Berlin Holi Open Air Festival

Voordat je de rest van dit artikel leest moet je het onderstaande filmpje “Festival of Colors” even bekijken.

Do I have your attention?

Het filmpje lijkt meer op een reclamestunt of iets dergelijks en niet iets waar je gemakkelijk aan deel kan nemen. Niets blijkt minder waar. Het Holi-Festival in Berlijn maakt het op 29 Juli mogelijk!

Holi Festival in Berlin

Vanavond (05.07.2012) vanaf 22.00 kan je voor het Holi-Festival in Berlijn kaarten halen. Het feest vindt plaats op zondag 29 Juli en duurt van 11.00 in de ochtend tot 22.00 in de avond. Na dat tijdstip gaat het feestje indoor nog door tot diep in de nacht dus ook voor de echte party-hardy’s is er genoeg te beleven.

Afkomst van het Festival

Holi, zoals het feest dus heet, is naast één van de oudste feesten ook zeker één van de kleurigste feesten. Het feest is afkomstig uit Noord-India en komt dit jaar naar Berlijn. Traditionaal geldt op het hoogtepunt, het grote kleurenfeest, geen status of leeftijd meer. Een meisje van zestien mag op die dag ook een oude kerel van zeventig besmeuren met Gulal, zoals de verf oorspronkelijk heet.

Het kleurenpulver wat gebruikt wordt bij dit festival kan gekocht worden bij de organisatie. Voor 100gram betaal je 2 Euro. Dit is dan 100% natuurlijke pulver en als je met een grote groep gaat kom je allemaal in 8 verschillende kleuren thuis en hoef je dus ook niet veel meer uit te geven. Het is niet toegestaan om je eigen verf uit je vaders schuur mee te nemen. Helaas.

De Line-up en prijzen

De line-up bestaat onder andere uit: Jan Pyroman, Spanks!, Kenny White, Marco Bestrong. Ook komt Turmspringer die het Shoeless feest in de Ritter Butzke zo’n succes heeft gemaakt.
Dus er kan op een flinke dosis Electro, Techno en House gerekend worden. Wat vervelend :)

De Tickets kosten 15.99 en zijn te bestellen op de website. Er is plek voor 3000 man dus wees er snel bij.

Het festival vindt plaats vlakbij het Ostbahnhof. Vanaf Alexanderplatz is dit maar twee stationnetjes met de s-bahn en je kan gaan feesten. Heerlijk!

Holi Festival 2013

Op Enjoy-Berlin zijn de After-movie van dit evenement te bekijken. Ook staan er alweer Holi-festivals in de planning voor het jaar 2013. Lees hier meer over de data en holi-festivals in 2013.

[google-map-v3 width=”450″ height=”300″ zoom=”14″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”true” pancontrol=”true” zoomcontrol=”true” scalecontrol=”true” streetviewcontrol=”true” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”true” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Ostbahnhof, Berlin{}1-default.png{}Holi-Festival Berlijn” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

 

The author: Job

Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.
Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Win tickets voor festivals & feestjes!

Volg ons op Instagram en doe mee aan onze maandelijkse giveaways!