Uitgaan in Berlijn: De beste feestjes in November 2018

Uitgaan in Berlijn is een ervaring op zichzelf. Er zijn weinig steden in Europa die op het gebied van uitgaan meer te bieden hebben als de hoofdstad van Duitsland. Veel verschillende muziekstijlen, genoeg gave feestjes en een groot aantal toffe clubs maken Berlijn een walhalla voor alle party-liefhebbers ter wereld.
berlin-

De clubs in Berlijn

CNN-Travel heeft in November 2012 verschillende nightlife-cities met elkaar vergeleken en het uitgaan in Berlijn eindigde op de tweede plek. De clubs in Berlijn scoorden het maximale aantal punten op het gebied van openingstijden en muziek. Als je vaker bent wezen uitgaan in Berlijn kun je dit waarschijnlijk alleen maar bevestigen want veel clubs hebben inderdaad extreme openingstijden en de muziek en line-up zijn van bijzondere kwaliteit. Veel DJ’s die buiten Berlijn voornamelijk op grote festivals draaien zijn in de clubs in Berlijn regelmatig te zien voor 10-15 Euro. Uitgaan in Berlijn is een geweldige ervaring en de prijzen van drankjes liggen een stuk lager dan veel andere hoofdsteden in Europa.

Feest-Agenda

Doordat er zoveel clubs in Berlijn in de aanbieding zijn, kan het handig zijn om een beetje op weg geholpen te worden met je keuze voor een leuke vrijdag of zaterdagavond. Niet iedereen is druk met de meest recente muziek, DJ’s en de opening van nieuwe clubs in Berlijn. Daarom gaan we je op Enjoy-Berlin maandelijks een party-agenda aanbieden met de tofste locaties om te gaan stappen in Berlijn.

Techno/Deephouse

In Berlijn richt een groot deel van de clubs zich voornamelijk op de muziekstijlen house en techno. Toch komt het bij het selecteren van evenementen altijd voor een groot deel op smaak aan. Om mijn keuzes te onderbouwen zal ik echter bij alle suggesties verklaren waarom ik vind dat een feestje of specifieke club in Berlijn de moeite waard is. Ook zal ik links naar de muziek plaatsen zodat je zelf kunt beoordelen of het je bevalt en alvast in de stemming kunt komen voor het uitgaan in Berlijn. Het kan dus zijn dat je het niet met alle suggesties eens bent maar dan ben je welkom om een reactie achter te laten voor events die ik een keer moet overwegen.

 

 

Uitgaan in Berlijn: November 2018

Ook in de maand November staan er weer enkele toffe feesten in Berlijn in de planning. De temperaturen zijn ondertussen ook in Berlijn vrij laag dus open-airs zul je jammer genoeg niet meer tegenkomen. Toch hoef je je in de weekenden niet thuis op de bank te verstoppen want er zijn genoeg toffe feestjes in Berlijn te vinden. De clubs hebben de mogelijkheid grote namen weer wat meer naar Berlijn te halen omdat ze ook wat minder concurrentie van alle zomerse festivals hebben. Er staat deze maand dus weer genoeg moois op de planning.

Mano le Tough, AndHim, Koletzki en meer

Ook in November komen er weer een groot aantal grote namen naar Berlijn. Tijdens het uitgaan in Berlijn kun je onder andere gaan genieten van DJs als Mano le Tough, Bebetta, AndHim, Oliver Koletzki, Bondi en vele andere topacts. Wanneer je een beetje in de stemming wilt komen kun je enkele goede house mixtapes op mijn hobbyblog LoudNoises beluisteren. Ook zijn er in November weer genoeg leuke plekken om doordeweeks te gaan feesten in Berlijn, deze kun je helemaal onderaan het artikel terugvinden.

Hieronder volgen de beste feestjes in Berlijn voor de maand November 2017. Omdat de maand in het weekend begint, heb ik ook nog één feestje van Juni overgenomen aangezien de maand November dit weekend pas begint. Je kunt naar beneden scrollen of op één van de links hieronder klikken:

 • 02.11.2018 – Nico Stojan in Birgit
 • 03.11.2018 – AndHim in Watergate
 • 09.11.2018 – Robert Hood in Tresor
 • 10.11.2018 – Nils Ohrmann in Golden Gate
 • 16.11.2018 – Bondi in Kater Blau
 • 17.11.2018 – Oliver Koletzki in Mensch Meier
 • 23.11.2018 – Bebetta in Ritter Butzke
 • 24.11.2018 – Mano le Tough in Berghain
 • Party during the week in Berlin
 •  
   

  02.11.2018 – Nico Stojan in Birgit

  Birgit & Bier zit op loopafstand van station Schlesisches Tor en is naast een goede club ook bekend als locatie waar je overdag heerlijk kunt chillen en regelmatig goede open-airs georganiseerd worden. De Birgit & Bier bestaat heeft vooral een hele toffe stijl en er treden regelmatig bekende DJs op. Een voordeel is ook dat als je overdag al aanwezig geweest bent, je binnen kunt blijven en kunt genieten van het avondprogramma. Al met al is Birgit & Bier een heerlijke tent om in de zomer een keer te gaan kijken!

  Nico Stojan (© Facebook.Com/Nico.Stojan.Music)
  Nico Stojan (© Facebook.Com/Nico.Stojan.Music)

  Nico Stojan is geboren en getogen in Berlijn en heeft een flinke muziek-carriere achter zich. Hij begon met muziek maken in het begin van de 90er jaren en daarna is het eigenlijk alleen maar bergop gegaan. De laatste 10 jaar heeft hij op bijna alle grote Duitse festivals gespeeld en ook de meeste bekende clubs in Europa kent hij van binnen. Als je voor het stappen in Berlijn naar zijn muziek wilt luisteren kun je op deze link klikken.

  DJs: Nico Stojan
  Club: Birgit & Bier
  Adres: Schleusenufer 3
  Entree: 10-15 Euro
  Muziek: Techno, Electro
  Link naar evenement: Birgit & Bier Facebook

   

   

  03.11.2018 – AndHim in Watergate

  Wanneer je van grote namen tijdens het uitgaan in Berlijn houdt, is de Watergate jouw club. De club Watergate is een iets prijzigere club die gelegen is op de grens van de wijken Friedrichshain en Kreuzberg. De club is vooral populair doordat je een geweldig uitzicht over de Spree hebt en de club dus een extreem goede line-up in de aanbieding heeft. Deze maand is het de combinatie van H.O.S.H. en Karmon die me persoonlijk enorm aantrekt. Als je meer wilt lezen over de Watergate kun je een kijkje nemen in dit artikel.

  AndHim DJ Duo
  De twee vrienden van AndHim(© facebook.com/andhimmusic)

  Dat AndHim een populair DJ-Duo is komt op hun facebook, Soundcloud en website naar voren. De twee Duitse jongens zetten geweldige optredens neer en zijn daarnaast ook goed voor een heerlijk stukje humor. Dat komt bijvoorbeeld naar voren in de club van het nummer Boy,Boy,Boy. AndHim is te vinden op alle grote festivals in Europa maar hebben ook al tours in Amerika, Australië en andere continenten gedaan. Op deze Zaterdag in November kun je deze jongens dus voor 15 euro gaan bekijken in Berlijn in de Watergate.

  DJs: AndHim
  Club: Watergate
  Addree: Falckensteinstraße 49
  Entree: 15 Euro
  Muziek: House, Techno
  Link naar feest: Watergate Website

   
   

  09.11.2018 – Robert Hood in Tresor

  De Tresor is één van de meest unieke clubs in Berlijn. De club ligt in de Köpenickestrasse in Berlin-Mitte en bevindt zich in zijn geheel ondergronds. Door het overmatig gebruik van blacklight, rook stevige techno is de Tresor niet voor iedereen weggelegd maar weldegelijk een ervaring op zichzelf. De Tresor ligt op loopafstand van station Jannowitzbrucke en het deurbeleid is voor Berlijnse begrippen redelijk te noemen.

  Robert Hood
  Robert Hood

  Robert Hood is een bekende Dj uit Detroit die regelmatig in Europa op komt treden. Berlijn is daarbij een stad die hij gelukkig vaak genoeg aandoet, zo ook in Januari 2015. Robert Hood heeft bijna 100.000 fans op Facebook en staat dan ook op vele grote Festivals in Nederland en de rest van Europa. Zijn muziek valt in de categorie minimal/Techno en Robert Hood behoort tot het label M-Plant. Meer informatie en enkele sets kun je vinden op Soundcloud.

  DJs: Robert Hood
  Club: Tresor
  Adres: Köpenickestraße 70
  Entree: 10-12 Euro
  Muziek: Techno
  Link naar evenement: Tresor Website

   

   

  10.11.2018 – Nils Ohrmann in Golden Gate

  De Golden Gate is één van de rauwere clubs in de hoofdstad van Berlijn. De club is gelegen in een vervallen gebouw tussen Jannowitzbrucke en Alexanderplatz en uit ervaring weet ik dat je er beter niet te netjes uit kunt zien waneer je hier graag naar binnen wilt. De club heeft extreme openingstijden en past perfect in het plaatje van het uitgaan in Berlijn. De line-up is niet vergelijkbaar met de grote namen van Watergate of Ritter Butzke maar er komen regelmatig talentvolle DJs naar de Golden Gate.

  Nils Ohrmann
  Nils Ohrmann (© facebook.com/pg/nils.ohrmann)

  Zoals de naam al doet vermoeden is Nils Ohrmann een Duitse DJ die samen met Daniel Steinberg het label Arms & Legs heeft opgezet. Nils Ohrmann maakt al vele jaren muziek en zoekt in zijn livesets altijd naar een fijne mix tussen verschillende muziekstijlen. Waarschijnlijk zal hij op deze avond in Berlijn eerder wat stevigere beats uitzoeken maar toch verwacht ik een lekkere veelzijdige set. Wanneer je zijn muziek eerst even wilt beluisteren, kun je hier een liveset in de Golden Gate terugluisteren.

  DJs: Nils Ohrmann
  Club: Golden Gate
  Adres: Dircksenstrasse 78
  Entree: 10-12 Euro
  Muziek: Techno
  Link naar evenement: Golden Gate

   
   

  16.11.2018 – Bondi in Kater Blau

  Een van de meest beroemde clubs in Berlijn was lange tijd de Kater Holzig. In dit artikel kwam al naar voren dat je in de Kater geweldig kon feesten in Berlijn. Maar de Kater Holzig is enkele jaren geleden gesloten en dat was natuurlijk een groot verlies voor het nachtleven van Berlijn. Gelukkig werd een nieuwe Kater geopend: De Kater Blau. De eigenaren hebben het wederom voor elkaar gekregen een unieke sfeer neer te zetten en dit is dan ook een club die je echt een keer bezocht moet hebben. Jammer genoeg is het deurbeleid niet erg soepel, dus zorg dat je een plan B hebt.

  DJ Bondi
  Bondi Live in Ritter Butzke (© facebook.com/bondi.live

  Het is altijd extra speciaal als DJs live een instrument bespelen op het podium. Bondi is zo´n DJ-Duo die tijdens hun livesets vaak nog enkele instrumenten bespelen. Deze jongens (Daniel Archut & Alexander Schug) zijn beide geboren in Berlijn en worden in een snel tempo populairder. Als je het mij vraagt zijn ze een goede reden om dit feestje in Berlijn te bezoeken.

  DJs: Bondi (Live)
  Club: Kater Blau
  Adres: Holzmarktstraße 25
  Entree: 14 Euro
  Muziek: Techno, House
  Link naar evenement: Kater Blau website

   

   

  17.11.2018 – Oliver Koletzki in Mensch Meier

  De club Mensch Meier is tot nu toe nog niet in deze lijst met feestjes in Berlijn voorgekomen. Toch wordt de club elke week enorm goed bezocht omdat de sfeer er enorm goed is en het precies uitdraagt waar Berlijn voor staat. De mensen achter Mensch Meier hebben ook een eigen floor op het Fusion Festival dus dat moet je wel een beetje een indruk geven van de sfeer en het publiek in deze club. Dit is positief want ruzie zul je op Fusion Festival en in deze club niet snel krijgen. Het gaat om samenzijn, gezelligheid en lekker lang met elkaar dansen. Mensch Meier is zeker de moeite waard als je Berlijn echt wilt voelen.

  Oliver Koletzki
  Oliver Koletzki (© www.facebook.com/OliverKoletzki))

  Oliver Koletzki is een vrij grote naam in de muziekwereld. Hij draait al vele jaren mee en zijn label Stil vor Talent brengt veel gerespecteerde DJs voort. Ook onze Nederlandse Illesnoise zit sinds een paar maanden bij dit label en zal aanwezig zijn op deze avond. Oliver Koletzki zal zelf ook optreden en verder zijn Kellerkind, HVOB en nog enkele toppers van de partij. Wanneer je je wat meer in de muziek wilt verdiepen kun je in dit artikel een lekkere mixtape van Oliver Koletzki vinden.

  DJs: Oliver Koletzki
  Club: Mensch Meier
  Adres: Storkower Straße 121
  Entree: 10-15 Euro
  Muziek: Techno, House, Electro
  Link naar website: Mensch Meier

   
   

  23.11.2018 – Bebetta in Ritter Butzke

  De Ritter Butzke is een club die eigenlijk elke maand minstens één keer vertegenwoordigd is in deze lijst. Ook deze maand hebben ze weer een paar toffe feestjes op de planning staan. Als je graag een keer in een originele en typische club wilt uitgaan in Berlijn, zul je het hier zeker naar je zin hebben. De locatie is top en zoals gezegd is de line-up meestal te vergelijken met een gemiddeld festival in Nederland. Clubs als Ritter Butzke doen je altijd realiseren hoeveel er mogelijk is in deze bijzondere stad. De stijl is gewoon net even anders als je gewend bent en ook de sfeer is uniek.

  Bebetta
  Bebetta gaat optreden in Berlijn (© facebook.com/bebetta/)

  Bebetta is een vaste klant op grote festivals als Fusion en Feel-Festival techno-feestjes. Deze vrouwelijke DJ heeft een erg onschuldig uiterlijk maar zet een hele stevige techno-liveset neer. Haar muziek is echter wel veelzijdig en ze kan een zaal erg goed op zijn kop zetten. Wanneer je zelf een indruk wilt krijgen van haar muziek, klik dan hier voor een liveset op het Feel Festival 2015.

  Gratis 2 gastenlijst-plekken winnen?
  Zoals al vaker heb ik ook deze maand weer de mogelijkheid om 2 gratis gastenlijst-plekken weg te geven voor het bovenstaande feestje. Het enige wat je hoeft te doen is een vriend(in) taggen onder deze post op onze Facebook-pagina. De winnaars van deze giveaway worden vervolgens ongeveer een dag voor het feestje bekend gemaakt op Facebook!

  DJs: Bebetta
  Club: Ritter Butzke
  Adres: Lobeckstrasse 30
  Entree: 12-14 Euro
  Muziek: Techno/House
  Link naar evenement: Ritter Butzke

   

   

  24.11.2018 – Mano le Tough in Berghain

  Berghain is waarschijnlijk de beroemdste club van Berlijn. Als je een keer bijzonder wilt uitgaan in Berlijn, kun je eigenlijk niet om de Berghain heen. Het enige probleem is: Het is niet eenvoudig om binnen te komen in deze club. Er staan meestal een lange rij en minimaal de helft van de bezoekers wordt niet binnen gelaten. Daarbij zijn vooral groepjes mannen niet erg geliefd bij de uitsmijters. Maar je kunt natuurlijk lekker met een biertje in je hand in de rij gaan staan: Je hebt weinig te verliezen en erg veel te winnen. Het wachten of je binnen mag komen hoort ook een beetje bij het uitgaan in Berlijn en als je eenmaal binnen bent is het genot des te groter. Berghain is meerdere keren uitgeroepen tot beste club in de wereld dus je kunt er vanuit gaan dat je een goede avond zult hebben als je eenmaal binnen bent.

  Mano Le Tough
  Uitgaan in de Berghain? Mano le Tough komt deze maand (© facebook.com/pages/mano-le-tough)

  De line-up in de Berghain is eigenlijk altijd bovengemiddeld te noemen. Grote DJs willen graag in de Berghain optreden en jonge DJs voelen zich zelfs vereerd om voor een prikkie te komen draaien. Op 19 December zal Mano le Tough aanwezig zijn. De echt naam van deze DJ is Niall Mannion en hij geboren in Ierland. Hier is een liveset te luisteren als je in de goede stemming wilt komen voor het uitgaan in Berlijn.

  DJs: Mano le Tough
  Club: Berghain
  Adres: Am Wriezener Bahnhof 70
  Entree: 14 Euro
  Muziek: Deephouse/Techno
  Link naar feest: Berghain

   
   

  30.11.2018 – Tyree Cooper in Griessmuehle

  De Griessmühle is één van de vele Berlijnse clubs met een geniale locatie. De club ligt direct aan het water en heeft een grote tuin met veel typisch Berlijnse meubels en gadgets erin. De Griessmühle staat er ook om bekend dat de sfeer erg goed is en de mensen lekker relaxed. De club is gevestigd aan de Sonnenallee en kan dus ook via het gelijknamige station bereikt worden. Zeker als je in de zomer een keer wil gaan stappen in Berlijn is dit echt een aanrader. Een voordeel van de Griessmühle is overigens ook dat je met je ticket van vrijdag ook zaterdag en zondag nog naar binnen mag: Dus één keer betalen voor een heel weekend feesten.

  tyreecooper
  Tyree Cooper ( ©facebook.com/Tyree-Cooper-172662052090/)

  Tyree Cooper komt uit Amerika en zeker geen klein visje in de vijver van DJ’s: Hij is onder andere bekend als oprichter van de House Hiphop en heeft een lange lijst van succesvolle hits. Er is op SoundCloud niet zo veel muziek terug te vinden maar een prima mixtape kun je hier luisteren. Het is altijd wel even afwachten of Tyree Cooper ook echt deze muziekstijl zal gaan draaien, het kan ook goed zijn dat hij iets meer in de Techno-richting gaat.

  DJs: Tyree Cooper
  Club: Griessmühle
  Adres: Sonnenallee 221
  Entree: 12 Euro
  Muziek: House, Techno
  Link naar evenement: Griessmühle

   
   

  Doordeweeks uitgaan in Berlijn

  In een wereldstad gaat het niet alleen in de weekenden uitgaan. Ook doordeweeks kun je in Berlijn regelmatig van goede DJ’s en toffe feestjes genieten. Elke week zetten we ook drie feestjes op een rijtje die niet in het weekend vallen maar toch de moeite waard zijn. Wanneer je doordeweeks wilt uitgaan in Berlijn kun je hieronder onze suggesties vinden:

  • Thursday 8 November – Matthias Kaden in Watergate
  • Tuesday 13 November – Smash TV in Suicide Circus
  • Thursday 15 November – Philip Bader in Wilden Renate

  Hopelijk helpen deze tips je om een beslissing te maken wanneer je wilt uitgaan in Berlijn. Mocht je suggesties hebben of ons uit willen nodigen voor een bepaald event die we in overweging moeten nemen, kan je altijd een comment achterlaten.

  The author: Job

  Mijn naam is Job en ik ben in 2012 naar Berlijn vertrokken omdat ik een leuk meisje in Australië had leren kennen. Sinds meer dan 5 jaar schrijf ik over de mooiste plekjes, leukste activiteiten en gaafste evenementen in Berlijn.

  113 Comments

  • Hoi Job!
   Wij (5 vrienden; veertigers/vijftigers) zijn nogal fan van trance / dance muziek. Ik vind het nog niet zo makkelijk om daar goede clubs voor te vinden in Berlijn (wij zijn er 23/24 nov). Veel van wat jij aanbeveelt (in bijv Watergate) is te licht voor ons ( van deep house en die boiler room muziek vallen we in slaap; het mag wat meer knallen). Heb jij enkele tips voor ons?
   Alvast dank!

   • Hoi Dick,

    je reactie komt me heel bekend voor, hadden jullie hem ook al op mijn Engelse blog gezet? :)

    Het is niet zo makkelijk om house-muziek in Berlijn te vinden. Techno is hier wel echt de baas om het zo maar te zeggen. Zelf vind ik ook sets met melodie het leukst bij het feesten, maar zelfs rustigere DJs als Illesnoise en Oliver Schories spelen in Berlijn vaak hardere sets als in Nederland.

    Op de 23ste komt Bebetta in de Ritter Butzke en ik denk dat jullie het, ondanks de stevige muziek, wel naar je zin zullen hebben. Je kunt op mijn blog ook nog gastenlijst-plekken winnen, kijk maar eens in het artikel.

    Groeten uit Berlijn!

  • We zijn druk met de planning voor een weekend weg in Berlijn en dan willen we wel een paar clubs bezoeken weet jij bij welke clubs we vooraf tickets kunnen kopen of dat we wellicht een VIp tafel kunnen nemen om zeker te zijn dat we bij een bepaalde DJ naar binnen kunnen.

   Gr

   Nick

   • Hoi Nick,

    dat heeft meestal met de organisator van het feestje en minder met de club te maken. Dit zijn best vaak twee verschillende dingen. Je kunt regelmatig tickets kopen bij Ritter Butzke, Chalet en Suicide Circus. Het beste even op hun site kijken.

    VIP-Tafels heb je in de clubs waar ik over schrijf niet. Dan zou je meer in het westen moeten zoeken, daar is het al snel wat meer chique.

    Veel plezier!

    Job

  • Ik ga een bezoekje brengen aan Berlijn tussen 23 en 26 december met 2 vrienden. Zijn er met de kerstdagen nog feestjes? En misschien een off-topic vraag: zijn de kerstmarkten/winkels met de kerstdagen open?

   Groet

   • Hoi Lev,

    best veel clubs zijn dicht met kerst maar als ik zou moeten kiezen zou ik op de 25ste naar Marlon Hoffstadt in About Blank gaan en de 26ste waarschijnlijk naar Suicide Circus (maar meer bij gebrek aan beter).

    Wanneer je meer wilt lezen over de openingstijden van de kerstmarkten kun je het beste dit artikel lezen.

    Succes en veel plezier!

    Job

   • Hoi Caroline,

    we schrijven altijd aan het einde van de maand over de komende maand dus aan het einde van December komen de feestjes in Januari 2018 online.

    Even geduld hebben dus :)

    Veel plezier alvast!

  • Hey!
   leuke site met goede tips! Binnenkort ook Kollektiv Turmstrasse in Watergate! Ik zou ze zeer graag zien, maar ik ben 20 jaar. Nu lees ik op je blog dat je bij Watergate zelfs niet moet proberen als je nog geen 21 bent. Checken ze echt ID’s bij iedereen, of gebeurt ook dat selectief (zolang je er oud genoeg uitziet)? Ik heb wat expertenadvies nodig! :)

   Bedankt!

   • Hoi Anna,

    Nee, ze controleren zeker niet iedereen dus ik zou het gewoon proberen. Een risico dat je niet binnen komt heb je altijd hier en een reden zeggen ze je ook meestal niet. Misschien als eerste in je groep proberen en als het niet lukt ben je in 5 minuten ergens anders.

    Succes!

  • Hi! Toffe blog. Onwijs blij met al je goede adviezen. Zelf een groot van van deephouse en techno. Heb jij nog weet van leuke feestjes op 9 t/m 12 april?

   • Hoi Laura,

    bedankt voor de vriendelijke woorden.

    We zijn bezig met de feestjes in April dus morgen zou je die eigenlijk moeten kunnen lezen. Hopelijk zit er ook wat bij voor jullie!

    Groeten,

    Job

  • Heey!

   Wij gaan in de kerstvakantie van 27-30 dec naar Berlijn.
   Staan er dan leuke feestjes op de planning? Toevallig ook UK-garage?
   Onze voorkeuren zijn techno/house, R&B of UK.

   Alvast bedankt.

   Groetjes uit Nederland

   • Hoi Dewy,

    aan het einde van November maken we de Party-Kalender van December.

    Er zit meestal een speciaal deel in met feestje tussen Kerst en Oud&Nieuw.

    Hopelijk zit er dan een leuk feestje voor jullie tussen :)

    Veel plezier!

  • Hoi hoi!

   Ik ga 22 tot 26 september naar Berlijn zijn er toevallig dat weekend nog leuke feestjes of festivals?
   Of toevallig nog andere tips?

   Groetjes Maris

  • Hoi Job,

   Ik ga volgende week weer naar Berlijn en wil wat clubs ontdekken waar ik nog niet geweest ben. Nu twijfel ik voor de vrijdag tussen About Blank en Bitter Rutzke, weet jij welke qua sfeer het meest ‘vriendelijk’ is? En zie dat Sisyphos dan het hele weekend geopend is, is het dan een optie daar zondagmiddag/-avond heen te gaan of is het beste er dan wel af?

   • Hoi Sam,

    persoonlijk vind ik de About:Blank een toffere club maar het ligt beide wel heel erg aan de avond. In de Ritter Butzke lopen meestal wat meer toeristen en ik heb daar wat onvriendelijke ervaringen met de uitsmijters gehad. Daarentegen hebben ze in de Ritter Butzke meestal wel een paar grote namen op het programma staan, in About:Blank zijn het eerder lokale helden.

    Sisyphos kun je rustig heengaan zondagmiddag, meestal is er dan nog genoeg te beleven.

    Succes!

  • Hee! Super toffe pagina! Wij willen van 18 t/m 21 augustus naar Berlijn gaan. Heb je nog tips voor het stappen/concerten/evenementen?

   • Hoi Lauwerszz,

    dit weekend ga ik de party-kalender voor volgende maand maken dus hopelijk kun je daarin wat vinden. Staat weer genoeg moois op het programma in Augustus!

    Veel plezier!

   • Hi Mo,

    You should go to Magdalena tonight, Kollektiv Ost is great if you like Techhouse.

    Have fun!

  • Hi Job,

   Altijd handig goede info te krijgen uit eerste hand! Heb je toevallig nog tips qua stappen voor woensdag 4 mei en donderdag 5 mei?

   groeten

   • Hi Koen,

    woensdag 4 Mei kun je ervoor kiezen om AndHim in de Watergate mee te pakken. Heel goed DJ-Duo is dat.
    Donderdag zijn er overdag heel veel open-airs en s’avonds zou ik de Garden Opening in Chalet bezoeken. Goede line-up en prima locatie.

    Veel plezier!

   • Job, top dat je nog even gereageerd. We gaan daar zeker even een drankje doen!

    groet,
    Koen

  • Hi, leuk dat ik op je site terecht ben gekomen, ik ga hm zeker in de gaten houden. Elk jaar weer gaan wij naar Berlijn en voelt het als thuis komen. Nu zijn wij niet zulke stappers, althans niet meer. Om eens een keer iets anders mee te maken hebben we dit jaar het Nhow hotel geboekt eind juli om precies te zijn. Door de weekse dagen dus. Ik zou graag weer een naar een club gaan, hoe geen hele avond, hoeft geen dure club te zijn, gewoon lekker op zn Berlijns, een fout donker techno feestje ofzo. Ik wil gewoon weer ns de sfeer proeven, al is het maar voor een uurtje, heb je tips?

   Grtz Wendy

   • Hoi Wendy,

    bedankt voor je reactie.

    Eigenlijk passen bijna alle clubs die wij maandelijks posten bij jouw beschrijving. Clubs als Suicide Circus, Tresor, Ritter Butzke en Kosmonaut zou je kunnen bezoeken.

    Je hebt geen datum genoemd in je reactie maar als je volgende maand in Berlijn bent kun je vanaf begin volgende week ook de nieuwste kalender weer op onze blog vinden.

    Groeten!

   • Hi, dank voor je reactie! In zijn de laatste week van juli in Berlijn. Je site staat nu in mijn favorieten, ik ga het zeker in de gaten houden! Ik zal je ook even liken op fb, dan zie ik vast ook het en ander voorbij komen! Thanx!!

  • Hey,

   Ik ben het weekend van 9 april in Berlijn, zijn er dan leuke techno feestjes? (Type maceo plex/tale of us/Nina kraviz/…)

   Bedankt!

   • Hoi Caroline,

    het artikel komt vandaag of morgen online, waarschijnlijk gaan we voor Ritter Butzke omdat daar Solomun, HOSH en nog een paar flinke jongens gaan draaien.

    Waarschijnlijk kunnen we ook weer vrijkaarten weggeven, daarvoor moet je onze facebook-pagina in de gaten houden.

    Veel plezier!

  • Hey ik ga van zondag 27 maart tem 30 maart naar Berlijn
   Zijn er dan goede feestjes in Berlijn op zondag maandag of dinsdag ?
   In club tresor is er precies wel een feestje iemand een beetje uitleg of een tip voor een ander leuk feestje ?

   • Hoi Kenny,

    je kunt het beste even op Resident Advisor kijken. Stad instellen en dan kun je bij Programma zien wat er op die dagen te doen is.

    Zondag is ook een goede dag om naar de Berghain te gaan, dan is de kans veel groter dat je binnenkomt.

    Succes!

  • hey wij gaan met 6 vrienden naar berlijn om eens stevig te feesten is er toevallig een techno feestje op 19/2/2016 of 20/2/2016 thnx soraya

   • Hoi Soraya,

    er staan al twee goede feestjes in mijn party-kalender. Voor het feestje in de Ritter Butzke kunnen we ook een groot aantal vrijkaarten weggeven.

    Kijk daarvoor even op onze Facebook-page, daar komt begin volgende week de actie online.

    Succes!

  • Hi Job! Wij gaan van 4 tot 8 februari naar Berlijn, heb je toevallig ook al de agenda van februari? En weet jij of er op zondag ook clubs open zijn? Dan kan ik mijn verjaardag daar vieren! Groetjes

   • Hi Beau,

    die kalender komt eind Januari online dus je moet nog ongeveer een weekje geduld hebben.

    Veel plezier!!!

  • Hee,

   Wat een handige website!

   Ik ga samen met 2 vrienden en 1 vriendin naar berlijn. We lezen veel over het CTM festival. Op vrijdag 5 februari staat het bij berghain op het programma. Kun jij iets zinnigs zeggen over het programma en de muziekstroom?

   Groetjes

   • Hoi Patrick,

    Bedankt voor je reactie. De muziekstroom in de Berghain is eigenlijk bijna altijd vrij stevige techno.

    Op de website kun je meer informatie vinden over de DJs die aanwezig zullen zijn.

    Succes!

  • Hi. Welke zijn de meer high-end clubs in Berlijn ? Ik ben een paar jaar geleden bij Felix geweest, en dat was best een leuke ervaring.

   Groetjes.

   • Hoi Max,

    de echte High-End Clubs zitten in het Westen van Berlijn. In mijn lijstje is vaak de Watergate te vinden, die club ziet er ook vrij netjes uit en het publiek is vaak wat netter qua kleding.

    In het oosten zitten verder vooral veel rauwe clubs.

    Succes ermee!

  • Is de party-agenda voor december toevallig al in aantocht? Ik ga met een groepje vrienden met oud en nieuw naar Berlijn en we zijn hard op zoek naar een leuk feestje. We zijn niet van het hardere werk, maar in de latere uurtjes schuwen we het ook niet..

   • Hi Diik,

    Helaas kom ik daar niet aan toe tot het einde van de maand. Denk dat hij kort na het laatste weekend van November online komt.

    Zijn jullie er ook met Oud&Nieuw, dan kun je even een kijkje nemen in dit artikel.

    Veel plezier in Berlijn!

    Groeten!

  • Hoi hoi! Ik zit momenteel in de trein naar berlijn voor werk. Heb jij voor vanavond tips? Is er een rauw feestje op dinsdag? Alvast bedankt!

   Tom

   • Hoi Tom,

    Sorry, ik was op vakantie toen je reactie binnen kwam. Hoop dat je nog wat leuks gevonden hebt!

    Groeten,

    Job

  • Wat een super handige website dit! Ik ga volgend weekend (4-6 september) voor de 3e keer dit jaar naar Berlijn met vrienden en vroeg me af waar we het beste kunnen gaan stappen? We gaan dit weekend namelijk voor de feestjes en laten de culturele dingen even achter ons. We houden van techno, maar niet té ‘deep’ af en toe een climax is wel gewenst, of een afwisseling met een house-zaal/gedeelte? Nu lees ik goede verhalen over Watergate en Tresor, kan jij dit met onze specifieke muzieksmaak ook aanbevelen? Of weet je wellicht nog wel wat meer clubs? Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

   • Hoi Bart,

    Leuk dat jullie naar Berlijn komen. Feesten is altijd een goede reden :)

    Watergate en Tresor zijn wel twee zeer verschillende clubs. Watergate is een “mooie club” en daardoor wat minder Berlijns. Prijzen zijn iets hoger en de club ziet er tiptop uit. Tresor is daarentegen weer een echte rauwe Berlijnse Club waar het donker is en je elkaar amper kunt verstaan. Daar is de muziek ook een stuk rauwer en harder als bij Watergate.

    Als het lekker weer is denk ik dat jullie in Sisyphos wel een hele leuke avond kunnen hebben. Verder is ook About:Blank een club waar ik het altijd naar mijn zin heb. Als jullie met een groep jongens zijn moet je wel even duimen dat je binnen gaat komen, dat is bij Tresor van de clubs die ik hierboven genoemd heb waarschijnlijk het makkelijkst.

    Succes!

  • Mooie website! Ik ben van plan om eind december voor de derde keer naar Berlijn te gaan, dus ik ga de site zeker in de gaten houden. Ik heb er nu al zin in 😊

  • Ik ga 3-5 augustus naar Berlijn. Ik zie alleen echt bijna overal dat de beste feesten en clubs in het weekend open zijn. Suggesties voor bepaalde lekkere techno avondjes op doordeweekse dagen zijn zééér welkom!

   • Hoi Anthony,

    Eind deze week zet ik de party-kalender online, daar staan vast een paar mooie feestjes in.

    Als het lekker weer is kun je ook nog kijken of er een toffe open-air te vinden is.

    Veel plezier!

  • Hey

   Bedankt voor de nuttige info!
   Ik ga met een vriendinnetje vanaf 2 augustus
   Voor een paar daagjes naar Berlijn, heb je leuke tips voor feestjes voor doordeweeks? Onze voorkeur gaat uit naar : deep en tech house….. En in welk gedeelte van Berlijn kunnen we het beste een hotel pakken?

   Alvast bedankt
   Groetjes Eline

   • Hoi Eline,

    Eind deze week zet ik de party-kalender online. Ik zal mijn best doen ook wat voor doordeweeks te vinden.

    Daarnaast kun je ook nog op Resident Advisor kijken, daar kun je stad Berlijn aangeven en een datum uitzoeken.

    Veel plezier!

  • Hé,

   Ik ben al zo’n twintig keer in Berlijn geweest omdat ik daar familie woonde van mij. Nu kom ik met een heel ander doel en dat is cultuur “snuiven” en natuurlijk party machen.

   Ik ga het weekend van 31 juli naar Berlijn en ik ben benieuwd wat het aanbod is qua festivals en feesten?

   Mijn muzieksmaak gaat uit naar deephouse, techhouse, minimal, techno

   Alvast bedankt!

   Groet,

   Leon

   • Hoi Leon,

    Het feestje op vrijdag de 31ste heb ik al in de lijst gezet, de zaterdag hoort bij Juli en daarvoor moet je nog even 2 weken afwachten.

    In clubs als Ritter Butzke, Watergate en Sisyphos zijn in de zomer eigenlijk altijd wel goede feestjes te vinden!

    Succes!!!

  • Thanks voor dit overzicht! Heel handig. Samen met een vriendin ben ik van 22 tot 26 juli in Berlijn en we zullen de feestjes die in deze data vallen gaan bezoeken! Waar kunnen we volgens jou het beste ‘opstarten’ met een drankje voor we naar Watergate, Ipse of Weekend gaan? En zijn er misschien nog andere dingen/evenementen in de dagen dat wij er zijn die we niet mogen missen?

   Alvast bedankt!

   Groetjes Maggy

   • Hoi Maggy,

    Bedankt voor je reactie. De 3 clubs die je noemt liggen niet echt heel dicht bij elkaar maar ik denk dat het een hele leuke avond is als je wat gaat drinken in de Simon-Dach-Straße en daarna naar de Watergate gaat. Dat is beide op loopafstand van de Warschauer Straße.

    Als jullie willen heb ik ook nog wel 2 kaartjes voor het Holi-Festival op 25-Juli over.

    Veel plezier!

  • hee,

   Wat een goeie site. Nu voor de 2de keer naar berlijn in een half jaar en gelijk maar Melt eraan vast plakken.
   Zijn er nog goeie feestje vanaf zondag 12 juli in berlijn? We zijn allebei echte techno liefhebbers. Ik hoor het graag van je.

   Een open air ergens zou ook heel fijn zijn.
   p.s. Vorige x hele goeie tips gehad voor het uitgaan. bedankt!
   Gr. Arjan

   • Hoi Arjan,

    Leuk dat je weer naar Berlijn komt. Ik was twee jaar geleden op Melt en daar ga je het zeker naar je zin hebben!

    Je bent op zoek naar feestjes doordeweeks? Donderdag komt Magit Cacoon in Ipse en Woensdag komt Felix Kröcher in Weekend. Laatste is nogal een commerciele club maar wel een heel vet uitzicht.

    Succes ermee!

  • Hi,

   Ik ga met 4 vrienden van vrijdag 26-6 t/m zondag 28-6 naar Berlijn. We zijn allemaal meet van de earlyhouse/oldschool.

   Weet je misschien een feestje dat ons zou kunnen aanstaan?

   Thanx alvast

   Alan

   • Hoi Alan,

    Leuk dat jullie naar Berlijn komen. Zelf ben ik niet echt thuis op het gebied van early-house. Je kunt waarschijnlijk het beste even op Resident Advisor kijken, daar zie je alle feestjes in Berlijn.

    Succes!

  • Hoi,

   Wat een leuke site! Keep up the good work!
   Als verassing neem ik mijn vriendin mee naar Berlijn op 10 juli. Ze hoort het pas 9 juli…

   Zijn er al leuke feesten bekend waar wij naar toe moeten :-)
   Zijn er tot zondag ochtend en willen natuurlijk het maximale uit onze eerste bezoek aan Berlijn halen.

   Thanks alvast

   • Hoi Eric,

    Wat een leuke verassing. We zullen aan het einde van deze maand netjes de maandelijkse kalender publiceren. Daar zijn vast en zeker een paar mooie feestjes voor jullie bij.

    Mocht je speciale wensen hebben, moet je me even je smaak beschrijven of zelf op Resident Advisor kijken.

    Succes en veel plezier!

  • Klinkt super! We hebben nog een aantal tips nodig voor vandaag. Mijn vriendin is vandaag 18 geworden en dat willen we dubbel en dwars vieren in Berlijn! Als iemand nog specifieke suggesties heeft horen we dat graag natuurlijk :)
   groetjes Iris en Karien!

   • Hoi Meiden, ik lees dit helaas te laat maar hoop dat jullie een leuk feestje hebben kunnen vinden.

    Als jullie er zondag nog zijn: Er is een geweldige open-air in Rummelsburg, georganiseerd door Stil vor Talent.

    Succes en veel plezier!

  • Oh en wij zijn met een groep mannen van rond de 25 jaar, waar moeten we op letten om de Berlijnse clubs binnen te komen? Ik hoor van veel mensen dat je veel clubs als buitenlander niet binnen komt en dat ze ook niet heel dol zijn op grote groepen mannen (en dat je dus los van elkaar naar binnen moet)? Geldt dat ook voor Ritter Butzke en Kater Blau?

  • Thanks voor de mei-update, hier kan ik wat mee! :)

   Ik kwam ook nog de outdoor FRÜHLINGSGEFÜHLE OPEN AIR bij KPAX tegen, is dat ook leuk? En trekt dat een beetje publiek bij lekker weer?

  • Erg tof dit! Bedankt voor de moeite die je erin steekt. Ga je ook zo’n lijst maken voor de maand mei? Ik ben er van 7 t/m 10 mei namelijk :) (zin in!).

   Ik heb al zoveel mogelijk info opgezocht (o.a. gecheckt welke feestjes ik zelf kon vinden als ik er ben) en ik krijg het idee dat het allemaal wel heel erg techno-georiënteerd is in Berlijn, klopt dat? Ik heb zelf liever wat meer deep house en eventueel techno als afsluiting

   Is er voor Duitsland / Berlijn toevallig ook een soort Partyflock agenda met een duidelijk overzicht van de feestjes incl. genre? Of is dat http://www.residentadvisor.net?

   • Hoi Jan,

    Bedankt voor je reactie en de complimenten.

    We zitten blijkbaar redelijk op één lijn qua muzieksmaak en ik vind ook vaak dat het teveel techno-georienteerd is hier. Ook DJs waarvan je zou verwachten dat ze iets meer melodie in hun sets gooien, beuken er in Berlijn lekker op los. Dat wil niet zeggen dat ik niet regelmatig hele vette livesets hoor, maar je moet een beetje geluk hebben.

    Om te antwoorden op je vraag: Eind volgende week komt die party-agenda online. Verder kan ik je alleen maar aanraden een club op te zoeken die 3-4 zalen heeft (Wilden Renate, Ritter Butzke), zodat je dan in ieder geval in één zaal iets gaat vinden wat je graag hoort.

    Succes!

    Ps. Als je graag Deephouse hoort, denk ik dat je mijn Nederlandse blog Loudnoises.nl wel kan waarderen!

   • Mooi, het komt me goed uit dat we redelijk op één lijn zitten, dan kan ik je tips voor mei met een gerust hart volgen :). En ik ga je andere blog ook checken!

   • Hoi Vans,

    De feestjes waar ik zelf heen zou gaan staan in dit artikel beschreven. Ritter Butzke heeft wel echt een hele vette line-up.

    Verder kun je op Resident Advisor een kijkje nemen?

    Succes!

  • Hi,

   Super handige site!

   Van do 12 feb t/m za 14 feb ga ik met 8 vrienden naar Berlin om te raven en te beleven. Weet je al vette techno feesten voor die datums? We gaan al voor de 3e keer en zijn al naar watergate, arena club, suicide circus, magdalena geweest.

   Alle tips zijn welkom.

   Groeten,
   Patrick

   • Hoi Patrick,

    Heb net het artikel geschreven, die komt dit weekend online. Voor het weekend wat jij beschrijft zou ik vooral Ten Walls in Stattbad Wedding niet willen missen.

    Misschien zien we elkaar daar nog wel :)

    Groeten!

   • Hallo Bert, Leuk dat jullie naar Berlijn komen.

    Ik schrijf de agenda’s altijd op de laatste dagen van de maand. De feestjes in November komen daarom over ongeveer 2 weken online.

    Als het niet wachten kan kunt u me ook een datum sturen, dan kijk ik zsm even.

    Groeten!

  • Hi enjoy-berlin! Wij gaan 18-25 oktober naar Berlijn!!!! En willen heel graag weten wat er allemaal te doen is die week qua club avonden… De agenda’s van de meeste clubs staan nog niet online! Maar misschien heb jij tips? Superbedankt en superleuke site ;)

   • Hoi Liza,

    De enige tip die ik je kan geven is om op de websites van je lievelingsDJs te kijken. Daar staan die gegevens soms al wat eerder. Verder is het voor mij ook niet mogelijk om dat nu al te weten, maar over 3 weken staat de uitgaanskalender online voor Oktober. Er zijn vast en zeker een aantal leuke feestjes die week!

    Groeten, Job

  • Hi,

   Top site! Weet je toevallig of er al een vet House/Techno feest is in het weekend van de Berlin Marathon?
   Verblijven vlakbij Tempelhof, liefst iets in de buurt dat we kruipend naar huis kunnen! ;-)

   • Hoi Tim,

    Bedankt voor je comment, leuk dat jullie naar Berlijn komen.
    Ben Klock komt in Berghain die zaterdag en in Ritter Butzke komen Superflu en Monkey Safari. Genoeg te doen dus!

    Veel plezier!

  • Groot fan van jouw site en van Berlijn. Morgen rijden we er weer naartoe voor een weekendje genieten en knallen. Kun je een overzicht van de beste feestjes van augustus zsm online zetten? Of heb je nog tips, vorige keren geweest bij sisiphos, Tresor, Watergate, suïcide circus etc, dat om onze smaak even weer te geven :-) open air feestjes ook altijd leuk!

   • Hoi Elsje…daar is hij dan. Sorry dat het een beetje last-minute is. In de zomer aan je blog werken vergt altijd iets meer discipline ;)

  • Hey. Ik plan met een aantal vrienden een techno weekendje in Berlijn ergens in Oktober. Is er al wat bekend over deze maand? Ik zag wel een 5-jarig jubileum feest van Ritter Butzke voorbij komen. Is dat wat?

   • Hoi Jesse,

    Dat kan ik helaas nu nog niet zo goed zeggen maar Ritter Butzke is wel de moeite en jubileum-feestjes hebben vaak wel een lekkere line-up.

    Tresor of Stattbad Wedding is voor Techno-liefhebbers ook wel lekker. Ritter Butzke is meestal meer Deephouse.

    Enjoy!

  • Hey,

   Ik ga met een aantal vrienden van 21 tm 26 juli naar berlijn! We houden van techno/deephous/techhouse etc.. welke feesten zijn er in die 5 dagen die we absoluut moeten meepakken?

   Groetjes

   Dion

   • Hoi Dion,

    Vanavond zou ik met alle zekerheid naar Suicide Circus gaan. Dirty Doering, Klankuenstler en Magit Cacoon zijn zeker de moeite (http://www.residentadvisor.net/event.aspx?610369)
    Maar ook de Open-Air in Weekend is de moeite waard al is dat niet echt een club die ik tof vind.

    Verder kun je hierboven zien wat ik als aanraders voor het weekend heb. Ook Helene Beach Festival is trouwens dit weekend. Dat is ongeveer 1,5uur rijden.

    Groeten en veel plezier!!!

  • Hi!
   Je info is fantastisch!
   Ik ga er met vriendlief heen van 26 t/m 30 juni. Wij houden van feestjes als De Parade, Solar Festival, Lowlands en North Sea Jazz. Welke feestjes in dat weekend zijn dan het meest aan te raden vind jij?!

   Thanks again! keep up the great work!

   grt! Maartje

   • Bedankt voor je compliment Maartje.

    Berlijn is best wel techno en house-gericht en omdat ik dat zelf ook meestal bezoek ben ik wat minder op de hoogte van bandjes enzo. Maar er zijn ook wel regelmatig bandjes te vinden en concerten zijn ook wel goedkoper als in Nederland. Ik weet bijvoorbeeld dat de club “Magnet” ook een zaal heeft met wat meer rock en top40 en zo zijn er zeker nog wel meer clubs te vinden.

    Een open-air is ook altijd aan te raden. Je kunt dan lekker van het weer genieten met een muziekje en de entree is normaal zo laag dat je daar, zelfs als het niet helemaal je muziek is, zeker een prima tijd hebt. Misschien Lichtpark even proberen?

    Succes!

  • Top blog. Kijk nu al uit naar je blog over de partyspots van juli, ben er samen met een vriend van me het eerste weekend van juli, ben benieuwd wat je tips zijn voor dat weekend

   • Hoi Ralf! Ik ga zeker mijn best doen om je iets moois voor te schotelen! Mocht je nog specifieke vragen hebben hoor ik het wel!

  • Hee!

   Ik ga van zondag 8 tot woensdag 11 juni met 1 vriend naar Berlijn en heb nu al super veel aan al je tips! Dank daarvoor.. Heb je nog een goede aanrader voor een feestje op die dagen? Zou ik super waarderen! Thanks!

   • Hoi Mark! Bedankt voor je reactie.

    Als je zondag niet te laat aankomt zou ik Karneval der Kulturen sowieso nog even meepakken. Dat artikel komt morgenvroeg online (hier het artikel van vorig jaar).

    Daarnaast zijn er op zondag ook regelmatig Open-Airs. Echt de moeite waard als het lekker weer is.

    Maandag en Dinsdag zijn veel clubs ook open maar het zijn ook in Berlijn een beetje alternatieve dagen. Woensdag heeft de Watergate vaak goede artiesten… Er komt over 2 weken ook uiteraard weer een Party-agenda voor de maand Juni.

    Veel plezier!!!

   • Ik heb het artikel gelezen ziet er heel dik uit, gaan we zeker checken!

    Top ik ga je site in de gaten houden:)

    Thanks man!

  • Er zijn een paar facebook-groepen zoals “Open-Air Berlin” die je een beetje op de hoogte houden en Lichtpark is waarschijnlijk ook al open. Daarover heb ik een artikel geschreven en er staat ook nog een artikel van vorig jaar over open-airs op Enjoy-Berlin. Die ga ik nog updaten de komende weken… Succes!

   • Hoi Barbara, wat een leuke reactie. Bedankt voor het compliment.

    We gaan eind mei netjes een lijstje voor je maken en als je nog specifieke vragen hebt hoor ik het wel tegen die tijd!

   • Hoi,

    Leuk blog zeg! Goede informatie!
    Wij (vriendengroep; 8 man) gaan aankomend weekend naar Berlijn.
    Zijn er komend weekend nog feestjes / clubs die we echt niet moeten missen?

    Gr,

    Jochem

   • Hoi Jochem,

    Dit weekend zijn er zeker mooie feestjes in Berlijn. Maar helaas beperkt een groep van 8 man normaal gesproken de mogelijkheden wel een beetje.

    Vrijdag komt Lexer in Magdalena en die hebben een prima deurbeleid. Misschien is dat iets? Zaterdag zou ik naar Magit Cacoon gaan of als het weer goed is naar één van de open-airs.

    Veel plezier en misschien tot vrijdag dan!

   • Hoi,
    Dank voor je snelle reactie!
    Dat zijn zeker interessante feestjes, we zullen eens kijken komend weekend.

    Je hebt het over open-airs; de weersvooruitzichten voor komend weekend zijn best goed, hoe weet je waar de open airs zijn?

    Gr,

    Jochem

  • Goed bezig met die lijstjes!!
   Toevallig nog tips voor clubs waar ze 5 april wat meer stevige techno draaien? Muziek belangrijker dan de locatie ;)

   • Hoi Martin, bedankt voor je reactie. Vandaag komt mijn lijstje voor April online en daarin staat Magit Cacoon op 5 April, maar dat is niet echt Techno.

    Ben je er vrijdag ook al? Anja Schneider kan jij sowieso wel waarderen als je graag techno hoort.

    Qua DJs weet ik dus niet echt iets voor 5 April maar opzich kun je bij de Tresor gaan kijken? Daar wordt heel stevig gedraaid.

    Verder zijn er in Stattbad Wedding, Golden Gate en About-Blank ook meestal wel techno-feestjes te vinden.

    Hopelijk helpt dit je een beetje! Succes!

   • Het hangt natuurlijk een beetje van jullie smaak af.

    Woensdag is de Magdalena altijd gratis, line-up is niet super verder of je moet van Drum&Bass houden.
    James Holden is wel de moeite waard, die komt woensdag in HAU (kreuzberg).

    Donderdag zou ik persoonlijk naar Oliver Raumklang in Suicide Circus gaan, maar omdat het doordeweeks is kun je ook een gokje wagen bij grotere clubs waar je in het weekend misschien niet zo makkelijk binnen komt (berghain, wilde renate)

    Succes!

  • Heel tof om te lezen dit alleen gaan wij vrijdag 31 jan voor de eerste keer (!!!) een weekendje naar Berlijn…en dat weekend heb je niet beschreven ;-) dus als je nog goede tips hebt dan zijn ze heel erg welkom!

  • Jeej! Hier worden wij nou heel erg blij mee..
   Kom maar op met de maandelijkse update’s! :)
   Wie weet komen we je nog wel eens een keer tegen.
   Groetjes

   • Hoi Jeanine, leuk dat ik je blij kan maken met de party-agenda! Ik zal mijn best doen om maandelijks iets leuks samen te stellen.

    Als de feestjes je bevallen komen we elkaar vast een keer tegen!

    Groeten!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.