen bij leuke bands en talentvolle DJs.

Naam: Feel Festival 2020
Adres: Bergheider See
Afstand vanaf Berlijn: 130 km
Datum: 9 – 13 Juli 2020
Ticket-Prijs: 125-140€
Aantal bezoekers: 15.000
Website: www.feel-festival.de
Muziek: Electro, Techno, Bands
Aantal dagen: 4-5
Line-up: TBA

Feel festival 2017 Logo

 

4. Wilde Möhre Festival

Een veelzijdig festival wat op ongeveer 120km van Berlijn georganiseerd zal gaan worden is het Wilde Möhre Festival (vrij vertaald Wilde Wortel Festival). Dit festival heeft in 2013 voor het eerst plaats gevonden en de bezoekers zijn erg enthousiast over de laatste. Wilde Möhre heeft met ongeveer 5.000 bezoekers een hele fijne omvang: Niet te groot zodat je elkaar niet meer terug kan vinden maar toch groot genoeg om je het gevoel te geven bij een indrukwekkend feestje aanwezig te zijn.

Een van de stages van het Wilde Möhre Festival (© wildemoehrefestival.de)

Workshops, Presentaties en andere activiteiten

Naast voldoende lekkere muziek en een goede atmosfeer, richt het Wilde Möhre Festival zich ook op veel andere activiteiten. Je kunt workshops die die te maken hebben met duurzaamheid, yoga, koken en veel meer. Dit is natuurlijk vooral lekker om de dag door te komen als je al om 09.00 uit je tentje bent gebrand.

Als je overdag een duik in het water wilt nemen is dit ook mogelijk: Op 15 minuten lopen van dit Duitse festival kun je de Gräbendorfer See vinden. Die kun je trouwens ook met huurfietsen bereiken.

De camping van dit Duitse dance-festival in 2020 zal op donderdag om 12.00 s’middags al open gaan. Je kunt dan tot maandag 18.00 blijven wat een prima verhouding tussen het aantal dagen en de prijs betekent. De tickets voor het Wilde Möhre Festival zijn het voordeligst als je met een groep vrienden bestelt, dus vraag even om je heen wie er nog meer naar dit Duitse muziek-festival wil gaan.

Waarom het Wilde Möhre Festival? Een festival met een fijne omvang, genoeg activiteiten en een hele vriendelijke crew.

Naam: Wilde Möhre Festival
Adres: L52, 03116 Drebkauel
Afstand vanaf Berlijn: 120 km
Datum: 6-10 Augustus 2020
Ticket-Prijs: 105 – 125€
Aantal bezoekers: 5.000
Website: www.wildemoehrefestival.de
Muziek: Elektronische muziek, bands
Aantal dagen: 3
Line-up: TBA

 

5. Garbicz Festival (Polen)

Een festival wat net over de Duitse grens in Polen georganiseerd zal gaan worden is het Garbicz Festival. Naast Feel Festival heeft ook Garbicz een geweldige ligging ten opzichte van het water. De foto hieronder zal je waarschijnlijk wel in de stemming brengen voor een tof festival in de zomer van 2020.

The awesome lake of the Garbicz Festival (© facebook.com/garbiczfestival/photos)

Elk jaar vinden ongeveer 7.000 bezoekers hun weg naar het Garbicz Festival. Het festival biedt een fijne mix van verschillende elektronische muziekstijlen aan. De line-up is nog niet bekend maar de afgelopen jaren waren grote namen als Seth Troxler, AndHim en Ricardo Villalobos op het Garbicz-Festival aanwezig.

Update: Helaas zijn alle tickets voor het Garbicz-Festival al uitverkocht.

Betalen met een elektronische armband

In Nederland bieden veel festivals al elektronische betaalmethoden aan. De niet zo commercieel aangelegde festivals rondom Berlijn lopen hier nogal achter (meestal bewust overigens). Het Garbicz-Festival is daarom bijna een uitzondering te noemen want alle betalingen lopen via je armband. De ticketprijzen zijn hoog maar je moet niet vergeten dat er al 80€ op je armband opgeladen zal gaan worden.

Waarom Garbicz Festival 2020 bezoeken? Samen met Feel Festival de gaafste locatie in deze lijst.

Naam: Garbicz Festival
Adres: 66-235, Poland
Afstand van Berlijn: 135 km
Datum: 30.07 – 03.08.2020
Ticket-Prijs: 258 – 333 Euro (inkl. 80€ op de armband)
Aantal bezoekers: 7.000
Website: garbiczfestival.com
Muziek: Elektronische muziek
Aantal dagen 3-4
Line-up: Not available yet

 

6. Wurzel Festival

Een Duits festival wat pas een paar jaar geleden voor het eerst georganiseerd is, heet het Wurzel Festival. Dit festival wordt georganiseerd door een groep vrienden die al vele jaren hele vette open-airs in Berlijn organiseren. Nadat ze daarmee voldoende ervaring opgedaan hadden, hebben ze besloten ook een weekend-festival te organiseren. Het resultaat is een groot succes en door bezoekers wordt dit festival ook wel mini-fusion genoemd.

Een indruk van het Wurzel Festival (© Enjoy-Berlin.nl)
Een indruk van het Wurzel Festival (© Berlin-Enjoy.com)

Dichtbij Berlijn gelegen (70km afstand)

Het Wurzel Festival wordt op ongeveer 70km afstand van Berlijn gehouden en als locatie heeft het een oude militaire basis die maar liefst 120.000 m2 groot is! Deze militaire basis past qua stijl heel goed bij de stad en het uitgaansleven in Berlijn en dat is ook wel wat de organisatie met dit festival wil bereiken. Je zult op dit dance-festival dan ook geen headliners tegenkomen, er wordt vooral plaats gemaakt voor lokale helden en getalenteerde nieuwe DJs. Maar er zijn in totaal 6 verschillende stages dus er is altijd wel wat te vinden waar je op dat moment zin in hebt.

Het Wurzel-Festival is vooral zo’n succes door de geweldige sfeer en de vele activiteiten. Naast muziek worden er voldoende workshops en ander entertainment aangeboden. De prijzen op het Wurzel Festival hebben wij als heel acceptabel ervaren, zeker als je ze met Nederlandse prijzen vergelijkt. Een biertje kost 3 Euro en je kunt een prima maaltijd voor 5-7 Euro eten.

Waarom het Wurzel Festival bezoeken? Een festival met een fijne omvang, locatie en sfeer. Ook eens een keer wat anders dan de standaard-festivals waar je vrienden geweest zijn.

Naam: Wurzel Festival 2020
Adres: Flugplatzweg 6, 14913 Jüterbog
Afstand vanaf Berlijn: 70 km
Datum: 11 – 14 Juni 2020
Ticket-Prijs: 100 – 128 Euro
Bezoekersaantal: 3.500
Website: www.wurzelfestival.de
Muziek: Elektronische muziek
Aantal dagen: 3
Line-up: Nog onbekend

 

7. Melt Festival

Een Duits dance-festival wat al sinds 1997 van de partij is en elk jaar door vele Duitse maar ook internationele bezoekers bezocht wordt, is het Melt-Festival. Dit festival wordt georganiseerd in het Ferropolis, wat ook wel bekend staat als de Stad van ijzer. Het Ferropolis was vroeger een kolenmijn en kan het beste beschreven worden als een soort eiland waarop nog steeds veel gigantische machines aanwezig zijn. Dit klinkt misschien niet direct aantrekkelijk, maar deze machines geven het festivalterrein van Melt een unieke stijl. Zoals vele andere Duitse festivals is rondom het festival water, daardoor kun je tijdens het festival ook een verfrissende duik nemen. Hierbij moet je echter geen strand zoals bij Feel-Festival of Garbicz voorstellen.

Melt Festival (© facebook.com/meltfestival)
Melt Festival (© facebook.com/meltfestival)

Commercieel festival met veel headliners

Naast de prima locatie is ook de line-up van Melt erg goed te noemen. In tegenstelling tot de meeste andere festivals in deze lijst is Melt weldegelijk een commercieel festival. Dit heeft misschien zijn nadelen maar ook zeker zijn voordelen als het om de artiesten gaat. In 2020 kun je je gaan voorbereiden op namen als DJ Koze, Marcel Dettmann, Burna Boy, Ellen Allien, Peggy Gou en Job Jobse.

Pre-Party op Donderdag

Melt ligt op een acceptabele afstand van Berlijn, in minder dan 2 uur ben je in Gräfenhainichen en kan het feesten beginnen. Het festival duurt 3 dagen maar je kunt er voor kiezen om kaarten voor een pre-party op donderdag te kopen. Deze tickets kosten 15€. Mijn tip is om op Donderdag lekker aan te komen en met je vrienden een drankje bij de tent te doen. Je hebt immers nog drie volle dagen voor de boeg.

In 2013 was ik zelf aanwezig op Melt dus voor meer informatie kun je ook een kijkje nemen in dit artikel over het Melt festival.

Waarom Melt bezoeken? Als je grote namen wilt zien is Melt misschien wel jouw Duitse festival in 2020!

Naam: Melt Festival 2020
Adres: Ferropolisstraße 1, 06773 Gräfenhainichen
Afstand vanaf Berlijn: 137 km
Datum: 17-19 Juli 2020
Ticket-Prijs: 129-155€
Bezoekersaantal: 20.000
Website: www.meltfestival.de
Muziek: Electro, Techno, Bands, Rock
Aantal dagen: 3
Line-up: Bon Iver, Modeselektor, Bonobo, Stephan Bodzin en meer…

 

08. SonneMondSterne

Het jaar 1997 was een speciaal jaar want drie grote Duitse Festivals werden toen voor de eerste keer georganiseerd: naast Melt en Fusion namelijk ook SonneMondSterne. In dat jaar, ondertussen alweer meer dan 20 jaar geleden, kwamen 2500 bezoekers op dit festival af en vorig jaar waren het er meer dan 30.000. SonneMondSterne heeft misschien niet de speciale vibe en de losse instelling zoals de festivals in de top-5 van deze lijst maar als je van bekende DJs houdt ben je hier zeker aan het goede adres. Ook bij dit Duitse festival kun je lekker met je tentje op de camping verblijven en er is ook genoeg water aanwezig om in de warme Augustus-maand een verfrissende duik te nemen.

SonneMondSterne
Het Duitse festival SonneMondSterne (© facebook.com/SonneMondSterne.Festival)

Beroemde Elektronische DJs

Waar een aantal Duitse festivals in deze lijst zich wat meer op de jong talent richten, is SonneMondSterne vooral op zoek naar grote namen die iedereen kent. Op dit moment (Januari) zijn alweer flink wat grote namen bekend geworden die op SonneMondSterne zullen gaan optreden: Martin Garrix, Fritz Kalkbrenner, Sven Väth en Timmy Trumpet zijn een paar voorbeelden.

Jonger Publiek

Op SonneMondSterne komt een stukje jonger publiek als bij de meeste andere festivals in deze lijst. Dit festival kan niet vergeleken worden met een Wurzel Festival of Wilde Möhre: Het is wat groter en meer commercieel. Dat merk je ook aan de prijs: Voor 172€ kun je tot Zondag 16.00 blijven wat het in verhouding het duurste Duitse festival in deze lijst maakt.

Waarom SonneMondSterne bezoeken?
Grote bekende namen van over de hele wereld en een fijne locatie met water.

Naam: SonneMondSterne Festival 2020
Adres: Saalburg-Ebersdorf
Afstand vanaf Berlijn: 291 km
Datum: 7-9 Augustus 2020
Ticket-Prijs: 172€
Bezoekersaantal: 40.000
Website: www.sonnemondsterne.de
Muziek: House, Electro, Techno
Aantal dagen: 2,5 (tot Sunday 16.00)
Line-up: Martin Garrix, Fritz Kalkbrenner, Sven Väth, Timmy Trumpet en veel meer…

SonneMondSterne 2017 Logo

 

09. Airbeat One Festival

Het Airbeat One Festival is één van de grotere Duitse dance-festivals in deze lijst en wordt dit jaar voor de 19e keer georganiseerd. Het festival had vorig jaar 40.000 bezoekers uit 40 verschillende landen en richt zich iets minder op techno dan veel andere festivals in deze lijst. Dit Duitse festival ligt op 175km afstand van Berlijn en is dus in ongeveer 2 uur te bereiken met de auto.

Een podium op Airbeat One festival (© facebook.com/airbeatone)
Een podium op Airbeat One festival (© facebook.com/airbeatone)

Duits Hardcore en Hardstyle Festival

Airbeat One heeft 5 verschillende stages en voor Nederlanders is het goed om te weten dat één daarvan zich alleen op de hardere muziekstijlen richt. Dit is hét Duitse festival voor Hardcore en Hardstyle. Namen als Paul Elstak, Angerfist, Head Hunterz en Brennan Heart zullen aanwezig zijn.

Waarom Airbeat One bezoeken?
Wanneer je vooral voor de hardere muziekstijlen naar een festival gaat, is dit een Duits festival die je moet overwegen.

Naam: Airbeat One Festival
Adres: Neustadt-Glewe, Flugplatz
Afstand vanaf Berlijn: 175 km
Datum: 8 tot 12 Juli 2020
Prijs inclusief camping: Vanaf 139€
Bezoekersaantal: 40.000
Website: www.airbeat-one.de
Muziek: EDM, House, Electro, Hardstyle, Hardcore
Aantal dagen: 3
Artist: Armin van Buuren, Steve Aoki, Head Hunterz, Klingande, Martin Garrix en vele anderen.

AIrbeat One Logo
AIrbeat One Logo

 

10. Helene Beach Festival

Een festival in Duitsland wat ook al heel wat jaartjes meedraait is het Helene Beach Festival. Het festival is populair onder veel Berlijnse inwoners omdat het niet ver van Berlijn en direct aan een groot meer gelegen is. Het festival zal namelijk aan de Helene See georganiseerd gaan worden. Dit meer ligt slechts 100km oostelijk van Berlijn en is heeft het schoonste water van heel Brandenburg. Genoeg plek om overdag af te koelen en op een waterbedje te liggen. De meeste Duitse festivals liggen in de buurt van het water, maar het voordeel van Helene Beach Festival is wel dat er echt plek op het strand voor duizenden mensen is. Dit is bij topfestivals als Melt en Fusion bijvoorbeeld niet het geval.

Helene Beach Festival Festivalterrein
Helene Beach Festival Festivalterrein (© Enjoy-berlin.nl)

Mix van Hiphop en DJs


De line-up van het Helene Beach Festival is veelzijdig en biedt eigenlijk elk jaar een flink aantal grote namen. Er zijn 8 verschillende podia die uiteenlopende muziekstijlen aanbieden. Naast enkele toffe DJs zal er ook veel Duitse en internationale HipHop aanwezig zijn.

Het muziek-festival Helene Beach duurt officieel ongeveer 4 dagen. Je kunt namelijk op woensdag al bij een pre-party terecht en de muziek speelt tot zondag. Wij zijn echter tot maandag gebleven en zondagavond en nacht kun je nog wel een soort club bezoeken en daar draaiden toen ook nog enkele bekende DJs.

Waarom Helene Beach bezoeken?
Overdag lekker chillen op het strand en ‘s avonds genieten van afwisselende muziek.

Naam: Helene Beach Festival 2020
Adres: Helene-See 2, 15236 Frankfurt (Oder)
Afstand vanaf Berlijn: 100 km
Datum: 23-26 Juli 2020
Ticket-Prijs: 134€
Bezoekersaantal: 25.000
Website: www.helene-beach-festival.de
Muziek: Rock, HipHop, Pop, Electro, House
Aantal dagen: 2,5
Line-up: Sven Väth, Alle Farben, Moonbootica, Bart Skils and many more…

 

11. Lollapalooza 2020

Alle Duitse weekend-festivals in dit artikel vinden dichtbij maar buiten Berlijn plaats. Al zijn sommige erg dichtbij Berlijn, toch moet je nog wel even met een shuttlebus of met de auto reizen voordat je echt bij het festival bent. Het festival Lollapalooza is echter een uitzondering: Ten eerste omdat het in Berlijn zelf plaats zal vinden en ten tweede omdat er niet gekampeerd kan worden. Dit laatste is ook de reden dat dit festival niet hoger in de lijst staat.

Lollapalooza Berlin 2018
Lollapalooza Berlin 2018

Het Lollapalooza festival is een wereldwijd bekend festival wat elk jaar in veel verschillende landen georganiseerd word. Het komt oorspronkelijk uit Amerika en de line-up is heel erg afwisselend. Een deel van de line-up voor 2020 is ondertussen bekend en namen als Rage against the Machine, DJ Snake, Timmy Trumpet en Alle Farben gaan optreden. Net als de vorige twee jaren zal het festival in het Olympiastadion plaats gaan vinden. Als je meer wilt lezen kun je hier onze review van Lollapalooza 2018 lezen

Festival zonder kamperen

Zoals hierboven beschreven is het Lollapalooza festival anders dan de andere Duitse festivals in deze lijst. Je kunt hier alleen overdag feesten en moet dus een hostel of hotel boeken om ‘s nachts je rust te pakken. Dit kan ook een voordeel zijn als je kamperen te oncomfortabel vindt en liever in een normaal bed slaapt. Je kunt na het festival natuurlijk ook nog verder feesten in één van de Berlijnse clubs.

Waarom Lollapalooza bezoeken?
Als je een goede line-up wilt zien en liever in een normaal bed slaapt, is dit een perfect Duits festival voor jou.

Naam: Lollapalooza Festival Berlin
Adres: Olympiastadion, Berlijn
Afstand vanaf Berlijn: 0 km
Datum: 5+6 September 2020
Ticket-Prijs: 155€
Bezoekersaantal: 35.000 per dag
Website: www.lollapaloozade.com
Muziek: Bands, Singer-Songwriter, DJs
Aantal dagen: 2
Line-up: Rage against the Machine, Miley Cyrus, DJ Snake, Timmy Trumpet en vele anderen

Lollapalooza Logo

Duitse Festivals die dit jaar niet plaats vinden (R.I.P.)

Als een bezoeker van een weekend-festival ga je gewoon een paar dagen lekker feesten. Achter zulke festivals zit natuurlijk een hele groep mensen die veel tijd en liefde in de organisatie steekt. Omdat er in Duitsland (en ook in Nederland) de laatste jaren erg veel festivals georganiseerd werden is. het niet altijd makkelijk om succesvol te zijn als festival. Dit jaar zijn er ook weer enkele Duitse Dance-festivals die niet meer plaats zullen vinden. Wie weet maken ze nog een comeback maar in 2020 kun je volgende festivals niet. bezoeken:

 • Her Damit Festival – Laatste editie in 2018
 • Ploetzlich am Meer – Laatste editie in 2017
 • Greenwood Festival – Laatste editie in 2017

 

Ploetzlich am Meer Festival
Ploetzlich am Meer Festival (© stanley-rubyn.com)

Samenvatting: Duitse festivals in 2020

Al met al is in de bovenstaande lijst met Duitse festivals in 2020 duidelijk te zien dat er voldoende te doen is bij onze oosterburen. Over het algemeen is het perfecte dance festival voor iedereen anders. Toch hebben we hieronder in een lijstje weergegeven naar welke Duitse Festivals je moet gaan als de volgende zaken belangrijk voor je zijn:Goedkope Duitse festivals:

Goedkoop Duits Festival

Als je wat krap bij kas zit is vooral Wurzel Festival een aanrader

Grote Duitse Festivals

Als je het graag groot en indrukwekkend hebt moet je naar Fusion, Airbeat One of SonneMondSterne gaan.

Duitse festivals dichtbij Berlijn

Dichtbij Berlijn zijn vooral Wurzel Festival, Nation of Gondwana en natuurlijk Lollapalooza.

Duitse Muziek-festivals met een speciale locatie

Wanneer je een speciale locatie wil, zijn vooral Garbicz, Feel-Festival en Melt aan te raden.

We hopen natuurlijk dat we je hebben kunnen helpen met een beslissing voor een Duits festival in 2020. Als je suggesties hebt voor een gaaf Duits festival, horen we het heel graag.

Tags : DansenLijstje

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

5 Comments

 • Zelf bij Melt geweest en Fusion staat zeker nog op de bucketlist.

  Volledig en Gave blog, Good Job ;)

  • Hoi Rene,

   Sputnik Springbreak zal dan plaats vinden maar daar is de gemiddelde leeftijd erg jong. Verder staan er in onze lijst geen festivals in dat weekend maar je kunt natuurlijk ook in Berlijn een gaaf feestje bezoeken. Kijk even in dit artikel, die updaten we elke maand.

   Veel plezier!

  • Thanks for the compliment Sören. Hope you will be able to visit one of these German Festivals this summer :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!