Festival tip voor de zomer 2017: Lollapalooza Berlin

Festival tip voor de zomer 2017: Lollapalooza BerlinDe afgelopen week hebben we eindelijk wat meer zon te zien gekregen. Gezellige steden als Berlijn klaren altijd meteen enorm op zodra de zon begint te schijnen. De mensen hebben een beter humeur, de stad ziet er aantrekkelijker uit en de outdoor-feestjes en festivals beginnen ook weer te lopen. Een paar weken geleden hebben we al een artikel gepubliceerd met enkele geweldige Duitse festivals maar één van die festivals is het waard nog eens extra in het daglicht te zetten: Lollapalooza Berlin.

Het Lollapalooza festival

Lollapalooza komt oorspronkelijk uit Amerika maar is de laatste jaren in 6 verschillende landen georganiseerd. Naast verre landen als Argentinie, Brazilie en Chili zijn nu ook Europese steden als Parijs en Berlijn aan dit rijtje toegevoegd. In Berlijn zal het festival op 9 en 10 September plaats gaan vinden. Ook al is het niet mogelijk om in een tentje te overnachten, toch vinden wij het festival een aanrader omdat het slechts 25 minuten van station Ostkreuz georganiseerd zal worden. Je kunt dus lekker in een hostel gaan slapen en overdag genieten van geweldige artiesten.

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

De locatie: Rennbahn Hoppegarten

Dit jaar zal het Lollapalooza festival voor de derde keer in Berlijn plaats vinden. Het eerste jaar was het oude vliegveld bij Tempelhof de locatie, vorig jaar kon je bij Treptower Park terecht en dit jaar zal het festival in het oosten bij de Rennbahn Hoppegarten georganiseerd gaan worden. Dit is een mooi en groen deel van Berlijn en daar is dus voldoende plek voor enkele podia en duizenden enthousiaste mensen. Omdat er meer dan 50 verschillende artiesten zullen gaan optreden is dit ook wel belangrijk. Sinds enkele weken is de volledige line-up van Lollapalooza 2017 bekend gemaakt.

Martin Garrix Lollapalooza

Martin Garrix op Lollapalooza

Foo Fighters, Hardwell, The XX en meer…

Tot nu toe heeft Lollapalooza eigenlijk altijd geweldige namen op hun festivals laten optreden. Op eerdere edities in Berlijn stonden Muse, Kings of Leon, Radiohead, Paul Kalbrenner en vele andere topartiesten. Het fijne aan Lollapalooza is, dat er zoveel verschillende muziekstijlen aangeboden worden. Je kunt dus prima met een grote groep naar dit festival en toch allemaal aan je trekken komen. De 2017 in Berlijn editie zal dan ook weer genoeg te bieden hebben. Gave bands als de Foo Fighters, Mumford & Sons, the XX en de Beatsteaks zullen bijvoorbeeld aanwezig zijn. Ook met de voetjes van de vloer zal geen probleem zijn met DJs als Kygo, Hardwell, Oliver Heldens en Thomas Jack. De volledige lijst met namen kun je hieronder vinden.

De Line-up op Zaterdag

De Line-up op Zaterdag

De Line-up op Zondag

De Line-up op Zondag

Meer als alleen muziek

Naast een geweldige line-up is er op Lollapalooza ook genoeg anders te vinden. Zo is er een “Der Grüne Kiez” waar je workshops over duurzaamheid kan volgen en is er ook een speciale afdeling voor kinderen (Kidzapalooza). Wat ik van de vorige editie ook nog kan herinneren is, dat er enorm veel kleine shows tussen de podia te vinden is. In 2015 waren er bijvoorbeeld veel verklede dansers zoals je kunt zien op de foto’s hieronder. Het geheel maakt hierdoor een erg vriendelijke en gezellige indruk.

Lollapalooza

Een groen hoekje

Lollapalooza 2015 in Berlijn
Genoeg te doen naast muziek

Lollapalooza samengevat

Op dit moment zijn er nog steeds tickets beschikbaar voor Lollapalooza. Ze kosten 139 Euro voor het weekend, wat heel redelijk is als je in je achterhoofd hebt dat een concert van artiesten als Foo Fighters en Mumford & Sons alleen al 50 Euro kost. Wanneer je een after-movie wilt zien zodat je een indruk kunt krijgen, kun je hier klikken. Wanneer je trouwens meer informatie wilt over andere festivals in Duitsland en Nederland, kun je bij de informatieve artikel-reeks van HomeToGo kijken. Die hebben op een hele overzichtelijke manier op een rijtje gezet wat voor festivals je in Europa kunt bezoeken in 2017.

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

Lollapalooza festival 2015 in Berlijn

Tagged

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<