Uitgaan in Berlijn: De beste feestjes in September 2017

Uitgaan in Berlijn: De beste feestjes in September 2017

Uitgaan in Berlijn is een ervaring op zichzelf. Er zijn weinig steden in Europa die op het gebied van uitgaan meer te bieden hebben als de hoofdstad van Duitsland. Veel verschillende muziekstijlen, genoeg gave feestjes en een groot aantal toffe clubs maken Berlijn een walhalla voor alle party-liefhebbers ter wereld.

De clubs in Berlijn

CNN-Travel heeft in November 2012 verschillende nightlife-cities met elkaar vergeleken en het uitgaan in Berlijn eindigde op de tweede plek. De clubs in Berlijn scoorden het maximale aantal punten op het gebied van openingstijden en muziek. Als je vaker bent wezen uitgaan in Berlijn kun je dit waarschijnlijk alleen maar bevestigen want veel clubs hebben inderdaad extreme openingstijden en de muziek en line-up zijn van bijzondere kwaliteit. Veel DJ’s die buiten Berlijn voornamelijk op grote festivals draaien zijn in de clubs in Berlijn regelmatig te zien voor 10-15 Euro. Uitgaan in Berlijn is een geweldige ervaring en de prijzen van drankjes liggen een stuk lager dan veel andere hoofdsteden in Europa.

Feest-Agenda

Doordat er zoveel clubs in Berlijn in de aanbieding zijn, kan het handig zijn om een beetje op weg geholpen te worden met je keuze voor een leuke vrijdag of zaterdagavond. Niet iedereen is druk met de meest recente muziek, DJ’s en de opening van nieuwe clubs in Berlijn. Daarom gaan we je op Enjoy-Berlin maandelijks een party-agenda aanbieden met de tofste locaties om te gaan stappen in Berlijn.

Techno/Deephouse

In Berlijn richt een groot deel van de clubs zich voornamelijk op de muziekstijlen house en techno. Toch komt het bij het selecteren van evenementen altijd voor een groot deel op smaak aan. Om mijn keuzes te onderbouwen zal ik echter bij alle suggesties verklaren waarom ik vind dat een feestje of specifieke club in Berlijn de moeite waard is. Ook zal ik links naar de muziek plaatsen zodat je zelf kunt beoordelen of het je bevalt en alvast in de stemming kunt komen voor het uitgaan in Berlijn. Het kan dus zijn dat je het niet met alle suggesties eens bent maar dan ben je welkom om een reactie achter te laten voor events die ik een keer moet overwegen.

 

 

Uitgaan in Berlijn: September 2017

Ook in de maand September staan er weer enkele toffe feesten in Berlijn op de planning. De laatste weken kunnen we over het weer niet klagen, dus de open-airs in Berlijn zijn ook weer in overvloed te bezoeken. Daarentegen is de Duitse festivalzomer wel bijna aan zijn einde gekomen maar gelukkig zijn er in Berlijn nog voldoende toffe feestjes te bezoeken! We hebben weer vele Berlijnse clubs met elkaar vergeleken en hebben een mooie lijst kunnen samenstellen.

Umami, Len Faki, Till von Sein en meer

Ook in September komen er weer een groot aantal grote namen naar Berlijn. Tijdens het uitgaan in Berlijn kun je onder andere gaan genieten van DJs als Till von Sein, Tony Lionni, Henrik Schwarz, Umami, Len Faki en vele andere topacts. Wanneer je een beetje in de stemming wilt komen kun je enkele goede house mixtapes op mijn hobbyblog LoudNoises beluisteren. Ook zijn er in September weer genoeg leuke plekken om doordeweeks te gaan feesten in Berlijn, deze kun je helemaal onderaan het artikel terugvinden.

Hieronder volgen de beste feestjes in Berlijn voor de maand September 2017. Je kunt naar beneden scrollen of op één van de links hieronder klikken:

01.09.2017 – Tyree Cooper in Suicide Circus

De Revaler Straße ligt in het gezellige deel van Friedrichshain en begint aan het einde van de Warschauer Brucke. Wanneer je van uitgaan in Berlijn houdt, ben je waarschijnlijk gek op dit gebied en hier is ook de club Suicide Circus te vinden. In deze club kun je zowel binnen als buiten van muziek genieten en dat is vooral in de zomer heel chill.

tyreecooper

Tyree Cooper ( ©facebook.com/Tyree-Cooper-172662052090/)

Tyree Cooper komt uit Amerika en zeker geen klein visje in de vijver van DJ’s: Hij is onder andere bekend als oprichter van de House Hiphop en heeft een lange lijst van succesvolle hits. Er is op SoundCloud niet zo veel muziek terug te vinden maar een prima mixtape kun je hier luisteren. Het is altijd wel even afwachten of Tyree Cooper ook echt deze muziekstijl zal gaan draaien, het kan ook goed zijn dat hij iets meer in de Techno-richting gaat.

DJs: Tyree Cooper
Club: Suicide Circus
Adres: Revaler Strasse 99
Entree: 10 Euro
Muziek: House, Techno
Link naar website: Suicide Circus Website

 

 

02.09.2017 – Bloody Mary in Tresor

De Tresor is één van de meest unieke clubs in Berlijn. De club ligt in de Köpenickestrasse in Berlin-Mitte en bevindt zich in zijn geheel ondergronds. Door het overmatig gebruik van blacklight, rook stevige techno is de Tresor niet voor iedereen weggelegd maar weldegelijk een ervaring op zichzelf. De Tresor ligt op loopafstand van station Jannowitzbrucke en het deurbeleid is voor Berlijnse begrippen redelijk te noemen.

Bloody Mary DJ

Bloody Mary DJ (© facebook.com/pg/BloodyMary.DameMusic)

Bloody Mary verhuisde in 2005 vanuit haar geboorteland Frankrijk richting Berlijn. Sinds die tijd heeft ze flink wat fans weten te verzamelen speelt in vele grote clubs over de hele wereld. De muziek van Bloody Mary past het beste in de categorie Techno en daarom is ze ook nog eens een perfecte match met Berlijn. Als je voor het stappen nog een liveset van haar wilt luisteren, kun je op de volgende link klikken:

DJs: Bloody Mary
Club: Tresor
Adres: Köpenicker Straße 70
Entree: nog onbekend
Muziek: Techno
Link naar website: Tresor

 
 

08.09.2017 – Till von Sein in Kater Blau

Een van de meest beroemde clubs in Berlijn was lange tijd de Kater Holzig. In dit artikel kwam al naar voren dat je in de Kater geweldig kon feesten in Berlijn. Maar de Kater Holzig is enkele jaren geleden gesloten en dat was natuurlijk een groot verlies voor het nachtleven van Berlijn. Gelukkig werd een nieuwe Kater geopend: De Kater Blau. De eigenaren hebben het wederom voor elkaar gekregen een unieke sfeer neer te zetten en dit is dan ook een club die je echt een keer bezocht moet hebben. Jammer genoeg is het deurbeleid niet erg soepel, dus zorg dat je een plan B hebt.

Till von Sein

Till von Sein (© facebook.com/tillyjam/)

Till von Sein is één van die grote namen die je zelfs in Berlijn niet zo vaak tegenkomt. Deze Berlijnse DJ heeft niet voor niets bijna 50.000 followers op Soundcloud en heeft al in menig grote club in Berlijn opgetreden. Als je zijn muziek wilt luisteren voordat je gaat stappen in Berlijn kun je hier klikken.

DJs: Till von Sein
Club: Kater Blau
Adres: Holzmarktstraße 25
Entree: 14 Euro
Muziek: Techno, House
Link naar evenement: Kater Blau website

 

 

09.09.2017 – Len Faki in Berghain

De Berghain is waarschijnlijk de beroemdste club van Berlijn. Als je een keer bijzonder wilt uitgaan in Berlijn, kun je eigenlijk niet om de Berghain heen. Het enige probleem is: Het is niet eenvoudig om binnen te komen in deze club. Er staan meestal een lange rij en minimaal de helft van de bezoekers wordt niet binnen gelaten. Daarbij zijn vooral groepjes mannen niet erg geliefd bij de uitsmijters.

Len Faki DJ

Len Faki gaat ook weer optreden in Berlijn (© facebook.com/lenfakiofficial)

Maar je kunt natuurlijk lekker met een biertje in je hand in de rij gaan staan: Je hebt weinig te verliezen en erg veel te winnen. Het wachten of je binnen mag komen hoort ook een beetje bij het uitgaan in Berlijn en als je eenmaal binnen bent is het genot des te groter. Berghain is meerdere keren uitgeroepen tot beste club in de wereld dus je kunt er vanuit gaan dat je een goede avond zult hebben als je eenmaal binnen bent.

De line-up in de Berghain is eigenlijk bijna altijd bijzonder goed. Enkele huis-DJs van de Berghain worden over de hele wereld uitgenodigd om te draaien en dat zegt eigenlijk genoeg. Len Faki is al sinds het begin een vaste DJ in de beroemde Berlijnse club en de club heeft zeker bijgedragen aan zijn populariteit. Wanneer je een liveset van deze baas wilt horen kun je hier een setje op Livewarp 2016 vinden.

DJs: Len Faki
Club: Berghain
Adres: Am Wriezener Bahnhof 70
Entree: 14 Euro
Muziek: Techno
Link naar evenement: Berghain

 
 

15.09.2017 – Sebastian Voigt in Wilden Renate

Een club waar je als liefhebber van uitgaan in Berlijn ook geweest moet zijn is de Wilden Renate. Deze club ligt in de buurt van station Ostkreuz en doet het meest denken aan een vervallen studentenhuis. De club bestaat uit veel verschillende zalen en het is simpelweg een genot om rond te lopen en te genieten van de atmosfeer en de verschillende muziekstijlen (er zijn vele kleine ruimtes). De Wilden Renate is een populaire club en wordt elk weekend erg goed bezocht, daarom is het aan te raden om vroeg te arriveren en niet met een grote groep te komen.

Sebastian Voigt

DJ Sebastian Voigt (© residentadvisor.net)

De line-up op van deze avond in Berlijn spat niet direct van je scherm, maar zoals gezegd is uitgaan in de Wilden Renate nooit een slechte keus. Daarbij is Sebastian Voigt best een bekende DJ in Berlijn. En het feit dat ik de andere namen niet ken wil niet zeggen dat ze niet goed/bekend zijn. Als je een indruk wilt krijgen kun je hier een podcast van Sebastian Voigt voor de Wilden Renate luisteren.

DJs: Sebastian Voigt
Club: Wilden Renate
Adres: Alt Stralau 70
Entree: 12 Euro
Muziek: House/Techno
Link naar evenement: Wilden Renate Website

 

 

16.09.2017 – Bebetta in Birgit & Bier

Birgit & Bier zit op loopafstand van station Schlesisches Tor en is naast een goede club ook bekend als locatie waar je overdag heerlijk kunt chillen en regelmatig goede open-airs georganiseerd worden. De Birgit & Bier bestaat heeft vooral een hele toffe stijl en er treden regelmatig bekende DJs op. Een voordeel is ook dat als je overdag al aanwezig geweest bent, je binnen kunt blijven en kunt genieten van het avondprogramma. Al met al is Birgit & Bier een heerlijke tent om in de zomer een keer te gaan kijken!

Bebetta

Bebetta gaat optreden in Berlijn (© facebook.com/bebetta/)

Bebetta is een vaste klant op grote festivals als Fusion en Feel-Festival techno-feestjes. Deze vrouwelijke DJ heeft een erg onschuldig uiterlijk maar zet een hele stevige techno-liveset neer. Haar muziek is echter wel veelzijdig en ze kan een zaal erg goed op zijn kop zetten. Wanneer je zelf een indruk wilt krijgen van haar muziek, klik dan hier voor een liveset op het Feel Festival 2015.

DJs: Bebetta
Club: Birgit & Bier
Adres: Schleusenufer 3
Entree: 5-15 Euro
Muziek: Techno
Link naar evenement: Birgit & Bier Facebook

 
 

22.09.2017 – Umami in Ritter Butzke

De Ritter Butzke is een club die eigenlijk elke maand minstens één keer vertegenwoordigd is in deze lijst. Ook in de maand April hebben ze weer een paar toffe feestjes op de planning staan. Als je graag een keer in een originele en typische club wilt uitgaan in Berlijn, zul je het hier zeker naar je zin hebben. De locatie is top en zoals gezegd is de line-up meestal te vergelijken met een gemiddeld festival in Nederland. Clubs als Ritter Butzke doen je altijd realiseren hoeveel er mogelijk is in deze bijzondere stad. De stijl is gewoon net even anders als je gewend bent en ook de sfeer is uniek.

Umami

Umami will be in Berlin again (© facebook.com/umamiinspe)

Umami bestaat uit de twee vrienden Robert en Sam en ze zijn voor een deel vooral bekend door hun remixes van bekende nummers. Op hun soundcloud kun je zien dat ze nummers van Gabrielle Aplin, Parov Stelar en Klangkuenstler hebben bewerkt. Wannneer je van plan bent te gaan stappen in Berlijn kun je met hun muziek in ieder geval lekker in de goede stemming komen.

Gratis 2×2 gastenlijst-plekken winnen?
Zoals al vaker heb ik ook deze maand weer de mogelijkheid om 2×2 gratis gastenlijst-plekken weg te geven voor het bovenstaande feestje. Tag één van je vrienden onder deze Facebook-Post en de winnaars van de tickets worden enkele dagen voor het event bekend gemaakt via Facebook.

DJs: Umami
Club: Ritter Butzke
Adres: Lobeckstrasse 30
Entree: 12-14 Euro
Muziek: Techno/House
Link naar evenement:  Ritter Butzke

 

 

23.09.2017 – Henrik Schwarz in Watergate

De Watergate is een Berlijnse club die iedereen een keer bezocht moet hebben. Ook al heeft de club niet persé het rauwe wat Berlijn zo mooi maakt, toch is het een bijzondere locatie. Je hebt namelijk een geweldig uitzicht over de Spree en als je tot de vroege uurtjes blijft dansen kun je genieten van een indrukwekkende zonsopkomst. Als je meer wilt weten over de Watergate kun je een kijkje nemen in dit artikel.

Henrik Schwarz

Henrik Schwarz (© facebook.com/henrikschwarz.official)

Henrik Schwarz is een bekende Duitse DJ die al in 1992 zijn eigen muziek maakte. Hij heeft altijd een speciale band met de club Watergate gehad en speelt daar dan ook regelmatig zijn plaatjes. Hij heeft op bijna alle grote Duitse Festivals gespeeld en weet precies hoe hij een lekker feestje neer moet zetten. Wanneer je een setje van hem wilt luisteren kun je even op zijn soundcloud kijken.

DJs: Henrik Schwarz
Club: Watergate
Adres: Falckensteinstraße 49
Entree: 15 Euro
Muziek: House, Techno
Link naar evenement: Watergate Website

 
 

29.07.2017 – Tony Lionni in Griessmühle

De Griessmühle is één van de vele Berlijnse clubs met een geniale locatie. De club ligt direct aan het water en heeft een grote tuin met veel typisch Berlijnse meubels en gadgets erin. De Griessmühle staat er ook om bekend dat de sfeer erg goed is en de mensen lekker laidback. De club is gevestigd aan de Sonnenallee en kan dus ook via het gelijknamige station bereikt worden. Zeker als je in de zomer een keer wil gaan stappen in Berlijn is dit echt een aanrader. Een voordeel van de Griessmühle is overigens ook dat je met je ticket van vrijdag ook zaterdag en zondag nog naar binnen mag: Dus één keer betalen voor een heel weekend feesten.

Toni Lionni DJ

Toni Lionni (© facebook.com/Tony-Lionni-335887796621)

Ook ik leer in Berlijn nog regelmatig nieuwe DJs kennen. Zo ook Tony Lionni: Hij is geboren in Liverpool en zijn muziekstijl sprak me meteen aan. Hij kiest er namelijk voor om House te mixen met Soul, Funk en Jazz. Dat is weer eens wat anders en daarom is het de moeite waard om deze vrijdag in de Wilden Renate een kijkje te gaan nemen. Als je een voorproefje wilt van de muziek van Toni Lionni, kun je hier een liveset vinden.

DJs: Tony Lionni
Club: Griessmühle
Adres: Sonnenallee 221
Entree: 12 Euro
Muziek: House, Techno
Link naar evenement: Griessmühle

 

 

30.07.2017 – Rødhåd in About Blank

Een club die niet zo vaak voorkomt in mijn party-agenda maar zeker de moeite waard is, is About:Blank. Deze club heeft een geweldige ligging omdat je te voet slechts 5 minuten vanaf Ostkreuz hoeft te lopen. Daarnaast heeft About Blank een fijne grote tuin met veel grappige en typisch Berlijnse-attributen en in de winter een grote vuurkorf. Wanneer je meer wilt lezen over de club About:Blank kun je ook mijn volledige artikel lezen. Tip: Er staat bij de About Blank ook regelmatig een vrij lange rij dus kies het moment van je aankomst tactisch uit.

Rødhåd DJ

Rødhåd (© facebook.com/105490072868348)

Zoals regelmatig in dit artikel is ook Rødhåd een DJ afkomstig uit Berlijn zelf. Hij gaat al een flinke tijd mee in de elektronische muziekwereld en staat vooral bekend om zijn “deep sounds”. Rødhåd is regelmatig te vinden in de clubs in Berlijn en ook op deze avond kun je weer van deze talentvolle DJ genieten voor een hele vriendelijke prijs. Wanneer je een indruk wilt krijgen van zijn muziek kun je hier klikken.

DJs: Rødhåd
Club: About Blank
Adres: Alt Stralau 70
Entree: 12 Euro
Muziek: House/Techno
Link naar evenement: About Blank Website

 
 

Doordeweeks uitgaan in Berlijn

In een wereldstad gaat het niet alleen in de weekenden uitgaan. Ook doordeweeks kun je in Berlijn regelmatig van goede DJ’s en toffe feestjes genieten. Elke week zetten we ook drie feestjes op een rijtje die niet in het weekend vallen maar toch de moeite waard zijn. Wanneer je doordeweeks wilt uitgaan in Berlijn kun je hieronder onze suggesties vinden:

 • Donderdag 7 September – Matthias Meyer in Watergate
 • Donderdag 21 September – Andrea Beluzzi in Suicide Circus
 • Zondag 24 September – Seth Schwarz in Kater Blau

Hopelijk helpen deze tips je om een beslissing te maken wanneer je wilt uitgaan in Berlijn. Mocht je suggesties hebben of ons uit willen nodigen voor een bepaald event die we in overweging moeten nemen, kan je altijd een comment achterlaten.Tagged

101 Comment responses

 1. Avatar
  September 05, 2017

  Yeah, ik ben de 16e jarig en ben gek op Techno, dat wordt een leuk feestje :)

  Reply

  • Avatar
   September 07, 2017

   Dat geloven we graag Jeroen. Veel plezier!

   Reply

 2. Avatar
  August 09, 2017

  Wauw gave tips. Bedankt!
  Groetjes,
  Julia Koning

  Reply

 3. Avatar
  March 29, 2017

  Hi! Toffe blog. Onwijs blij met al je goede adviezen. Zelf een groot van van deephouse en techno. Heb jij nog weet van leuke feestjes op 9 t/m 12 april?

  Reply

  • Avatar
   March 30, 2017

   Hoi Laura,

   bedankt voor de vriendelijke woorden.

   We zijn bezig met de feestjes in April dus morgen zou je die eigenlijk moeten kunnen lezen. Hopelijk zit er ook wat bij voor jullie!

   Groeten,

   Job

   Reply

 4. Avatar
  November 01, 2016

  Heey!

  Wij gaan in de kerstvakantie van 27-30 dec naar Berlijn.
  Staan er dan leuke feestjes op de planning? Toevallig ook UK-garage?
  Onze voorkeuren zijn techno/house, R&B of UK.

  Alvast bedankt.

  Groetjes uit Nederland

  Reply

  • Avatar
   November 02, 2016

   Hoi Dewy,

   aan het einde van November maken we de Party-Kalender van December.

   Er zit meestal een speciaal deel in met feestje tussen Kerst en Oud&Nieuw.

   Hopelijk zit er dan een leuk feestje voor jullie tussen :)

   Veel plezier!

   Reply

 5. Avatar
  August 31, 2016

  Hoi hoi!

  Ik ga 22 tot 26 september naar Berlijn zijn er toevallig dat weekend nog leuke feestjes of festivals?
  Of toevallig nog andere tips?

  Groetjes Maris

  Reply

  • Avatar
   September 01, 2016

   Hoi Maris,

   de nieuwe party-kalender komt vanavond online.

   Veel plezier in Berlijn!

   Reply

 6. Avatar
  August 19, 2016

  Hoi Job,

  Ik ga volgende week weer naar Berlijn en wil wat clubs ontdekken waar ik nog niet geweest ben. Nu twijfel ik voor de vrijdag tussen About Blank en Bitter Rutzke, weet jij welke qua sfeer het meest ‘vriendelijk’ is? En zie dat Sisyphos dan het hele weekend geopend is, is het dan een optie daar zondagmiddag/-avond heen te gaan of is het beste er dan wel af?

  Reply

  • Avatar
   August 22, 2016

   Hoi Sam,

   persoonlijk vind ik de About:Blank een toffere club maar het ligt beide wel heel erg aan de avond. In de Ritter Butzke lopen meestal wat meer toeristen en ik heb daar wat onvriendelijke ervaringen met de uitsmijters gehad. Daarentegen hebben ze in de Ritter Butzke meestal wel een paar grote namen op het programma staan, in About:Blank zijn het eerder lokale helden.

   Sisyphos kun je rustig heengaan zondagmiddag, meestal is er dan nog genoeg te beleven.

   Succes!

   Reply

 7. Avatar
  July 27, 2016

  Hee! Super toffe pagina! Wij willen van 18 t/m 21 augustus naar Berlijn gaan. Heb je nog tips voor het stappen/concerten/evenementen?

  Reply

  • Avatar
   July 29, 2016

   Hoi Lauwerszz,

   dit weekend ga ik de party-kalender voor volgende maand maken dus hopelijk kun je daarin wat vinden. Staat weer genoeg moois op het programma in Augustus!

   Veel plezier!

   Reply

 8. Avatar
  July 26, 2016

  Hi, I’m here till the 31st, except these parties are there some other must go parties?

  Reply

  • Avatar
   July 29, 2016

   Hi Mo,

   You should go to Magdalena tonight, Kollektiv Ost is great if you like Techhouse.

   Have fun!

   Reply

 9. Avatar
  April 30, 2016

  Hi Job,

  Altijd handig goede info te krijgen uit eerste hand! Heb je toevallig nog tips qua stappen voor woensdag 4 mei en donderdag 5 mei?

  groeten

  Reply

  • Avatar
   May 02, 2016

   Hi Koen,

   woensdag 4 Mei kun je ervoor kiezen om AndHim in de Watergate mee te pakken. Heel goed DJ-Duo is dat.
   Donderdag zijn er overdag heel veel open-airs en s’avonds zou ik de Garden Opening in Chalet bezoeken. Goede line-up en prima locatie.

   Veel plezier!

   Reply

   • Avatar
    May 02, 2016

    Job, top dat je nog even gereageerd. We gaan daar zeker even een drankje doen!

    groet,
    Koen

    Reply

 10. Avatar
  April 24, 2016

  Hi, leuk dat ik op je site terecht ben gekomen, ik ga hm zeker in de gaten houden. Elk jaar weer gaan wij naar Berlijn en voelt het als thuis komen. Nu zijn wij niet zulke stappers, althans niet meer. Om eens een keer iets anders mee te maken hebben we dit jaar het Nhow hotel geboekt eind juli om precies te zijn. Door de weekse dagen dus. Ik zou graag weer een naar een club gaan, hoe geen hele avond, hoeft geen dure club te zijn, gewoon lekker op zn Berlijns, een fout donker techno feestje ofzo. Ik wil gewoon weer ns de sfeer proeven, al is het maar voor een uurtje, heb je tips?

  Grtz Wendy

  Reply

  • Avatar
   April 25, 2016

   Hoi Wendy,

   bedankt voor je reactie.

   Eigenlijk passen bijna alle clubs die wij maandelijks posten bij jouw beschrijving. Clubs als Suicide Circus, Tresor, Ritter Butzke en Kosmonaut zou je kunnen bezoeken.

   Je hebt geen datum genoemd in je reactie maar als je volgende maand in Berlijn bent kun je vanaf begin volgende week ook de nieuwste kalender weer op onze blog vinden.

   Groeten!

   Reply

   • Avatar
    April 25, 2016

    Hi, dank voor je reactie! In zijn de laatste week van juli in Berlijn. Je site staat nu in mijn favorieten, ik ga het zeker in de gaten houden! Ik zal je ook even liken op fb, dan zie ik vast ook het en ander voorbij komen! Thanx!!

    Reply

 11. Avatar
  March 30, 2016

  Hey,

  Ik ben het weekend van 9 april in Berlijn, zijn er dan leuke techno feestjes? (Type maceo plex/tale of us/Nina kraviz/…)

  Bedankt!

  Reply

  • Avatar
   March 31, 2016

   Hoi Caroline,

   het artikel komt vandaag of morgen online, waarschijnlijk gaan we voor Ritter Butzke omdat daar Solomun, HOSH en nog een paar flinke jongens gaan draaien.

   Waarschijnlijk kunnen we ook weer vrijkaarten weggeven, daarvoor moet je onze facebook-pagina in de gaten houden.

   Veel plezier!

   Reply

 12. Avatar
  March 08, 2016

  Hey ik ga van zondag 27 maart tem 30 maart naar Berlijn
  Zijn er dan goede feestjes in Berlijn op zondag maandag of dinsdag ?
  In club tresor is er precies wel een feestje iemand een beetje uitleg of een tip voor een ander leuk feestje ?

  Reply

  • Avatar
   March 14, 2016

   Hoi Kenny,

   je kunt het beste even op Resident Advisor kijken. Stad instellen en dan kun je bij Programma zien wat er op die dagen te doen is.

   Zondag is ook een goede dag om naar de Berghain te gaan, dan is de kans veel groter dat je binnenkomt.

   Succes!

   Reply

 13. Avatar
  February 11, 2016

  hey wij gaan met 6 vrienden naar berlijn om eens stevig te feesten is er toevallig een techno feestje op 19/2/2016 of 20/2/2016 thnx soraya

  Reply

  • Avatar
   February 11, 2016

   Hoi Soraya,

   er staan al twee goede feestjes in mijn party-kalender. Voor het feestje in de Ritter Butzke kunnen we ook een groot aantal vrijkaarten weggeven.

   Kijk daarvoor even op onze Facebook-page, daar komt begin volgende week de actie online.

   Succes!

   Reply

 14. Avatar
  January 22, 2016

  Hi Job! Wij gaan van 4 tot 8 februari naar Berlijn, heb je toevallig ook al de agenda van februari? En weet jij of er op zondag ook clubs open zijn? Dan kan ik mijn verjaardag daar vieren! Groetjes

  Reply

  • Avatar
   January 22, 2016

   Hi Beau,

   die kalender komt eind Januari online dus je moet nog ongeveer een weekje geduld hebben.

   Veel plezier!!!

   Reply

 15. Avatar
  January 19, 2016

  Hee,

  Wat een handige website!

  Ik ga samen met 2 vrienden en 1 vriendin naar berlijn. We lezen veel over het CTM festival. Op vrijdag 5 februari staat het bij berghain op het programma. Kun jij iets zinnigs zeggen over het programma en de muziekstroom?

  Groetjes

  Reply

  • Avatar
   January 20, 2016

   Hoi Patrick,

   Bedankt voor je reactie. De muziekstroom in de Berghain is eigenlijk bijna altijd vrij stevige techno.

   Op de website kun je meer informatie vinden over de DJs die aanwezig zullen zijn.

   Succes!

   Reply

 16. Avatar
  December 14, 2015

  Hi. Welke zijn de meer high-end clubs in Berlijn ? Ik ben een paar jaar geleden bij Felix geweest, en dat was best een leuke ervaring.

  Groetjes.

  Reply

  • Avatar
   December 14, 2015

   Hoi Max,

   de echte High-End Clubs zitten in het Westen van Berlijn. In mijn lijstje is vaak de Watergate te vinden, die club ziet er ook vrij netjes uit en het publiek is vaak wat netter qua kleding.

   In het oosten zitten verder vooral veel rauwe clubs.

   Succes ermee!

   Reply

 17. Avatar
  November 12, 2015

  Is de party-agenda voor december toevallig al in aantocht? Ik ga met een groepje vrienden met oud en nieuw naar Berlijn en we zijn hard op zoek naar een leuk feestje. We zijn niet van het hardere werk, maar in de latere uurtjes schuwen we het ook niet..

  Reply

  • Avatar
   November 13, 2015

   Hi Diik,

   Helaas kom ik daar niet aan toe tot het einde van de maand. Denk dat hij kort na het laatste weekend van November online komt.

   Zijn jullie er ook met Oud&Nieuw, dan kun je even een kijkje nemen in dit artikel.

   Veel plezier in Berlijn!

   Groeten!

   Reply

 18. Avatar
  October 06, 2015

  Hoi hoi! Ik zit momenteel in de trein naar berlijn voor werk. Heb jij voor vanavond tips? Is er een rauw feestje op dinsdag? Alvast bedankt!

  Tom

  Reply

  • Avatar
   October 23, 2015

   Hoi Tom,

   Sorry, ik was op vakantie toen je reactie binnen kwam. Hoop dat je nog wat leuks gevonden hebt!

   Groeten,

   Job

   Reply

 19. Avatar
  August 25, 2015

  Wat een super handige website dit! Ik ga volgend weekend (4-6 september) voor de 3e keer dit jaar naar Berlijn met vrienden en vroeg me af waar we het beste kunnen gaan stappen? We gaan dit weekend namelijk voor de feestjes en laten de culturele dingen even achter ons. We houden van techno, maar niet té ‘deep’ af en toe een climax is wel gewenst, of een afwisseling met een house-zaal/gedeelte? Nu lees ik goede verhalen over Watergate en Tresor, kan jij dit met onze specifieke muzieksmaak ook aanbevelen? Of weet je wellicht nog wel wat meer clubs? Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

  Reply

  • Avatar
   August 25, 2015

   Hoi Bart,

   Leuk dat jullie naar Berlijn komen. Feesten is altijd een goede reden :)

   Watergate en Tresor zijn wel twee zeer verschillende clubs. Watergate is een “mooie club” en daardoor wat minder Berlijns. Prijzen zijn iets hoger en de club ziet er tiptop uit. Tresor is daarentegen weer een echte rauwe Berlijnse Club waar het donker is en je elkaar amper kunt verstaan. Daar is de muziek ook een stuk rauwer en harder als bij Watergate.

   Als het lekker weer is denk ik dat jullie in Sisyphos wel een hele leuke avond kunnen hebben. Verder is ook About:Blank een club waar ik het altijd naar mijn zin heb. Als jullie met een groep jongens zijn moet je wel even duimen dat je binnen gaat komen, dat is bij Tresor van de clubs die ik hierboven genoemd heb waarschijnlijk het makkelijkst.

   Succes!

   Reply

 20. Avatar
  August 10, 2015

  Mooie website! Ik ben van plan om eind december voor de derde keer naar Berlijn te gaan, dus ik ga de site zeker in de gaten houden. Ik heb er nu al zin in 😊

  Reply

 21. Avatar
  July 26, 2015

  Ik ga 3-5 augustus naar Berlijn. Ik zie alleen echt bijna overal dat de beste feesten en clubs in het weekend open zijn. Suggesties voor bepaalde lekkere techno avondjes op doordeweekse dagen zijn zééér welkom!

  Reply

  • Avatar
   July 27, 2015

   Hoi Anthony,

   Eind deze week zet ik de party-kalender online, daar staan vast een paar mooie feestjes in.

   Als het lekker weer is kun je ook nog kijken of er een toffe open-air te vinden is.

   Veel plezier!

   Reply

 22. Avatar
  July 25, 2015

  Hey

  Bedankt voor de nuttige info!
  Ik ga met een vriendinnetje vanaf 2 augustus
  Voor een paar daagjes naar Berlijn, heb je leuke tips voor feestjes voor doordeweeks? Onze voorkeur gaat uit naar : deep en tech house….. En in welk gedeelte van Berlijn kunnen we het beste een hotel pakken?

  Alvast bedankt
  Groetjes Eline

  Reply

  • Avatar
   July 27, 2015

   Hoi Eline,

   Eind deze week zet ik de party-kalender online. Ik zal mijn best doen ook wat voor doordeweeks te vinden.

   Daarnaast kun je ook nog op Resident Advisor kijken, daar kun je stad Berlijn aangeven en een datum uitzoeken.

   Veel plezier!

   Reply

 23. Avatar
  July 14, 2015

  Hé,

  Ik ben al zo’n twintig keer in Berlijn geweest omdat ik daar familie woonde van mij. Nu kom ik met een heel ander doel en dat is cultuur “snuiven” en natuurlijk party machen.

  Ik ga het weekend van 31 juli naar Berlijn en ik ben benieuwd wat het aanbod is qua festivals en feesten?

  Mijn muzieksmaak gaat uit naar deephouse, techhouse, minimal, techno

  Alvast bedankt!

  Groet,

  Leon

  Reply

  • Avatar
   July 15, 2015

   Hoi Leon,

   Het feestje op vrijdag de 31ste heb ik al in de lijst gezet, de zaterdag hoort bij Juli en daarvoor moet je nog even 2 weken afwachten.

   In clubs als Ritter Butzke, Watergate en Sisyphos zijn in de zomer eigenlijk altijd wel goede feestjes te vinden!

   Succes!!!

   Reply

 24. Avatar
  July 09, 2015

  Thanks voor dit overzicht! Heel handig. Samen met een vriendin ben ik van 22 tot 26 juli in Berlijn en we zullen de feestjes die in deze data vallen gaan bezoeken! Waar kunnen we volgens jou het beste ‘opstarten’ met een drankje voor we naar Watergate, Ipse of Weekend gaan? En zijn er misschien nog andere dingen/evenementen in de dagen dat wij er zijn die we niet mogen missen?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Maggy

  Reply

  • Avatar
   July 10, 2015

   Hoi Maggy,

   Bedankt voor je reactie. De 3 clubs die je noemt liggen niet echt heel dicht bij elkaar maar ik denk dat het een hele leuke avond is als je wat gaat drinken in de Simon-Dach-Straße en daarna naar de Watergate gaat. Dat is beide op loopafstand van de Warschauer Straße.

   Als jullie willen heb ik ook nog wel 2 kaartjes voor het Holi-Festival op 25-Juli over.

   Veel plezier!

   Reply

 25. Avatar
  July 06, 2015

  hee,

  Wat een goeie site. Nu voor de 2de keer naar berlijn in een half jaar en gelijk maar Melt eraan vast plakken.
  Zijn er nog goeie feestje vanaf zondag 12 juli in berlijn? We zijn allebei echte techno liefhebbers. Ik hoor het graag van je.

  Een open air ergens zou ook heel fijn zijn.
  p.s. Vorige x hele goeie tips gehad voor het uitgaan. bedankt!
  Gr. Arjan

  Reply

  • Avatar
   July 07, 2015

   Hoi Arjan,

   Leuk dat je weer naar Berlijn komt. Ik was twee jaar geleden op Melt en daar ga je het zeker naar je zin hebben!

   Je bent op zoek naar feestjes doordeweeks? Donderdag komt Magit Cacoon in Ipse en Woensdag komt Felix Kröcher in Weekend. Laatste is nogal een commerciele club maar wel een heel vet uitzicht.

   Succes ermee!

   Reply

 26. Avatar
  June 18, 2015

  Hi,

  Ik ga met 4 vrienden van vrijdag 26-6 t/m zondag 28-6 naar Berlijn. We zijn allemaal meet van de earlyhouse/oldschool.

  Weet je misschien een feestje dat ons zou kunnen aanstaan?

  Thanx alvast

  Alan

  Reply

  • Avatar
   June 19, 2015

   Hoi Alan,

   Leuk dat jullie naar Berlijn komen. Zelf ben ik niet echt thuis op het gebied van early-house. Je kunt waarschijnlijk het beste even op Resident Advisor kijken, daar zie je alle feestjes in Berlijn.

   Succes!

   Reply

 27. Avatar
  June 13, 2015

  Hoi,

  Wat een leuke site! Keep up the good work!
  Als verassing neem ik mijn vriendin mee naar Berlijn op 10 juli. Ze hoort het pas 9 juli…

  Zijn er al leuke feesten bekend waar wij naar toe moeten :-)
  Zijn er tot zondag ochtend en willen natuurlijk het maximale uit onze eerste bezoek aan Berlijn halen.

  Thanks alvast

  Reply

  • Avatar
   June 16, 2015

   Hoi Eric,

   Wat een leuke verassing. We zullen aan het einde van deze maand netjes de maandelijkse kalender publiceren. Daar zijn vast en zeker een paar mooie feestjes voor jullie bij.

   Mocht je speciale wensen hebben, moet je me even je smaak beschrijven of zelf op Resident Advisor kijken.

   Succes en veel plezier!

   Reply

 28. Avatar
  June 04, 2015

  Klinkt super! We hebben nog een aantal tips nodig voor vandaag. Mijn vriendin is vandaag 18 geworden en dat willen we dubbel en dwars vieren in Berlijn! Als iemand nog specifieke suggesties heeft horen we dat graag natuurlijk :)
  groetjes Iris en Karien!

  Reply

  • Avatar
   June 05, 2015

   Hoi Meiden, ik lees dit helaas te laat maar hoop dat jullie een leuk feestje hebben kunnen vinden.

   Als jullie er zondag nog zijn: Er is een geweldige open-air in Rummelsburg, georganiseerd door Stil vor Talent.

   Succes en veel plezier!

   Reply

 29. Avatar
  May 03, 2015

  Oh en wij zijn met een groep mannen van rond de 25 jaar, waar moeten we op letten om de Berlijnse clubs binnen te komen? Ik hoor van veel mensen dat je veel clubs als buitenlander niet binnen komt en dat ze ook niet heel dol zijn op grote groepen mannen (en dat je dus los van elkaar naar binnen moet)? Geldt dat ook voor Ritter Butzke en Kater Blau?

  Reply

 30. Avatar
  May 03, 2015

  Thanks voor de mei-update, hier kan ik wat mee! :)

  Ik kwam ook nog de outdoor FRÜHLINGSGEFÜHLE OPEN AIR bij KPAX tegen, is dat ook leuk? En trekt dat een beetje publiek bij lekker weer?

  Reply

 31. Avatar
  April 22, 2015

  Erg tof dit! Bedankt voor de moeite die je erin steekt. Ga je ook zo’n lijst maken voor de maand mei? Ik ben er van 7 t/m 10 mei namelijk :) (zin in!).

  Ik heb al zoveel mogelijk info opgezocht (o.a. gecheckt welke feestjes ik zelf kon vinden als ik er ben) en ik krijg het idee dat het allemaal wel heel erg techno-georiënteerd is in Berlijn, klopt dat? Ik heb zelf liever wat meer deep house en eventueel techno als afsluiting

  Is er voor Duitsland / Berlijn toevallig ook een soort Partyflock agenda met een duidelijk overzicht van de feestjes incl. genre? Of is dat http://www.residentadvisor.net?

  Reply

  • Avatar
   April 23, 2015

   Hoi Jan,

   Bedankt voor je reactie en de complimenten.

   We zitten blijkbaar redelijk op één lijn qua muzieksmaak en ik vind ook vaak dat het teveel techno-georienteerd is hier. Ook DJs waarvan je zou verwachten dat ze iets meer melodie in hun sets gooien, beuken er in Berlijn lekker op los. Dat wil niet zeggen dat ik niet regelmatig hele vette livesets hoor, maar je moet een beetje geluk hebben.

   Om te antwoorden op je vraag: Eind volgende week komt die party-agenda online. Verder kan ik je alleen maar aanraden een club op te zoeken die 3-4 zalen heeft (Wilden Renate, Ritter Butzke), zodat je dan in ieder geval in één zaal iets gaat vinden wat je graag hoort.

   Succes!

   Ps. Als je graag Deephouse hoort, denk ik dat je mijn Nederlandse blog Loudnoises.nl wel kan waarderen!

   Reply

   • Avatar
    April 25, 2015

    Mooi, het komt me goed uit dat we redelijk op één lijn zitten, dan kan ik je tips voor mei met een gerust hart volgen :). En ik ga je andere blog ook checken!

    Reply

 32. Avatar
  March 25, 2015

  Hoi Vans

  Wij gaan komend paasweekend naar Berlijn (3-6 april) heb je tips voor mooie feestjes?

  Thanx!

  Reply

 33. Avatar
  January 27, 2015

  Hi,

  Wij gaan dit weekend naar Berlijn. Nog tips voor goede techno/elektro feestjes?

  Thanks!

  Reply

  • Avatar
   January 28, 2015

   Hoi Vans,

   De feestjes waar ik zelf heen zou gaan staan in dit artikel beschreven. Ritter Butzke heeft wel echt een hele vette line-up.

   Verder kun je op Resident Advisor een kijkje nemen?

   Succes!

   Reply

 34. Avatar
  January 21, 2015

  Hi,

  Super handige site!

  Van do 12 feb t/m za 14 feb ga ik met 8 vrienden naar Berlin om te raven en te beleven. Weet je al vette techno feesten voor die datums? We gaan al voor de 3e keer en zijn al naar watergate, arena club, suicide circus, magdalena geweest.

  Alle tips zijn welkom.

  Groeten,
  Patrick

  Reply

  • Avatar
   January 28, 2015

   Hoi Patrick,

   Heb net het artikel geschreven, die komt dit weekend online. Voor het weekend wat jij beschrijft zou ik vooral Ten Walls in Stattbad Wedding niet willen missen.

   Misschien zien we elkaar daar nog wel :)

   Groeten!

   Reply

 35. Avatar
  October 12, 2014

  Waar vindt ik de agenda voor november 2014

  Reply

  • Avatar
   October 14, 2014

   Hallo Bert, Leuk dat jullie naar Berlijn komen.

   Ik schrijf de agenda’s altijd op de laatste dagen van de maand. De feestjes in November komen daarom over ongeveer 2 weken online.

   Als het niet wachten kan kunt u me ook een datum sturen, dan kijk ik zsm even.

   Groeten!

   Reply

 36. Avatar
  September 07, 2014

  Hi enjoy-berlin! Wij gaan 18-25 oktober naar Berlijn!!!! En willen heel graag weten wat er allemaal te doen is die week qua club avonden… De agenda’s van de meeste clubs staan nog niet online! Maar misschien heb jij tips? Superbedankt en superleuke site ;)

  Reply

  • Avatar
   September 09, 2014

   Hoi Liza,

   De enige tip die ik je kan geven is om op de websites van je lievelingsDJs te kijken. Daar staan die gegevens soms al wat eerder. Verder is het voor mij ook niet mogelijk om dat nu al te weten, maar over 3 weken staat de uitgaanskalender online voor Oktober. Er zijn vast en zeker een aantal leuke feestjes die week!

   Groeten, Job

   Reply

 37. Avatar
  August 15, 2014

  Hi,

  Top site! Weet je toevallig of er al een vet House/Techno feest is in het weekend van de Berlin Marathon?
  Verblijven vlakbij Tempelhof, liefst iets in de buurt dat we kruipend naar huis kunnen! ;-)

  Reply

  • Avatar
   August 20, 2014

   Hoi Tim,

   Bedankt voor je comment, leuk dat jullie naar Berlijn komen.
   Ben Klock komt in Berghain die zaterdag en in Ritter Butzke komen Superflu en Monkey Safari. Genoeg te doen dus!

   Veel plezier!

   Reply

 38. Avatar
  July 31, 2014

  Groot fan van jouw site en van Berlijn. Morgen rijden we er weer naartoe voor een weekendje genieten en knallen. Kun je een overzicht van de beste feestjes van augustus zsm online zetten? Of heb je nog tips, vorige keren geweest bij sisiphos, Tresor, Watergate, suïcide circus etc, dat om onze smaak even weer te geven :-) open air feestjes ook altijd leuk!

  Reply

  • Avatar
   August 01, 2014

   Hoi Elsje…daar is hij dan. Sorry dat het een beetje last-minute is. In de zomer aan je blog werken vergt altijd iets meer discipline ;)

   Reply

 39. Avatar
  July 25, 2014

  Hey. Ik plan met een aantal vrienden een techno weekendje in Berlijn ergens in Oktober. Is er al wat bekend over deze maand? Ik zag wel een 5-jarig jubileum feest van Ritter Butzke voorbij komen. Is dat wat?

  Reply

  • Avatar
   July 29, 2014

   Hoi Jesse,

   Dat kan ik helaas nu nog niet zo goed zeggen maar Ritter Butzke is wel de moeite en jubileum-feestjes hebben vaak wel een lekkere line-up.

   Tresor of Stattbad Wedding is voor Techno-liefhebbers ook wel lekker. Ritter Butzke is meestal meer Deephouse.

   Enjoy!

   Reply

 40. Avatar
  July 20, 2014

  Hey,

  Ik ga met een aantal vrienden van 21 tm 26 juli naar berlijn! We houden van techno/deephous/techhouse etc.. welke feesten zijn er in die 5 dagen die we absoluut moeten meepakken?

  Groetjes

  Dion

  Reply

  • Avatar
   July 23, 2014

   Hoi Dion,

   Vanavond zou ik met alle zekerheid naar Suicide Circus gaan. Dirty Doering, Klankuenstler en Magit Cacoon zijn zeker de moeite (http://www.residentadvisor.net/event.aspx?610369)
   Maar ook de Open-Air in Weekend is de moeite waard al is dat niet echt een club die ik tof vind.

   Verder kun je hierboven zien wat ik als aanraders voor het weekend heb. Ook Helene Beach Festival is trouwens dit weekend. Dat is ongeveer 1,5uur rijden.

   Groeten en veel plezier!!!

   Reply

 41. Avatar
  June 17, 2014

  Hi!
  Je info is fantastisch!
  Ik ga er met vriendlief heen van 26 t/m 30 juni. Wij houden van feestjes als De Parade, Solar Festival, Lowlands en North Sea Jazz. Welke feestjes in dat weekend zijn dan het meest aan te raden vind jij?!

  Thanks again! keep up the great work!

  grt! Maartje

  Reply

  • Avatar
   June 17, 2014

   Bedankt voor je compliment Maartje.

   Berlijn is best wel techno en house-gericht en omdat ik dat zelf ook meestal bezoek ben ik wat minder op de hoogte van bandjes enzo. Maar er zijn ook wel regelmatig bandjes te vinden en concerten zijn ook wel goedkoper als in Nederland. Ik weet bijvoorbeeld dat de club “Magnet” ook een zaal heeft met wat meer rock en top40 en zo zijn er zeker nog wel meer clubs te vinden.

   Een open-air is ook altijd aan te raden. Je kunt dan lekker van het weer genieten met een muziekje en de entree is normaal zo laag dat je daar, zelfs als het niet helemaal je muziek is, zeker een prima tijd hebt. Misschien Lichtpark even proberen?

   Succes!

   Reply

 42. Avatar
  May 30, 2014

  Top blog. Kijk nu al uit naar je blog over de partyspots van juli, ben er samen met een vriend van me het eerste weekend van juli, ben benieuwd wat je tips zijn voor dat weekend

  Reply

  • Avatar
   May 30, 2014

   Hoi Ralf! Ik ga zeker mijn best doen om je iets moois voor te schotelen! Mocht je nog specifieke vragen hebben hoor ik het wel!

   Reply

 43. Avatar
  May 14, 2014

  Hee!

  Ik ga van zondag 8 tot woensdag 11 juni met 1 vriend naar Berlijn en heb nu al super veel aan al je tips! Dank daarvoor.. Heb je nog een goede aanrader voor een feestje op die dagen? Zou ik super waarderen! Thanks!

  Reply

  • Avatar
   May 15, 2014

   Hoi Mark! Bedankt voor je reactie.

   Als je zondag niet te laat aankomt zou ik Karneval der Kulturen sowieso nog even meepakken. Dat artikel komt morgenvroeg online (hier het artikel van vorig jaar).

   Daarnaast zijn er op zondag ook regelmatig Open-Airs. Echt de moeite waard als het lekker weer is.

   Maandag en Dinsdag zijn veel clubs ook open maar het zijn ook in Berlijn een beetje alternatieve dagen. Woensdag heeft de Watergate vaak goede artiesten… Er komt over 2 weken ook uiteraard weer een Party-agenda voor de maand Juni.

   Veel plezier!!!

   Reply

   • Avatar
    May 21, 2014

    Ik heb het artikel gelezen ziet er heel dik uit, gaan we zeker checken!

    Top ik ga je site in de gaten houden:)

    Thanks man!

    Reply

 44. Avatar
  March 31, 2014

  Er zijn een paar facebook-groepen zoals “Open-Air Berlin” die je een beetje op de hoogte houden en Lichtpark is waarschijnlijk ook al open. Daarover heb ik een artikel geschreven en er staat ook nog een artikel van vorig jaar over open-airs op Enjoy-Berlin. Die ga ik nog updaten de komende weken… Succes!

  Reply

 45. Avatar
  March 30, 2014

  Jeetje wat gaaf dit! Super handig.
  Hoop op wat mooie updates eind juni.

  Keep up the good work!

  Reply

  • Avatar
   March 31, 2014

   Hoi Barbara, wat een leuke reactie. Bedankt voor het compliment.

   We gaan eind mei netjes een lijstje voor je maken en als je nog specifieke vragen hebt hoor ik het wel tegen die tijd!

   Reply

   • Avatar
    March 31, 2014

    Hoi,

    Leuk blog zeg! Goede informatie!
    Wij (vriendengroep; 8 man) gaan aankomend weekend naar Berlijn.
    Zijn er komend weekend nog feestjes / clubs die we echt niet moeten missen?

    Gr,

    Jochem

    Reply

    • Avatar
     March 31, 2014

     Hoi Jochem,

     Dit weekend zijn er zeker mooie feestjes in Berlijn. Maar helaas beperkt een groep van 8 man normaal gesproken de mogelijkheden wel een beetje.

     Vrijdag komt Lexer in Magdalena en die hebben een prima deurbeleid. Misschien is dat iets? Zaterdag zou ik naar Magit Cacoon gaan of als het weer goed is naar één van de open-airs.

     Veel plezier en misschien tot vrijdag dan!

     Reply

     • Avatar
      March 31, 2014

      Hoi,
      Dank voor je snelle reactie!
      Dat zijn zeker interessante feestjes, we zullen eens kijken komend weekend.

      Je hebt het over open-airs; de weersvooruitzichten voor komend weekend zijn best goed, hoe weet je waar de open airs zijn?

      Gr,

      Jochem

 46. Avatar
  March 30, 2014

  Goed bezig met die lijstjes!!
  Toevallig nog tips voor clubs waar ze 5 april wat meer stevige techno draaien? Muziek belangrijker dan de locatie ;)

  Reply

  • Avatar
   March 31, 2014

   Hoi Martin, bedankt voor je reactie. Vandaag komt mijn lijstje voor April online en daarin staat Magit Cacoon op 5 April, maar dat is niet echt Techno.

   Ben je er vrijdag ook al? Anja Schneider kan jij sowieso wel waarderen als je graag techno hoort.

   Qua DJs weet ik dus niet echt iets voor 5 April maar opzich kun je bij de Tresor gaan kijken? Daar wordt heel stevig gedraaid.

   Verder zijn er in Stattbad Wedding, Golden Gate en About-Blank ook meestal wel techno-feestjes te vinden.

   Hopelijk helpt dit je een beetje! Succes!

   Reply

 47. Avatar
  March 27, 2014

  Wanneer komen de tips van april?

  Reply

  • Avatar
   March 27, 2014

   Ergens in het begin van volgende week. Er staan veel mooie feestjes in!

   Reply

 48. Avatar
  January 26, 2014

  Prima tips. Heb je echter ook nog een goeie tip voor woe 29 en do 30 januari as?

  Reply

  • Avatar
   January 27, 2014

   Het hangt natuurlijk een beetje van jullie smaak af.

   Woensdag is de Magdalena altijd gratis, line-up is niet super verder of je moet van Drum&Bass houden.
   James Holden is wel de moeite waard, die komt woensdag in HAU (kreuzberg).

   Donderdag zou ik persoonlijk naar Oliver Raumklang in Suicide Circus gaan, maar omdat het doordeweeks is kun je ook een gokje wagen bij grotere clubs waar je in het weekend misschien niet zo makkelijk binnen komt (berghain, wilde renate)

   Succes!

   Reply

 49. Avatar
  January 19, 2014

  Heel tof om te lezen dit alleen gaan wij vrijdag 31 jan voor de eerste keer (!!!) een weekendje naar Berlijn…en dat weekend heb je niet beschreven ;-) dus als je nog goede tips hebt dan zijn ze heel erg welkom!

  Reply

 50. Avatar
  January 04, 2014

  Jeej! Hier worden wij nou heel erg blij mee..
  Kom maar op met de maandelijkse update’s! :)
  Wie weet komen we je nog wel eens een keer tegen.
  Groetjes

  Reply

  • Avatar
   January 06, 2014

   Hoi Jeanine, leuk dat ik je blij kan maken met de party-agenda! Ik zal mijn best doen om maandelijks iets leuks samen te stellen.

   Als de feestjes je bevallen komen we elkaar vast een keer tegen!

   Groeten!

   Reply

<